Recept – Gevulde courgettes

Het is weer tijd voor een lekker recept op Life by Jess. Het laatste recept wat ik heb gedeeld is de Paprikasoep, heeft een van jullie die al eens gemaakt? Deze keer deel ik met jullie een recept voor gevulde courgettes. Dit staat bijna elke week wel een keer bij ons op het menu, soms één keer in de twee weken. Het is gezond, maar ook erg lekker en super makkelijk om te maken. Wie van jullie eet ook wel eens gevulde courgettes?

Recept – Gevulde courgettes

Benodigdheden voor 2 personen (grote eters)

  • 3 courgettes
  • 1 grote (rode) paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pak feta kaas of 2 bollen mozzarella

Recept gevulde courgettes (1)

Bereidingswijze:

Snijd de uiteindes van de courgettes af en snijd deze in de lengte door het midden. Hol de courgettes uit zodat je ze straks kan gaan vullen.

Strooi wat zout en peper over de uitgeholde courgettes en zet deze voor 10 minuten in de oven op 180 graden.

Recept gevulde courgettes (1)

Rul het gehakt in een pan en snijd ondertussen de paprika in blokjes. Als het gehakt mooi bruin is, voeg dan de mais, de paprika en het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes erbij. Laat dit even sudderen en voeg daarna de tomatenpuree toe.

Tegen de tijd dat het goed gegaard is zullen de courgettes uit de oven klaar zijn. Haal deze eruit en doe de gehakt mix op de uitgeholde courgettes.

Strooi daarna nog de feta erover heen, of de mozzarella wat jij het lekkerste vind en zet de schaal weer voor 10-15 minuten op 180 graden in de oven. Klaar is kees!

Eetsmakelijk!

Recept gevulde courgettes (1)

Als je dit recept gaat maken, laat je me het dan even weten? En ook wat je ervan vond? Ik ben heel nieuwsgierig! Mocht jij een goede tip hebben om te variëren op dit gevulde courgettes gerecht, laat het mij dan weten, dan voeg ik dit toe in dit artikel. 

Liefs Jessica, Life by Jess