Recept – een simpele broccolisoep

Broccolisoep, recept

Soms zijn er dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar je wel iets makkelijks wilt maken wat gezond is. Broccolisoep! Broccoli bevat superveel vitamine C, wat goed is voor je weerstand. En, je hebt met 20 minuten een heerlijke, gezonde soep op tafel staan.

Recept – Broccolisoep

Benodigdheden 2-4 pers.:

1 Broccoli
1 ui
1-2 teentjes knoflook
1-2 bouillonblokjes

Recept Broccolisoep

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snij of pers de knoflooktenen. Fruit deze aan in de soeppan met een klein beetje boter. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.

Voeg 1 liter water, met 2 bouillonblokjes en de broccoli toe in de soeppan. Laat dit samen 5 tot 10 minuten koken.

Recept Broccolisoep

Zodra het gekookt heeft moet alles gepureerd worden. Dit kan je op twee verschillende manieren doen. Met de staafmixer (dit vind ik zelf altijd wel een rommeltje worden, omdat je toch spetters krijgt die overal naartoe gaan) of je kan het in de blender stoppen en deze het werk voor jou laten doen. Dat is ook wat ik heb gedaan, alles in de blender (wel in 2 delen) en daarna de soep weer samenvoegen.

En, klaar is de broccolisoep! Eetsmakelijk.

Recept Broccolisoep

Is dit makkelijk of is dit makkelijk? Heb jij wel eens broccolisoep gemaakt? Wat vond je ervan? Heb je nog andere tips voor mij qua soep om snel te kunnen maken? Laat het me weten ik ben heel benieuwd en vind het leuk om andere recepten te proberen!

 

Liefs Jessica, Life by Jess