Recept – Courgetti met Pesto

Recept courgetti met pesto-2

Hier spreekt een pasta fan, een pasta fan die door de vele koolhydraten niet heel veel pasta eet, omdat ik dit meteen voel aan mijn lijf.  Wat ben ik blij met deze variatie op pasta. Overal horen we: eet 200 gram groente per dag. Dit recept gaat je helpen om aan de 200 gram groente te komen, zonder echt door te hebben dat je groente eet, hoe fijn is dat! Het is een gezonde vervanger voor de spaghetti of andere pasta’s! Ik deel het recept van courgetti met pesto met jullie. Een dikke aanrader. Onee een magere aanrader! 

Recept Courgetti met Pesto

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 3 courgettes
  • 2 kipfilets
  • 2/3 tenen knoflook
  • 200 gram champignon 
  • groene pesto 1 potje van 190/200 gram
  • Crème fraîche
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Snijd de uiteinde van de courgettes, maak met de Julienne snijder lange slierten van de courgettes. Leg deze slierten in een schaal/bord en naar smaak bestrooien met wat zout. 

Snijd de kipfilets, de champignons en pers de tenen knoflook. Bak in een koekenpan de kipfilet met de tenen knoflook, zodra de kip gaar begint te worden voeg je de champignons toe. 

Doe de pesto en de crème fraîche bij de kip en meng dit goed. Proef even of je nog wat pesto of crème fraîche toe wilt voegen.  Laat dit mengsel nog even op laag vuur door garen. 

Recept - Courgetti Pesto

Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin.

Je kan de courgetti slierten even opwarmen in de wok, of koud op het bord doen. Daarna voeg je het kip mengsel toe aan de courgetti slierten en naar smaak voeg je pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe! 
Recept - Courgetti Pesto

Eetsmakelijk!  Laten jullie weten wat je ervan vond? Wil jij meer recepten zien welke ik heb gedeeld op Life by Jess? Kijk dan in de categorie recepten op de hoofdpagina van mijn blog. Hier heb ik al meerdere en hele verschillende recepten gedeeld.  

Liefs Jessica, Life by Jess

Recept courgetti met pesto-2