Wie is er niet gek op pannenkoeken? Ik vind pannenkoeken erg lekker, als tussendoortje, lunch, avondeten! Vaak met suiker of jam. Normale pannenkoeken bevatten alleen veel koolhydraten door de vele witte bloem die erin verwerkt is, ze zijn ook niet zo voedzaam. Je bloedsuikerspiegel stijgt erg na het eten van pannenkoeken en na een tijdje heb je weer honger omdat je bloedsuikerspiegel weer is gedaald. Ik heb een gezonde variant gevonden! En ze zijn lekker! Je kan ze eten als ontbijt, lunch, tussendoor en ’s avonds. Namelijk een heerlijke banaan pannenkoek. Weinig ingrediënten nodig en heel makkelijk en snel te maken.
Recept – Banaan pannenkoek
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 1 banaan
- scheutje melk/soya melk
- (kaneelpoeder naar wens)
Bereidingswijze:
Prak een banaan in een kom, kluts de 2 eieren bij de banaan en voeg hier een scheutje melk aan toe om alles iets romiger te maken. Eventueel naar wens voeg je wat kaneelpoeder toe en je mengt alles goed door elkaar.
Ze de koekenpan op het vuur met wat olie erin, het gezondste is kokosolie, maar het kan ook in olijfolie. Ik gebruik altijd een jus lepel, en per pannenkoek heb je 1 volle lepel nodig. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin, net als een normale pannenkoek.
Tip: ze zijn lekker met een beetje jam, of als extra naast een bakje Griekse yoghurt.
Laten jullie weten of ze goed gelukt zijn en wat je ervan vond? Wil jij meer recepten zien welke ik heb gedeeld op Life by Jess? Kijk dan in de categorie recepten op de hoofdpagina van mijn blog. Hier heb ik al meerdere en hele verschillende recepten gedeeld.