Recept – Andijvieschotel

Recept - Andijvieschotel

Tijd weer voor een nieuw recept om met jullie te delen. Het recept wat ik vandaag met jullie ga delen, de Andijvieschotel, staat echt al jaren bij mijn ouders thuis op tafel. Zij heeft dit recept ooit eens gehad van een moeder van een vriendin van mij en sindsdien staat het toch zeker wel 1x per maand op tafel bij ons thuis. Zelf mag ik dit niet maken van Vincent, want niks is lekkerder dan de Andijvieschotel van je moeder. Oke en bedankt! Wel wil ik met jullie het recept delen, omdat het echt heel erg lekker is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Recept – Andijvieschotel

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 800 gram Andijvie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • Maggi aardappelpuree voor ovenschotel
  • 1 zak geraspte kaas
  • Tijm

Andijvieschotel Life by Jess recepten

Bereidingswijze:

Rul het gehakt in een hapjespan en voeg zout en peper naar smaak toe. Eventueel kan je er ook nog wat spekblokjes doorheen doen, maar dit doen wij eigenlijk niet meer zoveel. Daarna voeg je het pakje gezeefde tomaten toe aan het gehakt. Bij die mengsel doe je ook de (gedroogde) tijm. Hier hoef je niet zuinig mee te zijn. Ik denk dat mijn moeder 1/4 of zelfs 1/3 van het potje tijm bij het mengsel doet.

Zet ondertussen de aardappelpuree klaar (zie de bereidingswijze op de verpakking). Je kan natuurlijk ook zelf puree maken, zorg dat je dit dan al klaar hebt staan op dit moment!

Pak een gewone pan en zet deze op het vuur met een klein beetje boter erin. Voeg daar de andijvie bij en laat deze slinken. Vet vervolgens de ovenschaal in, zodat je de laagjes kan gaan bouwen.

Andijvieschotel Life by Jess recept

Laagjes bouwen in de ovenschaal; begin met het gehaktmengsel op de bodem, daar bovenop de andijvie en daarop de aardappelpuree. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de aardappelpuree. Dit soort voor een heerlijk knapperige bovenkant.

Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de oven op 200 graden. Daarna smullen maar!

Andijvieschotel recept Life by Jess

Als je dit recept gaat maken, laat je me het dan even weten? En ook wat je ervan vond? Ik ben heel nieuwsgierig! Benieuwd of dit recept bij jullie net zo geliefd is als bij ons. Wil je meer recepten zien, klik hier!  

Liefs Jessica, Life by Jess