Rages van vroeger

In april schreef ik een artikel over tussendoortjes van vroeger. Wat heb ik hier veel leuke reacties op gehad! Dat deed mij denken aan wat er vroeger nog meer was. Zo kwam ik uit op de rages van vroeger. Ik ben benieuwd welke rage er nu als eerste in jullie hoofd opkomt?

Rages van vroeger

Om even te beginnen gaan we eerst de definitie van Rage eens opzoeken.

door veel mensen gedeelde belangstelling of bezigheid die na korte tijd voorbij is..

Al deze producten waren in mijn kinder- en puberteit rages. Op twee dingen na heb ik ook alles gehad van deze rages van vroeger.

Furby

Laat ik meteen maar beginnen met de rage waar ik niet aan meegedaan heb. Volgens mij vond ik dit niet leuk genoeg, maar mijn zusje wel. De Furby was dus wel bij ons in huis te vinden. Praten, eten, kroelen je moest hem echt verzorgen.

Scoubidous touwtjes

Plastic touwtjes waar je leuke sleutelhangers mee kon maken. Niet alleen dat, maar ook figuurtjes zoals een vis, slang of een varkentje. Zelf hield ik het bij het maken van sleutelhangers, dik dun, lang, vierkant, rond alles wat mogelijk.

Flippo’s 

Wie kent ze niet? Als eerste die zak chips leeg gooien of door graaien om die flippo maar te vinden! Volgens mij kon je er ook nog spelletjes mee spelen of in een map bewaren. Wat ik weet hebben wij ze alleen gevonden en in huis gehad, maar verder niks.

Diddle papier

Die schattige muisjes, zij hadden hun eigen kladblokjes met verschillende kleuren en afbeeldingen van de diddles erop. Het werd een rage om alle verschillende velletjes te verzamelen en deze te bewaren in een map. Ik heb het nog niet over me hart kunnen krijgen om ze weg te gooien, dus ja ze liggen nog op zolder.

Pokemon Kaarten

Tegenwoordig is het een app op je telefoon die vele mensen hebben geïnstalleerd. Vroeger had je er kaarten van, op elke kaart stond een Pokemon met zijn/haar waarde/sterkte erbij. Ik weet dat mijn zusje deze kaarten spaarde, maar wat je er mee kon geen idee! Haha

Tamagotchi

De leukste bewaard voor het laatst! Het mini apparaatje wat ik soms nog wel eens mis. Wie heeft er geen tamagotchi gehad? De beste van alle rages van vroeger als je het mij vraagt. Zenuwachtig worden, omdat hij niet mee naar school mocht. Dat beestje moest gewoon verzorgd worden. Ja ik heb uren besteed aan dat beestje. Geweldig!

Ken jij deze rages van vroeger nog? En wat is de rage die jou het meest is bijgebleven? Als ik nog één of meerdere rages van vroeger ben vergeten laat het me weten!

Liefs Jessica, Life by Jess

16 comments

 • Sylvia

  Ja leuk! De tamagotchi..tja tikkeltje verslaafd aan dat stomme ei en vogeltje haha. Flippos, zo leuk. Ik heb de map helaas niet compleet maar wat was dat leuk. Vooral ook chips eten om ze te krijgen
  Sylvia heeft recent gepubliceerd…De mobiele telefoon tag!My Profile

 • Isabelle

  Haha, ik heb aan al deze rages meegedaan. Ik weet nog dat iedereen op de basisschool z’n Tamagotchi meenam en steeds eten moest geven. Tot hij uiteindelijk niet meer mee de klas in mocht. Rages die mij meteen binnenschieten zijn:
  * Het tijdschrift de Break-Out, met de meest belachelijke vragen en een naakte persoon op die ene pagina.
  * MSN: Meteen na school erop, ook al heb je ze nog geen 5 minuten geleden gesproken. En 20x online/offline gaan zodat die ene leukerd wel moest opmerken dat je er was. Oh, en natuurlijk die heerlijke breezer namen.
  * WordArt in Word om je werkstuk extra cool te maken.
  En geweldige speelgoed hadden we toen!
  Wat een toptijd haha!
  Isabelle heeft recent gepubliceerd…Selena Gomez onderging niertransplantatieMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja wat jij zegt! MSN natuurlijk en WordArt, als ik dat nu toevoeg in Word denk ik echt NEE jess niet doen, ziet er niet uit. haha

  • Jessica (author)

   Het was ook zo een leuk artikel om te schrijven. Zo fijn die herinneringen.

 • Kreanimo

  hahahaha – jaaaaaaaaaa

  En nu voel ik me OUD! :p

  Leuk lijstje

 • Inge | Monsieur Mango

  Als ik dit zo lees dan herinner ik het mij als de dag van gisteren. Een Furby mochten wij niet, maar wat betreft de rest van de rages: guilty! 😉
  Inge | Monsieur Mango heeft recent gepubliceerd…Gehaakt krukhoesjeMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja echt he, ik zie me nog zo lopen met die tamagotchi in de klas haha

 • Lifestyle Mommy's ~ Linda

  Wat een leuk artikel zeg! Alleen de Furby en de Pokémon kaarten heb ik niet gehad maar de rest wel. Zo leuk 😀

  • Jessica (author)

   Leuk om te horen, ik zie ook dat je met een rage e-mail adres heb gereageerd! MSN!

 • Ester

  Hahaha suuper! Ja, ik herken ze allemaal! (geboren in 1991 !)
  Het Diddlbriefpapier heb ik ook nog niet durven wegsmijten.. Ik heb er zelfs nog een paar met geur!
  Ester heeft recent gepubliceerd…De herfst is in’t land!My Profile

  • Jessica (author)

   Ik heb even gekeken, maar we schelen inderdaad 12 jaar. Wat waren jou favoriete rages?

 • Doreen

  Haha. Wat ben ik oud. In mijn jeugd was punniken helemaal hot. Volgens mij ken niemand dat meer. Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge