Q&A de antwoorden

Enkele weken terug heb ik jullie de kans gegeven om jullie blog te spammen. Tegelijkertijd wilde ik ook heel graag weten wat jullie nog van mij zouden willen weten. De Q&A was geopend, jullie mochten alles aan mij vragen wat in jullie opkwam en daar zijn wel enkele leuke vragen uitgekomen. Kijken jullie mee naar de antwoorden op jullie vragen?

Q&A de antwoorden

 

Waar kan jij mij ’s nachts voor wakker maken?

Ik weet dat ik deze vraag al eens beantwoord heb, even zoeken! *even later* Ik heb er gewoon een heel artikel over geschreven. Waar mag je mij voor wakker maken? Lees je even mee.

Wat is de top drie van jouw bucketlist?

De twee dingen die nu als eerste bij mij opkomen zijn een lange rondreis maken door Amerika met een camper en een keer zwemmen met dolfijnen. Over die derde moet ik serieus even nadenken. Tuurlijk heb ik genoeg dingen die ik graag wil doen, maar of dat echt op de bucketlist staat… Ja ik weet het, eigenlijk twee dingen weet ik nog wel die misschien gecombineerd kunnen worden. Ik zou super graag een keer een kür op muziek rijden (te paard). Ook lijkt het me ontzettend gaaf om met trouwjurk te paard te gaan en daar een foto’s van te hebben.

Waar ben je aan verslaafd, in de zin van eten/tv kijken?

Ik ben verslaafd aan die Haribo Kersjes, snoepjes dus. En sowieso ben ik wel verslaafd aan eten, dat maakt het soms ook zo moeilijk om af te vallen en vol te houden. Ook zit ik veel te vaak met mijn telefoon in mijn handen en met mijn laptop op schoot zitten is ook wel echt een verslaving.

Q&A verslaving computer

Waar blijf je inspiratie vinden voor Life by Jess?

Ik heb het idee dat ik als blogger wel anders ben gaan denken over onderwerpen waar over geschreven kan worden. Zo haal ik de inspiratie, wat voor dooddoener het ook is, uit het dagelijks leven. Zo schreef ik maandag over mijn visitekaartjes, want waarom niet!

Waar zou je liever niet naartoe reizen of durf ik alles aan?

Ik hoef niet naar landen/gebieden waar ik mijzelf in leven moet zien te houden. Daar komt mijn adrenaline niet van vrij. Zo hoef ik ook niet naar een Jungle toe of iets dergelijks.

Vakantie Gran Canaria, Q&A

Levensvragen uit de Q&A

Als je jouw leven opnieuw mocht leven, wat zou jij dan anders doen?

Wat een goede vraag voor een Q&A, hier heb ik wel even over na moeten denken. Ik denk dat ik een antwoord heb voor jullie. Als ik mijn leven opnieuw mocht leven, zou ik zorgen dat ik mijn gewicht altijd onder controle zou zijn, ik van sporten een hobby had kunnen maken en ik een gezonde leefstijl had aangenomen.

Ook wil ik van alles meer genieten. Waarom komt dat besef pas op het moment dat er iets ergs gebeurd in je leventje? Dat zou ik vanaf moment één al willen doen en niet pas vanaf het moment dat je leven op zijn kop staat.

Als je iemand zou mogen aanduiden die dan nooit geboren zou zijn in het verleden, wie zou dat dan zijn?

Wat een heftige vraag dit. Er is niet iemand uit mijn omgeving, maar ik kies dan voor mensen die andere vermoorden en niet in de maatschappij passen en ooit nog kunnen gaan passen. Kijk naar alle mensen die oorlog willen maken, alle terroristen die nu die aanslagen plegen. Blegh nare mensen, nare ideeën en nare gedachtes.

Hoe ziet jouw dag eruit als je deze invult op basis van jouw passies?

Als ik nu kijk naar mijn passies, zou ik mijn dagen heel graag willen invullen met bloggen en het verbeteren van mijn blog. Cursussen volgen die mij helpen om mijn tijd beter in te delen en ook wil ik mijn creativiteit qua knutselen meer laten shinen.

Wat wil je bereiken en waarom?

Wat ik wil bereiken is, dat ik gelukkig ben met mijzelf en met de mensen om mij heen, dat ik mij niet teveel laat lijden door negatieve energie van andere en dat ik mijn perfectie eens laat zijn voor wat het is.

Ik wil een gelukkig leven hebben waarop ik trots ben, de dingen doen die mij gelukkig maken en zorgen dat wij net als nu, financieel onafhankelijk blijven. Waarom, omdat ik denk dat dit de dingen zijn die mij heel erg gelukkig maken en dat is het belangrijkste in het leven.

Wat zou je aan je jongere ik willen vertellen?

Dat is lastig, ik heb wel een brief geschreven aan mijn oudere ik, vooral omdat ik dit “makkelijker” vond dan het schrijven van een brief aan mijn jongere ik. Wat ik zou schrijven? Wees blij met jezelf, maar denk aan wat bepaalde dingen met je doen en hoe je je daarbij voelt. Zoek eventueel eerder hulp voor bepaalde problemen.

Hoe vinden jullie de vragen en de antwoorden? Mocht je nog meer vragen hebben aan mij, laat het weten! Dan schrijf ik ze op voor een volgende Q&A.

Liefs Jessica, Life by Jess