Plog: Zaterdag 3 december, Sinterklaas vieren

Sinterklaas

Sinterklaas vieren, laatst heb je al gelezen, door middel van de this or that tag hoe wij vroeger sinterklaas vierde. Afgelopen zaterdag hebben wij, Vincent en ik, Sinterklaas gevierd met mijn beste vriendin. Het was ontzettend gezellig. Ik neem je mee naar zaterdag 3 december 2016, de dag dat wij Sinterklaas gevierd hebben.

Plog zaterdag 3/12/16 Sinterklaas vieren

’s Ochtends ben ik op pad geweest om alle boodschappen in huis te halen, daarna het huis even aan kant gemaakt en om 14:30uur kwam mijn beste vriendin. We hadden afgesproken om een dagje in de slobberkleren door te brengen.

We begonnen met een spelletje Sequence, het spel was voor Vincent en mij nieuw. Mijn vriendin heeft het ons geleerd en wat een leuk spel is dit. Deze gaat op het lijstje voor kerst!

Sinterklaas

Kijk dit is het spel, erg leuk, als je met een even aantal ben, dan had je ook in teamverband kunnen spelen. Zoals je ziet is dit een afbeelding van Snapchat, daar ben ik ook te volgen: Jesje91

Na wat spelletjes Sequence en een spelletje Rummikub wat voor mijn vriendin heel lang geleden was dat ze dat gespeeld had, hebben we alles voor het eten klaar gemaakt.

Sinterklaas

We hebben heerlijk kaasfondue gegeten. Met van alles erbij, wortelen, blauwe druiven, komkommer, broccoli, garnalen, champignons, tomaatjes en uiteraard brood. Gewoon stokbrood en turks brood had ik gehaald.

Sinterklaas vieren

Na het eten eerst even uitgebuikt op de bank en daarna nog een spelletje keezen gedaan! Met Mascotte deze keer. De witte wilde heel graag knuffelen en bij ons liggen. Door dat mandje op tafel te zetten, is die toch bij ons, maar ligt hij niet in de weg. Anders ploft die namelijk zo bovenop het spel hahaha…

Sinterklaas vieren

Tussen alle spelletjes en al het eten door hebben we nog cadeautjes uitgepakt. Dit zijn alle cadeau’s bij elkaar. We hadden afgesproken om voor iedere een cadeautje te kopen voor maximal €20,-. Mooi bedrag waar je leuke dingen van kunt kopen!

Ik heb een nieuwe batterij voor mijn camera gekregen, een theemok die veranderd van kleur als er warm water in komt, een boek “Oma vertel eens”, een heerlijk pakket van The Body Shop, stempels met daarop Handmade, Made by! Super leuk voor de creatieve ik. Van Vincent hebben we een kraskalender gekregen en ook hebben mijn vriendin en ik samen een restaurantbon van Vincent gekregen, zodat wij in januari als we een nachtje weg gaan heerlijk uiteten kunnen.

Jeetje wat zijn wij verwend! Ik hou van cadeautjes haha, vind het zo leuk! En het was zo gezellig om zo Sinterklaas te vieren, dat we het volgend jaar weer gaan doen!

Sinterklaas vieren met andere vriendinnengroep

Sinds een jaar of 2 klets ik met 10 andere meiden die ook PCOS hebben. Ontzettend fijn om met lotgenoten te kunnen praten.

Nu hadden we bedacht om Sinterklaas te vieren, door elkaar een pakket met cadeautjes te sturen. We vonden het een leuk idee, en we hebben lootjes getrokken. Zondagochtend 4 december om 10:00 uur waren we allemaal online in de groepsapp, klaar om alles uit te pakken. Hieronder zie je mijn pakket staan.

Sinterklaas vieren

Ik vindt het heel bijzonder, dat wij al zo lang praten met elkaar, elkaar nog nooit gezien hebben (gaat zeer waarschijnlijk komend voorjaar gebeuren) en dan toch zo met elkaar pakketjes voor sinterklaas uitwisselen. Ook hadden we afgesproken om een gedicht te maken. Want ja dit hoort bij Sinterklaas vieren natuurlijk!

Sinterklaas

Wat hadden alle meiden hun best gedaan. Super leuk om te zien. Het gedicht dat ik kreeg was super, echt gekeken naar wie ik ben als persoon heel leuk gedaan! En bovenstaande foto laat zien wat ik heb gekregen. Een notitieboekje zodat ik ideeën voor de blog hierin kan schrijven. En een wax melts brander! Super leuk!

Bedankt Sinterklaas en zwarte Piet!

Wanneer gaan jullie Sinterklaas vieren? Of hebben jullie dit ook dit weekend gedaan?

Liefs Jessica, Life by Jess