Plog: Weekend Texel, rijden op een Belgisch trekpaard

Afgelopen donderdag ben ik na mijn werk in de auto gestapt om naar Texel te gaan. Vincent is daar nu al 6 weken aan het werk. Doordeweeks zit hij daar in een hotel en op vrijdagavond komt naar hij huis. Hoe leuk is het dat ik nu een lang weekend heb gezien wat hij allemaal aan het doen is op het eiland!  Vincent heeft (voor het eerst sinds ons samenzijn) alles geregeld met betrekking tot het overnachten op Texel.

Donderdag op naar Texel

Donderdag 15:45 stapte ik in de auto. Het verkeer reed gelukkig goed door, vlak voor Den Helder begon het te sneeuwen, maar gelukkig natte sneeuw en kon ik nog goed verder rijden naar de boot.

weekend texel

Om 17:10 was ik bij de boot. Even gewacht in de auto om daarna om 17:30 te vertrekken. even voor 18:00 uur reed ik het eiland op en ging ik richting het hotel. Hier aangekomen was Vincent nog niet terug van zijn werk. Ik heb me alvast gedoucht en toen kwam Vincent gedag zeggen om nog even een biertje te doen bij een collega op de kamer.

plog weekend texel

Ik ben heerlijk even op bed gaan relaxen en toen vin terug was op de kamer heeft hij zich gedoucht en zijn we naar beneden gegaan om te eten. We hadden een brood plankje, biefstuk en een bananendessert. Het was lekker eten. Ik ben tot 23:00 uur beneden geweest en heb daarna op bed nog even tv gekeken. Vin lag uiteindelijk om 1:00 uur naast me denk ik… ???

Vrijdag

Vrijdag vin moest nog even een half dagje werken, ik heb uitgeslapen en daarna ben ik gaan ontbijten.

plog weekend texel

Na het ontbijt moest ik uitchecken uit de kamer waar we deze nacht verbleven. Dit omdat deze kamer via vin zijn werkgever is geregeld voor doordeweeks en gezien wij natuurlijk nu een weekend blijven, hebben we een eigen kamer geboekt, wel in hetzelfde hotel! Dus uitchecken uit de ene kamer, en inchecken in onze kamer voor het weekend.

PicCollage.jpg

Ik heb de ochtend rustig aan gedaan en rond 13:00 uur ben ik naar Vincent gegaan, die nog op de werkplaats was. We zijn samen naar het strand gegaan om te kijken of we de potvissen konden spotten. En ja we hadden via een Texelaar gehoord waar ze lagen, dus zaten we meteen bij het goede strand.  

Lopend richting de potvissen, de lucht was niet te harde! De wind stond precies vanaf de potvissen onze kant op dus die lucht kwam zo je neus in… Bah dat was echt een hele smerige geur! Ze hadden bij alle potvissen de buik en mond al open gezaagd, zodat er geen kans meer was op ontploffing. 

plog weekend texel

Na het spotten van de potvissen hebben we nog een blokje over het strand gelopen. Nog even samen op de foto…

plog weekend texel

Daarna zijn we lekker naar de hotelkamer gegaan en zijn we in de avond uiteten geweest. Na het eten zijn we nog even de kroeg in gegaan…  Potje poolen, beetje gokken bij de automaat en darten met pijlen van Michael van Gerwen, hoe cool is dat! 

Zaterdag

Zaterdag hebben we ontbeten, en zijn we naar een soort tuincentrum/roofvogelcentrum geweest. Leuk om te zien, kregen we als tip van de ontbijtmedewerkster van het hotel.

plog weekend texel

Na het bezoek aan de vogels zijn we naar het strand geweest bij de vuurtoren van Texel. Heerlijk uitwaaien…

plog weekend texel

We zijn vanaf het strand doorgereden naar Den Burg. Even wat winkeltjes gekeken. Niet heel bijzonder. Samen een broodje gegeten en toen zijn we naar een collega van Vincent gereden. Naar de boerderij. Zijn ouders hebben een melkveehouderij. Het was zo onwijs gaaf om te zien hoe het in zo een bedrijf gaat. Ook mocht ik nog een rondje mee op de trekker, wat zijn die dingen groot!!! 

plog weekend texel

Vanaf de koeien zijn we naar een restaurant gegaan bij de haven. Na het eten zijn we naar het hotel gegaan, lekker even rustig aan. Vincent is rond 10 uur nog naar de kroeg gegaan met diezelfde collega als waar we ’s middags waren en ik heb lekker All you need is love liggen kijken in bed…

Zondag, vroeg op, want ja ik mag een droom uit laten komen! Paardrijden op een Belgisch Trekpaard!!! Hoe super gaaf!!! (maar OMG wat heb ik nu een spierpijn! Wist niet eens dat sommige spieren bestonden hahaha)

IMG_0996

We konden helaas niet over het strand, want de weg daar heen was echt te glad voor de paarden. We hebben dus lekker door het bos en de duinen gereden, de paarden waren super braaf! 

plog weekend texel

Na het paardrijden heb ik gedoucht en op ons gemak zijn we naar Ecomare gegaan. Even bij de zeehondjes kijken. We waren ook op tijd om een presentatie bij te wonen in het aquarium hoe ze de vissen voeren. 

plog weekend texel

’s avonds hebben we niks gedaan, lekker samen genieten van onze laatste avond samen voordat we weer een week zonder elkaar moesten. We hebben rond 8 uur een pizza gehaald en heerlijk op de kamer opgegeten!

Maandag, dag Texel

Maandag, alleen wakker worden, de spullen pakken, ontbijten en uitchecken. Vin een kus gegeven op het werk en gedag gezegd. 

plog weekend texel

Wat hebben we een super leuk weekend gehad, echt genoten samen. Texel tot de volgende keer! 

Wil je meer van mijn leventje zien… Volg me op Instagram en Bloglovin’!

Liefs Jessica