Plog weekend: motortoertocht & Pizza

Het is alweer 2,5 maand geleden dat er voor het laatst een plog online kwam. Tijd voor een nieuwe! Deze keer heb ik een plog van het weekend 21 & 22 mei, met een motortoertocht en zelfgemaakte pizza voor jullie gemaakt.

Motortoertocht tijd! Zaterdag

ging om 6:30 uur te wekker, om vervolgens om 7:10 mijn vader bij ons thuis te begroeten. Het was weer tijd voor een motor toertocht. Ik had er super veel zin in, want het is denk alweer dik een jaar geleden dat ik achterop heb gezeten dan wel zelf motor heb gereden. Om 8:20 waren we op de verzamelplek vlak na Amersfoort. Daar zijn we om 9:00 uur vertrokken om vervolgens rond 10:15 bij de koffie stop aan te komen in Hoog Soeren.

Motortoertocht Veluwe

Een halfuurtje daarna zijn we weer opgestapt om verder te rijden door het prachtige Nederland. Wat is de Veluwe toch een ontzettend mooi gebied. Zo kwamen we door Elspeet, Nunspeet, Uddel en voor de lunch stopte we in Garderen. Een heerlijke Club Sandwich werd er voor mij geserveerd en ongeveer een uurtje later ronkte de motoren weer om verder te gaan.

Motortoertocht de Veluwe

Het laatste uurtje van de tocht, via Speuld, Drie en Leuvenum richting Hardewijk. Ongeveer 10 kilometer voor de laatste “afscheid-stop” reden we op een weg door de bossen, waar een hert graag het laatste stukje had mee gereden. Onze organisator reed voorop en het hert kwam ineens tevoorschijn uit de bossen, probeerde over hem heen te springen, niet lukte en vluchtte daarna weg. De motor flink beschadigd en de organisator geschrokken en wat pijn aan het been. Verder waren er geen andere gewonde, gelukkig want het had veel erger kunnen aflopen. Ter plaatse de eerste dingen al geregeld en daarna is de tocht verder afgeblazen. De motor kon nog rijden en hij is er dus ook nog mee naar huis gereden, wij achter hem aan voor het geval er onderweg nog wat gebeurde. Ondanks de vervelende afloop, was het wel een hele mooi dag om op terug te kijken, echt een hele mooie tocht en in heel mooi landschap.

’s avonds zijn vrienden van ons langs gekomen. We hadden ze al een tijdje niet gezien en het was erg gezellig, wij regelde de drank (3 liter aan Bacardi genoeg??) en zij de hapjes. Rond 00:00uur zijn ze naar huis gegaan en wij richting bed.
Bacardi Rum

Zondag

hebben we heerlijk geslapen tot 10:30uur, rustig aan opgestart en daarna hebben we samen het huis weer even aan kant gemaakt, van boven naar beneden weer stof gezogen, de kattenbak gedaan en alle spullen weer afgenomen. Vincent is daarna naar een collega vertrokken en ik ben met me vriendin buiten een rondje gaan wandelen, fijne momenten! Daarna nog even bij haar een drankje gedaan en om 16:30 uur was ik weer richting huis gegaan om daarna de laatste boodschapjes nog te gaan halen.

Boodschappen Albert Heijn

Terwijl ik alles aan het klaar maken was voor de pizza kwam Vin thuis. We hebben samen heerlijk gegeten van de zelfgemaakte pizza. Ik had een helft gemaakt met kaas, champignon en salami.

Zelfgemaakte Pizza

en een helft met kaas, mozzarella en tonijn. (voor Vin ook nog een deel met Ansjovis). Altijd lekker zo een zelf gemaakte pizza…

Zelfgemaakte Pizza

Na het eten hebben we de auto van mijn vader terug gebracht en daarna zijn we samen op de bank geploft nadat ik dit artikel had afgemaakt. Al met al het was een heerlijk weekend, ontspannen na een dagje touren, gezelligheid met vrienden en een heerlijke zondag.

Hoe was jullie weekend?  Wat hebben jullie gedaan?

Liefs Jessica

4 comments

 • Shannon Sheila

  Klinkt als een heerlijk weekend! Stoer dat motorrijden. Wel heel vervelend voor de organisator dat die hert in het spel is gekomen. Lijkt me echt heel zuur. Mijn weekend was lekker rustig, beetje geshopt nog. Ook eens fijn.
  Shannon Sheila heeft recent gepubliceerd…Blauw en blij met CatriceMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja dat hert bracht even een vervelend einde! Een rustig weekendje is ook wel eens lekker, soms block ik echt een weekend in onze agenda dat we even samen zijn!

  • Jessica (author)

   Hert was zeker schrikken. Motor is total-loss verklaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge