Plog weekend Hof van Saksen met het gezin

Hof van Saksen

 

December vorig jaar ben ik, samen met Vincent, mijn ouders en zusje een weekend weg geweest naar Groenlo. Door omstandigheden was dit weekend een beetje in het water gevallen, ondanks dat we genoten hebben door samen te zijn, maar we hadden het ons anders voorgesteld. Dit moest natuurlijk een keer over gedaan worden en zodoende hebben we begin van dit jaar besloten om met z’n alle weer een weekend weg te gaan.

Hof van Saksen

Vincent had begin van het jaar een foto op Facebook voorbij zien komen van de wildwaterbaan bij het Hof van Saksen en zo kwam het ter sprake of wij hier misschien niet heen konden gaan als we weer met het gezin weg zouden gaan. Zo kwam het dus dat wij afgelopen weekend in het Hof van Saksen in Nooitgedacht te Drenthe zaten.

Afgelopen dagen heb ik voor jullie een klein fotodagboekje bijgehouden met wat we hebben gedaan en helaas kan ik jullie niet overal mee naar toe nemen (het zwembad en de sauna) maar toch heb ik enkele leuke foto’s voor jullie in petto.

Wat vooraf ging

Vrijdag, de dag dat we zijn gaan rijden naar het Hof van Saksen, maar dit ging natuurlijk niet vanzelf, wil je een leuke anekdote horen? De woensdag ervoor had ik eten besteld voor de katten, omdat dit echt zo goed als op was. Eigenlijk altijd is dit de dag erna in huis, maar laat het nu net zo zijn dat dit deze keer niet het geval was!

De bezorger zou vrijdag tussen 12-14 uur komen, waarin ik hoopte dat hij er voor 1 uur zou zijn omdat dit de afgesproken tijd was om te gaan rijden. Al wie er kwam, geen witte bus vol met pakketjes. Dus toch maar richting mijn ouders gegaan (hier 800 meter hemelsbreed vandaan) en ik zou mijn vriendin appen met het bericht dat het voer van de katten ongetwijfeld bij de buren afgeleverd zou zijn.

Op de weg naar mijn ouders zag ik een witte bus vol met pakketjes, zou het dan toch? Ik besloot om heel brutaal uit te stappen en te vragen of hij een pakketje had voor ons adres, hij niet, maar hij ging even zijn collega bellen en die had een pakketje voor ons! Geef ons 30 minuten dan is hij bij jou werd gezegd. Yes toch het voer voor de katten in huis, dan maar wat later weg, maar het was tenslotte “vakantie” dus geen stress! En ja hoor, nog geen 30 minuten later was daar de witte bus met het voer van de katten!

Blijer kon je me niet krijgen, mijn weekend kon goed beginnen. Ik vond het een stuk prettiger weg gaan van huis nu alles goed geregeld was, dan wanneer mijn vriendin nog naar mijn buren (haar oude buren, we zijn namelijk oude overbuurmeisjes van elkaar) moest gaan om het pakket op te halen.

Eindelijk in de auto

Hof van Saksen

Rond 13:30 uur reden we dan eindelijk van huis weg. En wie zat er achterin de auto?  Ik natuurlijk, lekker met de laptop op schoot en bloggen maar, want dat is het fijne van bloggen, dit kan overal! Zo zijn er in de auto op weg naar Drenthe weer 2 nieuwe artikelen ontstaan!

Onderweg zijn we nog even gestopt en rond een uur of 16:00 uur waren we op het park Hof van Saksen om in te checken! We hadden een 6 personen luxe huisje geboekt, wat inhield meer ruimte, een bubbelbad en een infrarood sauna.

Hof van Saksen

Nummertje 626 was voor ons het hele weekend, Op de foto zie je een groot huis, hiervan was 1/4 van ons. Eventueel kan er een deur in het huisje open dat het verbind met een ander gedeelte zodat je dus met meer dan 6 personen kan genieten van een vakantie.

Het huis was goed onderhouden en mooi sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien, hier kunnen wij ons wel een weekend vermaken!

Nadat we onze spulletjes hadden uitgepakt hebben we lekker in het huisje gerelaxt na een autorit van ruim 2 uur. Gezien alle restaurants op het park al vol geboekt zaten, zijn we in een dorpje verderop wat gaan eten.
Hof van Saksen

Weer terug op het park zijn we tijdens het uitbuiken nog een spelletje Keezen gaan doen, inmiddels hebben Vincent en ik iedereen aangestoken en vind iedereen het nu leuk om te spelen. Sorry allemaal haha! Ik ben wel ontzettend blij dat wij het bord hebben gekocht, waardoor je met 2 tot 8 spelers kan spelen! Zo was het dus ook mogelijk om dit weekend het spel met 5 mensen te spelen.

Zaterdag

Hof van SaksenZaterdag, na de eerste nacht heerlijk geslapen te hebben, want heerlijke bedden hebben ze op het Hof van Saksen, zijn Vincent en ik op pad gegaan om verse broodjes te halen. Lekker even lopen en ontbijt halen.

Rond 10 uur zaten we aan het ontbijt. Ik gewoon aan mijn shakes, want ja ik heb het shaken weer redelijk te pakken. Behalve dit weekend, want ik heb ’s avonds gewoon meegegeten, je moet ook blijven leven toch! De rest van de dag heb ik niks gegeten, uitgezonderd mijn shakes.

Kijk eens wat we nu tegen kwamen op het park. Wie heeft er ooit dansende dieren gezien?  Nou wij wel dit weekend! Kijk hoe schattig deze beelden zijn, knuffelende schuifelende beren en een dansende nijlpaard. Daar wordt je toch vrolijk van!

Hof van SaksenHof van Saksen

Na het ontbijt en het rustig aan opstarten, zijn Vincent, mijn ouders en ik naar Assen gegaan om te shoppen. Mijn vader moest nieuwe schoenen hebben en bij de eerste winkel waar we naar binnen gingen is hij geslaagd. Vincent heeft nog een paar nieuwe boxers gekocht. Hof van Saksen

Nadat we in Assen waren geweest, zijn we terug naar het huisje gereden. Daar zijn Vincent, mijn moeder en ik nog gaan zwemmen. Het zwembad viel mij een klein beetje tegen. Ik vond het klein en ook de wildwaterbaan was niet echt “wild”, ook was het ontzettend druk wat het maakte dat je niet echt heel fijn kon zwemmen. Na een uurtje zwemmen zijn we terug naar het huisje gegaan en hebben we zitten relaxen tot we uit eten gingen bij de italiaan op het park.

Daar hebben we heerlijk gegeten, na het eten hebben we wederom een spelletje gedaan en zijn we rond een uur of 11 gaan slapen.

Zondag

Hof van Saksen

Rond de klok van 13 uur zijn we met z’n 5e naar het grootste hunebed van Nederland gereden, want ja, als je in Drenthe bent moet je naar een hunebed, vond ik althans haha. Ik sta tenminste met een hunebed op de foto!

Daarna zijn we doorgereden naar Westerbork, waar we eerst wat gedronken hadden voordat we de bus naar het voormalig kampterrein pakte.

Heel eerlijk? Westerbork viel me ontzettend tegen. Ik ben vaker op voormalig kampen geweest, waar ik echt geraakt werd door de wreedheid die daar te zien was, maar hier? Nee je moest het zelf maar bedenken had ik het idee. Er was bijna niks te zien op het terrein, ja een wagon van de trein, die bijna helemaal vernieuwd was, een barak die ook vernieuwd was en waar geen kamers/voorzieningen meer in zaten.

Al met al deed het terrein me weinig (natuurlijk weet ik wat er zich af heeft gespeeld en dat raakt mij wel) maar het terrein, nee hier zal ik mijn kinderen niet mee naar toe nemen omdat het zo speciaal is.

Hof van Saksen

We zijn terug gaan lopen naar het museum, wat ongeveer 40 minuten was (2,5km) meteen weer onze beweging gehad voor die dag en de 10.000 stappen waren dan ook snel gemaakt die zondag.

Eenmaal terug in het huisje zijn we weer in de chill modus gegaan, met een spelletje erbij. Heerlijk ! We zijn gaan eten in het Grand café op het park, lekker! Na het eten is Vincent in het bubbelbad gestapt en zijn mama en ik in de infrarood sauna geweest.

Maandag

We hadden een late-out check , wat is dat relaxt! We hadden het huisje tot 18:30 uur die dag. Zo konden we rustig aan ontbijten, rustig onze spullen inpakken. Alles op het gemak! Rond 13:30 zijn we weg gereden, mijn zusje alleen richting huis en wij zijn met z’n 4e nog doorgereden naar Bataviastad.

Daar hebben we geluncht, heeft vin een nieuw joggingpak gekocht van Bjorn Borg en rond de klok van 17:30 uur waren we thuis. We hebben mijn ouders thuis afgezet, zijn zelf de spullen thuis gaan uitpakken en zijn daarna met patat terug gereden naar mijn ouders om daar het weekend nog af te sluiten.

Al met al hebben we echt een ontzettend fijn weekend gehad, alles kon, alles wat goed. Heerlijk! Wanneer gaan we weer? Ja dat moeten we nog even plannen, maar dat we dit erin houden is zeker!

Bedankt voor de fijne dagen pap, mam, zussie en Vin!

Liefs Jessica, Life by Jess