Plog weekend Groenlo met het gezin

Elk jaar gaan wij, als gezin, in december naar een kerstmarkt in Duitsland. Vaak gaan wij van zaterdag op zondag naar Essen toe, maar nu wilde mijn moeder een keer naar een andere kerstmarkt en eigenlijk vond ze het ook wel heel gezellig als we met z’n alle in een huisje zouden zitten, een heel weekend met het gezin weg.

Weekend Groenlo met het gezin

Weekend Groenlo met het gezin

Zo gezegd, zo gedaan, er was een weekend Groenlo geboekt, op het recreatiepark Marveld. We zaten in een 6 persoonshuisje met sauna en jacuzzi. Vrijdag ben ik met mijn ouders rond 1 uur in de auto gestapt richting Groenlo, Vin ging mijn zusje ophalen. Om 3 uur waren mijn ouders en ik op het park en hebben we al wat spullen uitgepakt en het huisje bekeken.

Weekend Groenlo met het gezin

Het was een netjes huisje, niet heel modern, allemaal wat verouderd, maar prima om een weekend in door te brengen! Beneden een slaapkamer, een toilet en een grote badkamer waar de jacuzzi en de sauna in was. Boven 2 slaapkamers, een badkamer en een toilet.

Weekend Groenlo met het gezin

Weekend Groenlo met het gezin

Rond 4 uur, half 5 waren Vin en mijn zusje ook in het huisje. We hebben met ze allen wat boodschappen gedaan voor in het park bij de supermarkt. ’s Avonds hadden we gereserveerd bij een binnen grill/bbq restaurant. Het was niet druk, wel een leuk concept en lekker eten.

Weekend Groenlo met het gezin

Toen we in het huisje waren heb ik de jacuzzi laten vollopen en heb ik samen met mijn moeder even gebubbeld in de jacuzzi, heerlijk! Daar is een foto van, maarrrr…. Nee dat was totaal niet charmant hoe ik daar in het bubbelbad zat, en net deed of ik werd weg gespoeld door het putje… stellen jullie je het maar voor hahaha….

Zaterdag

Zaterdag hebben Vin en ik verse broodjes gehaald bij de supermarkt. We hebben met z’n alle rustig ontbeten en daarna zijn we ons gaan aankleden om naar de kerstmarkt te gaan. Dit jaar stond Munster op de planning. Nog nooit geweest, dus we waren erg benieuwd… Al met al, om 13 uur zaten we in de auto naar Munster, om daar rond 14:00-14:30 aan te komen. Ken je de grap, we gaan kerstmarkten in Duitsland?

We zijn na een uur in Munster te hebben gereden omgedraaid en richting Bocholt gereden. Dat is een plaats iets dichterbij de grens en daar zit een grote supermarkt waar we altijd boodschappen doen als we in Duitsland zijn. Gezien we daar pas tegen 16:00uur waren hebben we alleen boodschappen gedaan en hebben we geen rondje stad gedaan. Dat was dus het kerstmarkten in Duitsland! Goede grap hé hahaha…

’s Avonds in het huisje hebben we een frietje gehaald en hebben we nog een spelletje gedaan. Keezen, erg leuk en het spel dat wij gekocht hebben kan dus ook gespeeld worden met 3 of 5 spelers! Erg handig in zo een gezelschap.

Zondag

Net als zaterdag hebben we rustig aan ontbeten en hebben we ons aangekleed. Omdat het geen kerstmarkt in Duitsland meer ging worden hebben we gekeken waar er in Nederland een kerstmarkt was. In het plaatsje Lichtenvoorde, dichtbij Groenlo was een kerstmarkt. Daar zijn we heen geweest, het stelde niet heel veel voor, maar we hebben in ieder geval een kerstmarkt gezien hahaha…

Lekker op tijd richting het huisje, samen met mijn moeder en mijn zusje heb ik nog een rondje over het park gelopen, daarna zijn Vin en ik nog gaan zwemmen. ’s Avonds werd er pizza bezorgd, super luxe…! Na het eten ging mijn zusje naar huis met de auto, zij moest de dag erna weer werken. Vin en ik zijn een stuk met haar mee gereden en hebben de andere auto alvast getankt.

Toen we terug op het park waren hebben we samen nog wat gedronken in de bar, en ja daar stonden gokautomaten, en die kan Vin niet laten staan zonder even te gokken. Helaas weinig gewonnen. Samen hebben we nog even bij de open haard gezeten.

Weekend Groenlo met het gezin

Maandag

We hebben alle spullen gepakt en om 10:30 waren we uitgecheckt en reden we richting Hengelo. Wat we daar gingen doen? Vorig jaar heeft mijn werkgever een bedrijf overgenomen en die zitten daar, dus ik ben even op visite geweest bij mijn collega’s. Zo weet ik ook waar hun zitten en hoe alles er daar uit ziet. En ja, niet geheel vervelend konden we naar mooie Ferrari’s, Maserati’s en jaguars kijken!

Weekend Groenlo met het gezin

Vanuit Hengelo zijn we naar huis gereden, hebben we mijn ouders afgezet thuis, hebben wij boodschappen gedaan en zijn we met de boodschappen weer naar mijn ouders gereden. Daar hebben we mee gegeten en daarna zijn we lopend naar huis gegaan. Op tijd naar bed, want ik was kapot… en ja dan slaap je natuurlijk pas rond 00:00 uur, ook al lig je om 21:00 uur in bed!

Dit was ons weekend Groenlo. We hebben een fijn weekend gehad en gaan het zeker nog eens overdoen. Misschien dan wel gewoon een midweek, nog wat langer genieten met elkaar!

Gaan jullie wel eens een weekend/week weg met het gezin? Dus jou ouders, broers/zussen? Wij vinden het heel gezellig dat wij dit weekend Groenlo hebben gehad samen!

Liefs Jessica, Life by Jess