Plog: 19 december 2015 – Kien & uiteten

Plog, 19 december 2015

Mijn allereerste plog (photolog). Het lijkt mij leuk om jullie een dag in mijn leven mee te nemen. Deze plog is van zaterdag 19 december 2015. Deze dag stonden er leuke dingen gepland. Kijken jullie mee? 

Mijn eerste Plog

Goedemorgen vrouwtje! Heerlijk even kroelen met een kat die je wakker komt maken ’s ochtends.

Plog kien

Plog kien

 

 

 

 

 

Rond 10:00 uur gingen we uit bed en dan is het voor de katten wel etenstijd. Ze doen soms net of ze hier nooit te eten krijgen…

Plog kien

Bij de buren moest ik nog even een pakketje ophalen en toen ik met de buurvrouw aan het praten was, kwam er een heerlijke geur van vers gebakken brood naar buiten… Wacht zegt ze ik ga wat pakken voor je. Vincent en ik hadden meteen een ontbijt! 

Plog kien

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 11:45 uur had ik afgesproken bij mijn opa en oma. Ik ging voor de laatste keer mee naar het kerst kienen (bingo). Dit werd altijd georganiseerd door de oude werkgever van mijn opa, maar helaas gaan zij ook hierop besparen en was dit echt de allerlaatste keer!  

Voordat we beginnen, ga ik opa helpen met het verkopen van de kien loten.

Plog kien

En om 13:00 uur begint de eerste ronde kien! Ik heb zelf 3 loten gekocht.

Plog kien

Hoe werkt kien? Het is net een soort bingo, alleen per lot dat je koopt, zitten er 6 losse blaadjes aan. Als je 1 zo een blaadje vol hebt, dan heb je kien! Bijv: als je bij het linkse onderste lot nummers: 4, 11, 12, 28, 37, 44, 45, 40,52, 63, 62, 75, 77, 84 & 88 hebt dan heb je kien! 

Na twee rondes kien en een loterij ronde ben ik opa en oma naar huis gaan brengen en ben zelf met ook wat prijzen naar huis gegaan. (Boerenjongens, kerststuk, axe, cervelaatworst en handdoek/theedoek)

Plog kien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vincent en ik besloten uiteten te gaan, bij een wok restaurant bij ons in de buurt. De eerste ronde…

Plog kien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk hebben we weer veel te veel gegeten, maar het was wel erg lekker. Uitbuiken thuis op de bank, nog wat tv kijken en daarna naar bed…

Hoe vonden jullie de plog? Vinden jullie dit leuk om vaker te zien op LifebyJess? Volg me dan op Bloglovin’!

Liefs Jessica