Pitabroodje falafel met tzatziki

Pitabroodje falafel met tzatziki

Nu Abby in ons leven is, heb ik sindsdien niet meer “uitgebreid” gekookt. De standaard maaltijden kwamen op tafel, zoals aardappelen, vlees en groente of een pasta. Ik had weer zin om te koken en ben op zoek gegaan naar een makkelijk, maar lekker gerecht. Via diverse sites zoals bijvoorbeeld Hellofresh heb ik inspiratie op gedaan om iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Zo bedacht ik dat een pitabroodje falafel met tzatziki wel lekker zou zijn.

Dit gerecht is niet moeilijk om te maken en dat vond ik wel een pré. Het leuke is dat je door veel recepten te bekijken zelf een draai kan geven aan het gerecht. Dit recept is namelijk geïnspireerd op het falafelrecept van HelloFresh.

Pitabroodje falafel met tzatziki

Benodigdheden voor 2 personen

 • Een bakje falafel balletjes
 • 4 pitabroodjes
 • Snoeptomaatjes
 • IJsbergsla
 • Feta

Benodigdheden voor tzatziki

 • 250ML Griekse Yoghurt
 • 3 tot 4 teentjes knoflook
 • 1/4 Komkommer

Pitabroodje falafel met tzatziki

Bereidingswijze van de tzatziki

Doe 250ML Griekse Yoghurt in een kom. Rasp de Komkommer in een andere kom en laat dit even goed uitlekken. Voeg daarna toe aan de Griekse Yoghurt. Pers daarna de knoflooktenen uit in de Griekse Yoghurt. Ik heb 3-4 teentjes gebruikt, maar als je een groot knoflook liefhebber bent, kan je er natuurlijk altijd meer knoflooktenen in doen. Roer alles door elkaar heen en je hebt een heerlijke frisse tzatziki saus!

Deze saus is zo makkelijk om te maken, dat het bijna zonde is als je dit uit een potje gaat gebruiken. Kan natuurlijk altijd, maar probeer het eens zelf te maken! Zoveel lekkerder en heel goed te bewaren in de koelkast.

Bereidingswijze van het pitabroodje falafel

Bak de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Dit kan zijn in de oven, maar eventueel ook in het broodrooster. Ik heb deze keer gekozen voor spinazie pitabroodjes, weer eens wat anders dan de standaard pitabroodjes. Je kan natuurlijk die ook gewoon gebruiken. Of je kiest een andere variant van pitabroodjes, zoals bijvoorbeeld spetbroodjes of pitabroodjes met bieten.

Pitabroodje falafel met tzatziki

Ga dan nu aan de gang met de falafel balletjes, bak deze in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Ook hier ben ik voor wat anders gegaan dan de standaard. Ik heb gekozen voor falafel balletjes met spinazie erin. Dit hoef jij natuurlijk niet te doen, maak er je eigen variant van! Give it a twist!

Snij in de tussentijd de snoeptomaatjes klein en brokkel de feta alvast in een bakje. Als dit klaar is en de falafel balletjes zijn ook klaar, kan je gaan eten! Zet alles gezellig op tafel in allemaal schaaltjes en maak zelf je pitabroodje falafel met tzatziki klaar! Eetsmakelijk!

Pitabroodje falafel met tzatziki

Ik dit pitabroodje falafel met tzatziki recept natuurlijk niet met jullie als het niet lekker was. Ik heb er lekker van gesmuld! Hopelijk gaan jullie er ook zo lekker van smullen. Laat je mij weten als je het recept klaar hebt gemaakt? Of welke twist jij gebruikt hebt? Ben je benieuwd naar nog meer recepten die ik heb gedeeld op Life by Jess, klik dan hier

Liefs Jessica, Life by Jess

8 comments

 • Nicole Orriëns

  Fijn dat het lekker was. Ik kreeg ook helemaal trek toen ik je post las. Fijn zo’n recept van HelloFresh!

 • Silkeblogs

  Yumm, ziet er echt mega lekker uit! Nu heb ik echt honger, haha!

 • kiki hasselton

  ziet er super lekker uit. en ik als “niet-keukenprinses” kan dit denk ik ook wel maken

 • Janet

  Oh dat klinkt heerlijk en inderdaad erg gemakkelijk, ideaal! Ik vind falafel echt heel lekker en in combi met een pita-broodje ook! Tzatziki eet ik bijna nooit, maar vind het altijd wel prima… Ga het opslaan!

 • Mandy

  Ziet er heerlijk uit! Ik wil het al zo lang eens proberen dus ik ga deze zeker onthouden!

 • ingrid

  oh dat klinkt lekker zeg. ga ik ook eens proberen

 • Linda

  Hmmmm ik ben echt dol op falafel. Doet mij altijd weer aan mijn vakantie in Griekenland denken, daar at ik namelijk de lekkerste 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge