Persoonlijke voornemens behaald?

Persoonlijke voornemens behaald_ Life by Jess

Ik vind het leuk om voornemens voor mijzelf op te maken en om te kijken of ik er iets mee kan doen. Door het hier op te schrijven en te delen met jullie wordt ik er best vaak aan herinnert en doe ik er ook serieus iets mee! Halverwege het jaar gaf ik jullie al een update van mijn persoonlijke voornemens, die je hier nog kan teruglezen. Aan het einde van 2017 hoort er natuurlijk nog een eind oordeel online te komen. Ik ben best trots op mijzelf!

Uiterlijke voornemens 2017

Vaker mijn haar losdragen, dit is en blijft een dingetje, ik heb zeker vaker mijn haar los gelaten, maar die verrekte staart het. Dat is zo iets normaals om te doen zodra ik mijzelf klaar maak voor de dag.

• Nog zo een voornemen die wel is uitgevoerd, maar beter uitgevoerd had kunnen zijn. Het is ook maar net hoe ik in mijn vel zet, en aangezien ik de laatste maanden niet heel lekker in mijn vel zat, is het vaker make-up dragen er ook bij ingeschoten.

Gezonde voornemens 2017

Afvallen een voornemen wat elk jaar wel op mijn lijst zal staan of in ieder geval iets met gewicht! In het begin van het jaar ging ik echt ontzettend goed qua afvallen, zeker door de shakes en daarna door de voedingsleer die ik bij Iris heb meegekregen. Helaas, zodra ik minder lekker in mijn vel zit, is dit het laatste waar ik op let en stort alles wat ik zo goed had opgebouwd in. Vanaf oktober is het dan ook berg afwaarts gegaan met het letten op voeding en is afvallen iets wat niet meer gebeurd is. We gaan het gewoon opnieuw oppakken en ik wil regelmatig updates met jullie delen, misschien wel maandelijks zodat dit voor mij een stok achter de deur gaat zijn?!

Vaker sporten, lees alles hierboven en je snapt dat ook dit na oktober er niet tot weinig meer van gekomen is.

jess op de sportschool, persoonlijke voornemens

Minder vaak uiteten. We hebben een maand gehad dat we samen de afspraak hadden gemaakt om NIET buiten de deur te eten, ook niks bestellen! Op sommige dingen heb ik echt nee moeten zeggen, maar ook wordt je creatief. Ik ga altijd buiten de deur lunchen met een vriendin, maar dit hebben we nu thuis bij haar gedaan. Eigenlijk is dit zo goed bevallen dat we het vaker gaan doen!

Minimaal 4x naar de sauna, tot eind juli ben ik 3x naar de sauna geweest, in het laatste halfjaar van 2017 ben ik wel een keer gaan floaten, dit was ook pure ontspanning. Maar geen enkele keer ben ik meer naar de sauna geweest het laatste halfjaar. De afspraak stond er wel hoor, alleen deze heb ik door omstandigheden afgezegd. 3 januari 2018 ga ik wel, telt dit nog?

Diverse persoonlijke voornemens 2017

Klusjes in huis, de to-do lijst die ik hier met jullie heb gedeeld in maart is eigenlijk nog steeds de lijst die moet gebeuren op enkele punten na. Zo is de radiator ombouw geschilderd en geplaatst in onze nieuwe woonkamer. Ook zijn de kozijnen geschilderd en is ondertussen wel onze woonkamer helemaal omgetoverd naar een gezellige woonkamer! Volgend jaar staat er wel al het een en ander op de planning en moet sommige dingen wacht ik ook juist omdat ik het anders voor niks doe. We moeten in 2018 vol aan de bak dus!

Een cursus volgen, ik heb dit gedaan voor mijn blog en daar heb ik ontzettend van geleerd. Zowel persoonlijk als zakelijk!

20-25 boeken lezen, Check dat is me zeker gelukt! Eind juli stond de teller op 15 en daarna heb ik zeker nog een stuk of 6-7 boeken gelezen! Ook dit blijft een puntje op mijn lijst volgend jaar!

Nog meer goede voornemens 2017

Driegangenmenu koken uit alle kookboeken die ik heb, dit heb ik afgelopen jaar 3x gedaan, waarvan alle afspraken in de eerste helft van 2017 waren. Tijd voor een nieuwe avond en meteen maar voor enkele maanden doorplannen! Ik zet het meteen op mijn to-do-lijst om mijn moeder te appen voor het maken van een afspraak. (Als het goed is, zijn de afspraken al gemaakt zodra deze blog online komt!) Uiteraard heb ik wel de kookclub nog gehad afgelopen tijd en daar heb ik ook gekookt uit de kookboeken.

Kookclub vegetarisch

Meer spelletjes spelen, Check! Dit is zeker gelukt. Met onze vakantievrienden spreken we sowieso wel eens in de twee maanden af en dat is altijd met spelletjes spelen. Volgend jaar ook iets anders spelen dan Keezen?!

• Laten we het maar niet hebben over het feit dat ik dit jaar gestructureerder te werk wilde gaan wat betreft het huishouden. Dikke failed! En ik denk dat dit elk jaar een dikke failed gaat worden gezien ik gewoon echt geen huisvrouw ben. Nu onze woonkamer gezelliger is, merk ik wel dat ik het ook opgeruimder wil houden/hebben dan in onze “voorgaande” woonkamer. Best een goed gevoel!

Ik vind dat van de vele persoonlijke voornemens die ik had er ook best nog wel veel zijn uitgekomen, of dat ik er in ieder geval aan gedacht heb, waardoor ik er iets mee ben gaan doen. Hoe is het met jullie persoonlijke voornemens gegaan dit jaar? Behaald of net zoals sommige van mij een dikke failed? Voor 2018 ga ik binnenkort zitten om allemaal mooie voornemens op te gaan schrijven, deze zal ik uiteraard ook met jullie delen!

Wat is het voornemen voor 2018 waar jij je volledig op wilt gaan focussen? 

Liefs Jessica, Life by Jess

 

8 comments

 • Jenn

  Wat een ontzettend leuk jurkje heb je aan op de eerste foto! Staat je goed 🙂 Mooie terugblik.

 • Desi

  Wat super goed dat je terugblikt hoe je goede voornemens zijn gegaan. Moet ik misschien ook vaker gaan doen. Mijn goede voornemen; meer genieten, minder druk maken.

 • Vera

  Slim om do terug te kijken of je alles behaald heb of niet. Zelf ben ik daar totaal niet mee bezig.

 • esther perfors

  Wat een mooie lijst, en goed dat je al wat af kunt strepen! Ik heb geen goede voornemens, ik ben in oktober al gestopt met alcohol en dat zet ik lekker door. Verder wil ik wel wat meer naar binnenkijken bij mijzelf, meer verdieping en ontwikkeling op persoonlijk vlak.

 • Deborah

  Jij had een aardige lijst om op terug te kijken. Altijd fijn wanneer er punten van de lijst geschrapt kunnen worden. Wij aten ook vaak buiten de deur. Hier zijn we een paar jaar terug mee gestopt en wanneer we nu uit eten gaan genieten we veel meer. Ook besparen we zo weer iets geld haha. Ik heb voor 2018 geen goede voornemens. Ik zie wat er op mijn pad komt 🙂

 • Manon

  Altijd fijn om terug te kijken dan zie je ook of je iets behaald hebt! Je bent goed bezig geweest

 • Renata

  Goede voornemens op het nieuw jaar doe ik niet meer – die moeten dan toch altijd uitgesteld worden, maar wat vandaag niet is kan morgen nog wel komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge