Persoonlijke voornemens 2017

Net als vorig jaar heb ik nog ook voor mezelf weer een lijstje gemaakt met persoonlijke voornemens voor 2017. Het hielp mij vorig jaar zeker om een paar keer per jaar een update te geven over mijn voornemens. Zo zag ik ze nog een keer voorbij komen en als ik er niks mee had gedaan, had ik nog wel de tijd om er iets mee te doen, zodat ze uiteindelijk wel waargemaakt waren. Jullie waren mijn stok achter de deur en ik hoop dat dit in 2017 weer zo gaat zijn!

Persoonlijke voornemens 2017

Enkele persoonlijke voornemens heb ik meegenomen van vorig jaar. Ik wil dit graag doorzetten of ik ben er vorig jaar niet aan toe gekomen. Nieuw jaar nieuwe kansen zeggen ze toch?!

Uiterlijke persoonlijke voornemens

 • Ik wil vaker mijn haar los gaan dragen. Dit had ik vorig jaar ook als voornemen en het is redelijk gelukt, maar ook dit jaar wil ik de reminder hebben voor mezelf om het vaker los te dragen. Ik heb erg dik lang haar en het is super mooi als ik het los heb, maar een staart is gewoon veel makkelijker, vandaar dat ik het niet vaak los draag haha…

  persoonlijke voornemens make-up

 • Een voornemen die ik ook meenemen van vorig jaar is vaker make-up dragen. Het schiet er soms een beetje bij in om mijzelf op te maken, terwijl het helemaal niet zoveel tijd kost. Ik hoop dat opmaken op een gegeven moment standaard wordt en dit in mijn systeem zit zodat ik me elke dag opmaak.

Gezonde persoonlijke voornemens

 • Natuurlijk kan het afvallen niet ontbreken in dit overzicht. Zoals jullie weten ben ik bezig met de shakes van Cambridge en als ik ga opbouwen met eten wil ik gezond eten en ook gaan variëren met nieuwe recepten, waardoor ik hopelijk een andere levensstijl creëer.
 • Vincent en ik gaan best vaak uiteten, en dat is prima en gezellig en ook qua financiën kan het allemaal, maar toch wil ik minder vaak uit eten gaan, dat het nog een soort van speciaal blijft als we wel eens uiteten gaan. Zo besparen we ook geld en daar kunnen we weer andere leuke dingen van doen.
 • Per week wil ik 2 tot 3 keer gaan sporten. Dit zal mij ook helpen om af te vallen en het helpt om mijn spieren in mijn rug sterker te laten worden voor een goed herstel van mijn hernia operatie.60 day challenge, sportief, persoonlijke voornemens
 • Dit jaar wil ik als zen moment, minimaal 4x naar de sauna gaan, met een vriendin of met mijn moeder samen. Even een dagje relax en opladen. De eerste keer van 2017 is al geweest, maandag 9 januari was ik samen met mijn beste vriendin naar de sauna.

Diverse persoonlijke voornemens

 • Begin van het jaar wil ik samen met Vincent een week vrij nemen om veel klusjes in het huis aan te pakken. We hebben nu nog een to-do-lijst met allemaal klusjes die nog gedaan moeten worden, ik van deze lijst toch wel veel kunnen afvinken na deze week vrij. Deze lijst zal ik later nog een keer online zetten in een artikel, zodat ik jullie kan laten zien wat wij nog willen doen in huis en wat wij uiteindelijk hebben gedaan in de week dat wij vrij waren.
 • Het lijkt me leuk om weer eens een keer een cursus te volgen. Maar wat voor cursus? Ja dat is een goede, misschien een fotografiecursus, of een cursus wat betrekking heeft tot het bloggen, of een cursus voor zelfontwikkeling….
 • 2016 was een goed jaar, wat betreft mijn voornemen om meer boeken te gaan lezen. Dat wil ik dit jaar weer doorzetten, alleen dan met meer boeken dan vorig jaar. Dit jaar wil ik 20-25 boeken gelezen hebben. Dat zou betekenen 1 boek per 2 weken, dat moet toch wel te doen zijn!persoonlijke voornemens
 • Het lijkt me leuk om dit jaar enkele keren met vrienden af te spreken om een spelletjesavond te houden, gezellig met z’n alle een bordspel doen, even geen telefoons, maar gewoon even weer ouderwets een spelletje spelen en samen lol maken. Wij spelen vaak Keezen of Catan op zo een avond.
 • Vorig jaar had ik een heel goed voornemen om 1x per maand te gaan koken uit de vele kookboeken die ik thuis heb. Helaas is het hier geen een keer van gekomen en is dit voornemen final mislukt. Toch vind ik het heel leuk om te koken en wil ik ook zeker meer in de boeken gaan kijken voor recepten. Dus voornemen voor 2017, 1x per maand een 3 gangen menu koken uit de kookboeken die bij mij thuis in de kast staan.

persoonlijke Voornemens volbracht

 • En het laatste goede voornemen voor 2017, ik wil georganiseerder te werk gaan wat betreft het schoonmaken van ons huis. Ik wil voor mezelf een schema gaan opstellen, welke klusjes je allemaal in huis moet doen en of deze Dagelijks, Wekelijks of Maandelijks moeten gebeuren.
  Zo ben ik niet eens in de week/maand een hele dag of meerdere dagen kwijt om het huis weer aan kant te krijgen, maar verdeel ik het netjes en is het dus altijd schoon in huis. (Niet dat het nu vies is, maar ik merk dat ik me soms irriteer aan bepaalde rommeltjes terwijl dat een kleine moeite is om op te ruimen)

Zo een heel artikel vol met goede voornemens voor 2017. Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal kan waarmaken en waar ik een schop onder me kont voor nodig heb.

Doen jullie aan persoonlijke voornemens? Wat zijn jullie persoonlijke voornemens voor dit jaar?

Liefs Jessica, Life by Jess

 

 

 

6 comments

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ik hoop het, maar ik denk dat dit hele realistische doelen zijn om te kunnen behalen.

 • Merel

  Goede voornemens! Sommige wil ik ook gaan doen, zoals vaker sporten, make-up dragen en een schoonmaakschema maken. Verder probeer ik mijn telefoon vaker weg te leggen. Zo’n spelletjesavond is ideaal, doen wij ook weleens. Gezellig! Succes met alles, hoop dat je ze allemaal kan afstrepen. En misschien een leestip, de boeken van Robert Galbraith (JK Rowling). Zijn echte detectives, zoals Agatha Christie. Je moet ervan houden, zijn dikke boeken, maar leest heel fijn weg (alleen lastig om weg te leggen haha)
  Merel heeft recent gepubliceerd…Lees mee 14: mijn favoriete blogs van afgelopen weekMy Profile

  • Jessica (author)

   Hoi Merel, dank je wel voor je tips voor de boeken. Ga er zeker naar kijken. Vind het niet erg als ze dik zijn, als ze maar fijn weglezen dat is het belangrijkste! Telefoon vaker weg leggen is ook nog een goed doel, ik heb zojuist mijn telefoon helemaal opnieuw moeten instellen, dus er zijn heel veel apps die ik niet op mijn telefoon meer heb staan en dat wil ik zo houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge