Onze trouwdag 10-4-201(4)5

Best gelezen artikelen, trouwen, trouwdag

Vandaag zijn we 22 maanden getrouwd, officieel bijna 2 jaar! De eerste 12 maanden was het een “geheimpje” voor onze familie. Op onze ouders en beste vrienden na wist niemand dat wij getrouwd waren. Waarom ??? Dat ga je zo lezen. Maar wat je ook leest is hoe onze trouwdag was. Lees snel verder!

Trouwen voor de wet

Een romantisch verhaal kan ik nu niet gaan vertellen… Vincent is niet op zijn knieën gegaan, maar samen zijn we eens gaan kijken hoe alles is geregeld als een van ons kwam te overlijden. We woonden samen in het huis van Vincent, we hadden verschillende verbouwingen al gedaan en ook waren er al nieuwe meubels aangeschaft. Al met al had ik ook geld in het huis zitten en zodra Vincent zou komen te overlijden, had ik pech en ging alles naar zijn ouders en had ik nergens recht op! Zo bekeken we de verschillende opties die er waren en kwam trouwen naar voren als beste optie, alles is dan geregeld ook voor later als er kindjes komen en ook qua kosten was dit minder dan wanneer we een samenlevingscontract zouden laten opstellen met testamenten. 

trouwen, trouwdag

Op 10 april 2014 (10-4-’14) zijn we bij de gemeente getrouwd. Daarna zijn we met onze ouders, opa en oma’s gaan lunchen. Op dat moment hadden wij niet het geld om een groot feest te geven, maar we hadden wel samen afgesproken dit later te geven, als DE dag. Met alles erop en eraan. Alleen onze ouders, broers/zussen, opa/oma’s en beste vrienden wisten dat we getrouwd waren. Voor de rest van de familie hebben we dit een jaar “geheim” kunnen houden. 

trouwen, trouwdag

Toch een echte bruiloft?

Eind 2014 begon het wel heel erg te kriebelen om een echte bruiloft te hebben. We hadden het geld bij elkaar en begonnen met het organiseren van DE dag. Ik wilde het heel graag op dezelfde datum vieren. Zo werd de datum voor het feest 10 april 2015, dit viel op een vrijdag, een super mooie dag om te trouwen. 

Samen met mijn moeder, oma en nep mama (beste vriendin van mijn moeder) ben ik op zoek gegaan naar een trouwjurk! Super leuk om te doen! Vincent heeft samen met zijn vader en mijn moeder een trouwpak gekocht. 

De trouwkaarten moesten geregeld worden, de locatie om het feest te geven, de dj’s, een fotograaf en een auto mocht ook niet ontbreken op onze dag als autofreaks! 

De locatie was dezelfde locatie als waar mijn ouders 36 jaar geleden zijn getrouwd. We zijn daar vaak geweest om te eten en om te bowlen en het is daar altijd super goed verzorgd, dus ik had er de volste vertrouwen in dat dit ook bij ons feest het geval zou zijn! De kaarten hebben we online gemaakt en rond Valentijn verstuurd. De donderdag voor het feest hebben we de auto opgehaald. 

Onze trouwdag 2015

Ik heb traditioneel die nacht bij mijn ouders geslapen, daar kwam de kapster om mijn haren te doen en mij op te maken. Toen mijn haren en make-up gedaan waren werd ik door mijn moeder en nep mama in mijn jurk geholpen. 

trouwen, trouwdag

Rond 12 uur kwam Vincent mij ophalen bij mijn ouders, hij was door zijn vader geholpen met aankleden en had voor die mij kwam halen de bloemen nog opgehaald. 

trouwen, trouwdag

Hier heeft Vincent mij net opgehaald en moesten we nog even op de foto met de hond van mijn ouders. Hierna zijn we samen naar de fotolocatie gereden. Het was deze dag echt super super mooi weer, 23 graden ongeveer, echt super! 

trouwen, trouwdag

Naar de fotolocatie waren ook onze ouders, opa, oma’s, mijn nep mama met haar gezin en beste vrienden gekomen. Met hun zijn we ook op de foto gegaan. Na de foto’s zijn we doorgereden naar de feestlocatie, daar hebben we met (bovenstaande mensen) een drankje op het terras gedaan, kregen we nog een bruidstaart. Om 18:00 uur zijn we aan tafel gegaan, hebben we heerlijk gegeten en om 8 uur begon het feest. Wij moesten even wachten, toen mocht Vincent als eerste naar binnen en werd ik door mijn vader naar binnen geleid. Wauw wat een mooi moment was dat! 

Tot voor het feest!

trouwen, trouwdag

Voordat het feest begon werden we toegesproken door mijn nep mama, zij vertelde een leuk verhaal over ons en stelde daarna ook de vraag: Vincent/Jessica neem je aan tot je wettelijke echtgenoot …. JA ik wil was van beide het antwoord! Het feest kon begonnen, we hadden de openingsdans op Hungry van Dotan. Daarna heb ik ook nog een nummer met mijn vader gedanst en vanaf toen barstte het feest los! Super leuke muziek, super goede dj’s, het laatste halfuurtje gingen we nog even los met Hardstyle een favoriet van Vincent en mij samen. 

Die nacht blijven wij slapen in het hotel wat bij de feestlocatie hoort. Na het ontbijt de volgende dag zijn we naar huis gegaan om verder uit te brakken en te genieten van onze dag!

Het was echt een fantastisch mooie dag, met al onze familie en vrienden! Ik kijk hier nog met heel veel plezier op terug en kan me echt weer in dat gevoel wanen als ik de foto’s terug zie.

Volgen jullie me al op Instagram en Bloglovin’?  Daar kunnen jullie nog meer foto’s van onze dag verwachten! 

Liefs Jessica