Onze stedentrip naar Berlijn deel 2…

In totaal waren we 4 dagen in Berlijn, waarvan jullie op de blog van zaterdag al hebben kunnen lezen wat we op zaterdag en zondag hebben gedaan. Vandaag vertel ik jullie wat we maandag en dinsdag hebben beleefd.

Maandag 13-6-2016

Ook maandag hebben we rustig aan gedaan met opstaan. Dat is altijd het fijnste van een weekend weg, alles rustig aan en jezelf niet te druk maken. Om 9:30 uur zaten we aan het ontbijt.

Ontbijt stedentrip Berlijn

Om 11 uur zijn we met de metro naar de winkelstraat in Berlijn gegaan. Vincent is op zoek naar nieuwe schoenen. Hij wilt het liefste weer nieuwe Nike’s air max. Helaas heeft hij niet gevonden wat hij zocht. Ook in de Lego winkel hadden ze niet het onderdeel wat hij nog nodig had voor een bouwwerk van hem. (dit is later besteld via internet). Na de winkels te hebben bekeken zijn we op een terras gaan zitten om wat te drinken en voor we de metro weer instapte hebben we nog een broodje braadworst gehaald. Altijd zo lekker!

Paleis stedentrip Berlijn

Met de metro zijn we naar het zomerpaleis van de koning gegaan. Helaas was deze dicht op maandag, maar konden we wel in de tuin komen. Heerlijk daar even gelopen en aan het water gezeten. Wat is het toch fijn als je je niet hoeft te haasten. Met de metrokaart konden we ook met de bus in Berlijn. Zo hebben we vanaf het paleis de bus gepakt naar een centrale plek in Berlijn waar we ook nog wat winkels bezocht hebben.

Paleis stedentrip Berlijn

Rond een uurtje of 5 zijn we naar het plein gegaan waar we die zondag ook waren, en hebben we weer bij hetzelfde tentje gegeten als dezelfde dag ervoor. Ze hadden ivm met de voetbal een leuke aanbieding voor een XXL pizza en 1 liter bier. Dus ja dat kon vin niet laten gaan!

Pizza stedentrip Berlijn

Ja en een foto van de pizza moet natuurlijk gemaakt worden! Hij had een diameter van ongeveer 50-55 cm! Super XXL! Ik had lekker een spaghetti bolognese. We waren maandag allebei kapot en waren dan ook heerlijk om 20:00 uur in het hotel. Lekker de hele avond rustig aan op bedje gelegen, beetje tv gekeken. Heerlijk !

Dinsdag 14-6-2016

Vandaag waren we iets vroeger aan het ontbijt. Onze laatste dag, dus op tijd uitchecken. Na het uitchecken konden we gelukkig de bagage nog in het hotel laten. Anders hadden we hier de hele dag mee moeten slepen! We hadden de dierentuin bewaard voor vandaag. Deze was dichtbij het hotel, en hier waren we rond 11 uur. Lekker de hele dag in de dierentuin rond gelopen, ook in het aquarium. Wat erg leuk was! Op een gegeven moment kwamen we bij de olifanten, waar ze met het jonkie lieten zien wat ze hen allemaal leren. Zo konden ze de poten op laten tillen en laten liggen. Super gaaf om te zien wat ze die beesten allemaal aan kunnen leren.

Dierentuin Berlijn stedentrip

Rond 3 uur zijn we naar het hotel gegaan om de spullen op te halen, even omkleden en hup met de metro naar het vliegveld. We waren een beetje te vroeg, maar hebben heerlijk in het gras even gelegen en wat gegeten op ons gemakje.

IMG_1095

Op de luchthaven moesten we de handbagage uiteindelijk toch in het ruim laten. Het was te druk met handbagage om alles mee te krijgen in het vliegtuig! Oeps, want mijn camera zat erin, maar natuurlijk ook Vincent zijn aanwinst. Het glas van Warsteiner! Gelukkig hadden we nog een rugzak bij ons en hebben we daar het glas en de fotocamera in gedaan en dat meegenomen als handbagage, dat mocht gelukkig! Om 19:30 uur ging het vliegtuig de lucht in. Super op tijd en met een uurtje stonden we weer aan de grond op Schiphol. We werden opgehaald door mijn schoonvader. En wat is het dan toch heerlijk om met een kwartiertje thuis te zijn!

Stedentrip Berlijn

Per toeval reed een vriend van ons net bij ons de straat in toen wij thuis kwamen en heeft hij gelijk een borrel bij ons gedronken. Ook zijn man kwam nog naar ons toe om even bij te kletsen. Erg gezellig thuis komen! En dan koffertje uitpakken en alles weer wassen en opruimen. Stedentrip is voorbij, maar Vin en ik hadden allebei de hele week nog vrij, heerlijk nog even vakantie!

Liefs Jessica

4 comments

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ontbijt vind ik toch altijd wel een soort van belangrijk in het hotel, herken je dat?? Ja balen van de schoenen, nu in Nederland maar op zoek naar mooi schoenen voor hem!

 • Shannon Sheila

  Jammie, broodje braadworst 🙂 Leuk verslag en mooie foto’s. Ik ben nog steeds niet naar Berlijn geweest. Lijkt me heel leuk en gelukkig kan ik de taal redelijk aan.

  • Jessica (author)

   De taal vind ik ook het fijne van Berlijn. Je kan je redelijk verstaanbaar maken/andere verstaan. Berlijn een aanrader, maar verwacht geen hyper moderne gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge