Onze musthaves voor een baby

Onze musthaves voor een baby

Sinds april 2019 zijn wij papa en mama van onze dochter Abby. Veel spullen koop je vooraf al, zonder dat je überhaupt weet of je het gaat gebruiken. Andere spullen koop je later, omdat je die eigenlijk echt wel mist in de baby uitzet. Nu wij enkele maanden ouders zijn hebben wij al onze favoriete musthaves voor een baby. Deze wil ik graag met jullie delen, zodat jullie er hopelijk ook iets aan hebben bij het aanschaffen van baby spullen.

Ik deel het artikel op in duurdere, goedkopere en diverse musthaves voor een baby. Duur is natuurlijk voor iedereen iets anders, maar ik ga hier even uit van de spullen boven de €120,-. Het zijn er niet veel, maar dit waren wel de eerste musthaves die op ons lijstje stonden toen ik aan Vin vroeg; wat vind jij nou echt superhandig van alle spullen die wij hebben voor Abby?!

Alvast voor de mensen die denken dat ik het babynestje vergeet, nee dat doe ik niet haha. Ik ben vrij nuchter ingesteld en ik ben zelf van mening dat kindjes gewoon in de box en in bed kunnen liggen zonder zo’n babynestje. Abby heeft ook nooit tussen ons in geslapen in bed, je hoort nog wel eens dat het daar veel voor gebruikt wordt.

Duurdere musthaves voor een baby

Allereerst de kinderwagen! Ten eerste is dit een droom die ik al jaren had, zelf achter de kinderwagen lopen en dan het liefste een Joolz kinderwagen. We hebben er even op moeten wachten, maar ik loop nu vol trots achter onze Joolz Geo2. Ik heb wel eens moeders gehoord, die zo van dragen houden, dat ze geen eens een kinderwagen aanschaffen! Hoe dan? Ik zou echt niet zonder kinderwagen willen/kunnen. Moet er niet aan denken om Abby altijd maar te moeten dragen en niet onze eigen ruimte te hebben tijdens het wandelen en/of uitstapjes. Kinderwagen it is! Ik heb ook een review geschreven over onze Joolz Geo2, klik hier om deze te lezen.

Review Joolz Geo2

Dan het tweede dure item, de Stokke TrippTrapp stoel in combinatie met de newbornset! Wij gebruiken deze set al vanaf dat Abby twee/drie weken oud is. Ze kan er heerlijk in liggen en slapen. Zo’n set zorgt er ook voor dat ze op de goede hoogte zit als wij haar aan de eettafel zetten. Zo kan ze er gezellig bij zitten. Nu Abby hapjes krijgt is het een superhandig ding om haar daarin eten te geven. Wat ons betreft onmisbaar! Wij mogen hem nog even gebruiken, want ze mag erin totdat ze 9 kilo is en voorlopig komt ze daar nog niet aan.

onze musthaves voor een baby

onze musthaves voor een baby

Als laatste, het isofix systeem voor in de auto. Wat een uitvinding is dit. Laat ik hier eerlijk over zijn, ik was degene die het hardste riep, man dat heb je toch niet nodig, gordel erom en klaar. En toch ben ik overstag gegaan. Ik heb het toen een keer gezien bij een vriendin van mij en wat is dat makkelijk. Je kleintje zit vast in de maxicosi, die klik je op het systeem en klaar is kees. Geen gordels meer nodig.

onze musthaves voor een baby

Goedkopere musthaves voor een baby

De Tummytub, deze hebben wij pas aangeschaft toen Abby twee/drie weken oud was. Ik kreeg zoveel last van mijn rug als ik haar in het normale badje deed, dat ik ben gaan zoeken naar oplossingen. De aanschaf was €20,-, werkt het niet, jammer dan dat geld, maar wel geprobeerd. Hij kan op het badjes standaard staan. Ik heb nu geen last meer van mij rug. Nu Abby wat ouder is, past ze er nog wel in, alleen gaat ze staan en dat is niet de bedoeling.

Een wippertje, deze hebben wij gekregen van een collega van mijn moeder. We zijn deze pas gaan gebruiken toen Abby een maand of 4 was. Toen zat ze iets steviger en keek/greep je ook meer naar de dingen om haar heen, maar een lol dat ze heeft als die wipper heen en weer gaat. Hoe harder hoe beter.

De babyfoon, zonder camera! Tijdens mijn zwangerschap riep ik heel hard dat ik er een met camera wilde. Dit leek mij ideaal dat je even kon kijken zonder naar boven te hoeven gaan. Zo had ik dit dan ook al bij Vin gebracht en die was ook om. Totdat ik een keer bij een vriendin was en we lekker zaten te kletsen beneden terwijl haar dochtertje boven lag. Zij had een babyfoon zonder camera en dat gaf zoveel rust. Niet de hele tijd kijken wat de kleine doet, hoe ze ligt etc. Ik was om, ik wilde ook die “rust” ervaren als wij beneden zouden zitten en Abby boven in bed ligt. Ik kijk wel om een hoekje bij haar als ik wil zien hoe ze ligt. Wij hebben de Alecto DBX-88 ECO.

Diverse items

Nu nog wat musthaves voor een baby welke niet duur in aanschaf zijn, maar wel heel fijn zijn volgens ons.

Zo heb ik laatste Sophie de Giraf gekocht voor Abby. Die had ik eerder moeten kopen. Ze heeft daar zoveel plezier van. Als ze Sophie ziet gaan die handen omhoog om haar te kunnen pakken. Vincent zegt altijd dat ze aan het zoenen is met Sophie, haha want die hele bek van Sophie gaat bij Abby haar mond in. Ach ja, alles in de mond stoppen is het helemaal tegenwoordig.

Eventueel ander speelgoed wat makkelijk vast te pakken is voor baby’s is echt aan te raden. Zo heb ik ook van die ringen besteld die je aan elkaar kan klikken. Handig voor aan de wagen en voor aan de maxicosi. Bijtringen zijn ook helemaal de bom hier. Wij hebben als kraamcadeau een bijtring gekregen met haar naam, die vind ze ook heel leuk om vast te pakken.

onze musthaves voor een baby

Dan onze laatste musthave, de XL hydrofieldoeken! Wat een uitvinding is dat. Ik gebruik deze eigenlijk altijd voor het douchen. Hydrofieldoek op het aankleedkussen, Abby erop en hij kan ze om haar heen. Zo’n grote hydrofieldoek neem ik ook altijd mee naar het consultatiebureau. Handig om dit even om haar lijfje heen te slaan als we aan het wachten zijn op de dokter. Wij hebben er op dit moment 5 en dat is wat mij betreft ook wel genoeg.

Ik ben heel benieuwd wat jullie musthaves zijn voor een baby. Staat er iets niet in mijn lijstje wat jullie wel zouden aanraden? Laat het mij weten in de comments!

Liefs Jessica, Life by Jess