Onze dierenvriendjes voorstellen

Dierenvriendjes voorstellen

Vanuit huis uit ben ik opgegroeid met katten. Mijn ouders hadden er 4 toen ik geboren werd. Ook bij Vincent thuis hadden ze katten. Deze katten zijn tot ongeveer onze tienerjaren in ons leven geweest. In deze blog wil ik onze dierenvriendjes voorstellen aan jullie.

In 2012 zijn Vincent en ik gaan samenwonen. Wat een spannende tijd is dit, het huis verbouwen naar ons eigen zin, genieten van het samenzijn, maar zodra wij eenmaal gesetteld waren miste we toch wel een beestje om ons heen. Het is stil in huis, als je alleen bent ben je ook echt alleen. Niemand die je een knuffel komt geven, niemand waarvoor je hoeft te zorgen.

Samen hebben we gekozen om voor twee katten te gaan kijken. Zo hebben ze altijd iemand als ze alleen thuis zijn. Zelf wilde ik heel graag een Britse Korthaar (blauw), zoals ik vroeger thuis ook had en Vincent wilde heel graag een kat die op zijn oude kat Dinky lijkt.

Zo zijn we op zoek gegaan en zijn we verliefd geworden op Dobby en Eamy. Dobby is de grijze kater, en Eamy is een lapjespoes.

In November 2012 zijn deze schatten bij ons komen wonen. Het klikte meteen en Eamy was echt een mama poes voor Dobby.

Helaas merkte wij eind februari 2013 dat het niet helemaal goed ging met Dobby, hij was heel rustig, werd dik. De dierenarts dacht dat hij een nierbekkenontsteking had, helaas sloeg de antibiotica daarvoor niet aan en bleken verdere onderzoeken uit dat Dobby FIP had. FIP is een dodelijke ziekte voor katten, wij hebben toen ook besloten, met pijn in ons hart, om Dobby te laten gaan. Ons mannetje is maar 7 maandjes oud geworden, maar heeft nu een heel mooi plekje bij ons in huis.

Eamy was toch wel alleen in de maanden daarna en toen zijn wij in mei op zoek gegaan naar een nieuw vriendje of vriendinnetje voor haar. In het asiel waren we meteen verliefd op Cedric. Sinds eind mei 2013 woont Cedric bij ons samen met Eamy.

Cedric onze dierenvriendjes

In het begin vlogen hier de nodige haren door de lucht en werd er flink geblazen naar elkaar. Dit is gelukkig nu allemaal tot rust gekomen. Ze zitten elkaar soms nog wel achteraan, maar als een spel, niet om elkaar pijn te doen.

Mijn wens om een Britse Korthaar op te zien groeien is niet weg gegaan na wat wij mee hebben gemaakt met Dobby.  Na lang gewacht te hebben mogen wij over 2 weken onze nieuwe vriend thuis verwelkomen! Harvey komt bij ons wonen en dan is ons poezengezin compleet!

Harvey onze dierenvriendjes

Hebben jullie ook dieren in huis?

Liefs Jessica