Wij willen een nieuwe woonkamer

Nieuwe woonkamer, klusweek

Eens in de zoveel tijd wil je weer wat nieuws, qua meubels. Sinds ik 5 jaar geleden bij Vincent ben ingetrokken hebben we al heel veel verbouwd in huis. Toch had de woonkamer nog niet de sfeer die we (voornamelijk) ik wilde creëren. Zo kwam bij mij het idee van een nieuwe woonkamer. Ik neem jullie mee in de zoektocht naar onze nieuwe woonkamer.

Een nieuwe woonkamer

5 jaar geleden hebben wij al veel gedaan in de woonkamer; laten stucen, wit laten spuiten, een nieuwe keuken en een nieuwe vloer. We hebben de woonkamer weer ingedeeld zoals eerst; dit kon niet anders door de grote bank die Vincent al had staan. We hebben wel nieuwe meubels gekocht, daar een tv kast, daar een salontafel en weer ergens anders een eettafel en nieuwe stoelen. Het voelde wel als thuis, maar niet als een warm gezellig, knus huis. Ik miste de sfeer!

Ja zo een besluit maken voor het willen van een nieuwe woonkamer is punt 1. Daarna komt nog veel meer kijken!

Ik zag niet zo goed hoe wij de woonkamer in konden delen om het gezelliger te krijgen en zo heb ik contact opgenomen met een oude kennis van mij die interieurstyliste is. Zij kon een tekening voor ons maken om ons te laten zien hoe onze nieuwe woonkamer eruit kan komen te zien. Twee tekeningen kregen wij uiteindelijk mee, waarvan dit er één was.

Nieuwe woonkamer 1

Wat was ik blij na het zien van die tekening! Eindelijk zag ik hoe onze woonkamer eruit kon komen te zien en ik wilde meteen op zoek naar alle spullen. Ook dit was geen gemakkelijke klus, want om de verhoudingen in het huis mooi te houden hadden we wat maten meegekregen van de interieurstyliste. Als we die maten ongeveer zouden aanhouden, dan zou de nieuwe woonkamer het mooiste worden.

Meubels zoeken

In de weken daarna ben ik op zoek gegaan naar nieuwe meubels. Winkels afgezocht, maar eigenlijk kwam ik al snel in een winkel waar ik onze nieuwe meubels zag staan! Ik heb een beetje een zwak voor meubels met witte poten en een houten blad. Zo mooi! Ja verliefd. Zo heb ik Vin ook een keer meegenomen en die vond ze ook mooi. Gelukkig (maar hij is niet zo moeilijk).

Oké eerlijk, nieuwe meubels waren het moeilijkste niet, maar een nieuwe bank. Want eindelijk zou er een nieuwe bank gaan komen! (een doorn in mijn oog die bank van Vincent haha). Maar een bank zoeken, die en lekker zit, een mooi model heeft, in ongeveer de juiste maat geleverd kan worden en welke ook nog geleverd kan worden in de kleur die wij zochten. Hou op schei uit hoeveel winkels wij hebben gehad en op hoeveel banken wij hebben gezeten. We vonden wel mooie banken, maar niet DE bank.

Totdat ik op een gegeven moment dacht, oké laat ik daar nog eens gaan kijken (naar die winkel wilde ik eerst niet gaan omdat ik toch dacht dat ze het daar niet hadden) en natuurlijk… Daar hadden ze de bank!

Knopen doorhakken

Ja dan denk je alles gevonden te hebben, wat ook zo is, alleen ik ben dan echt weer zo een twijfelkont, of ja, niet eens echt een twijfelkont. Alleen de knoop doorhakken om alles te bestellen is nog wel een ding. Samen hebben we besloten dat op een zondag te doen, gehoord hebbende dat er dan 15% extra korting van de bank af ging (ja zou stom zijn als we het dan niet doen). En ook die zondag hebben we meteen de meubels besteld.

Er viel letterlijk een last van mijn schouders. Je bent er al zo lang mee bezig en eigenlijk weet je het allemaal al wel, maar die knoop he, die zat letterlijk in mijn schouders. Op dat moment van bestellen was die volledig weg. Helemaal blij met het feit dat we nieuwe meubelen hebben besteld.

Maar dat betekend ook dat wij nog het nodige moeten doen in huis, maar daar lees je later meer over!

Hebben jullie wel eens nieuwe meubels aangeschaft? En hoe zijn jullie daarnaar op zoek gegaan? Gelukt?

3 comments

 • Saskia

  Toevallig afgelopen voorjaar eindelijk de woonkamer aangepakt. Iets waar ik al jaren graag wou. Nieuwe vloer, alles weer lekker wit gemaakt. En een fijne nieuwe bank. Ook daar hebben wij best lang naar gezocht. Uiteindelijk loop je toch wel tegenaan hoor.
  Saskia heeft recent gepubliceerd…Spam je BlogMy Profile

 • Jantine

  Wel leuk, qua formaat/vorm lijkt onze woonkamer volgens mij erg op die van jullie (alleen de keuken is wat breder, en de gang dus waarschijnlijk smaller, waardoor we ook geen tafel neer kunnen zetten zoals jullie die op de foto hebben staan). Bij ons is de indeling weer heel anders.

  Echt nieuwe meubels hebben we tot nu toe nauwelijks gekocht. Ja, afgelopen maart een boekenkast en een kledinghangrek voor de slaapkamer … We doen nog het meeste met tweedehands en gekregen, maar wel kritisch. Onze bank was toen we hem kregen nog maar een paar maanden oud bijvoorbeeld, en het is en bank waar we erg blij mee zijn. De tafel hebben we gekregen en zelf geschilderd. Als tv-meubel hebben we een antiek tafeltje die ik bij de kringloop vond toen ik net op mezelf ging wonen. Ik vind het geweldig hoe we zo ons huis steeds meer ‘ons’ maken, zonder alle meubels nieuw te moeten kopen.
  Jantine heeft recent gepubliceerd…Nanowrimo 2017: van pantser naar plantserMy Profile

 • Kiki Wals

  Ik ben er het helemaal mee eens dat de sfeer heel belangrijk is om zich thuis te voelen. Mijn man en ik zijn net naar een oud huis in het dorpje verhuisd, en ik wil dit huis renoveren want het voelt gewoon niet als thuis. Ik zal hier meubels laten spuiten, en hopelijk ziet de woonkamer er mooier uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge