New in: iMac 21,5

New In iMac 21,5

Eens in de zoveel jaar ben ik toe aan een nieuwe computer of laptop. Deze tijd was aangebroken voor mij een paar weken geleden. Ik wilde graag een nieuwe laptop, omdat mijn laptop de filmpjes niet kon afspelen welke ik maak met mijn Canon G7X Mark II. De vlogcamera onder de vloggers. Het beeld haperde en ook was het beeld heel korrelig en alles behalve scherp. Toen heb ik een keer bij mijn zusje getest of op haar laptop (een speciale gaming laptop) de filmpjes wel afspeelde. Nou er ging een wereld voor mij open. Zo scherp waren de gemaakte films! Tijd voor mij dus om op zoek te gaan naar een nieuwe laptop. Tot heden heb ik altijd windows gestuurde laptops/computers gehad, maar ik wilde mijn zicht verbreden. Zo kwamen de Apple producten, Macbook en iMac, ook in beeld. Hoe heb ik verder mijn keuze gemaakt? Ik ga het jullie vertellen!

Wensen

Wens of must nummer 1 was dat de nieuwe laptop mijn filmpjes moest kunnen afspelen, haarscherp en zonder haperingen. Ook wilde ik eigenlijk wel heel erg graag kunnen simsen op de computer die ik zou gaan kopen. Nu speel ik dat niet vaak, maar ik vind het te leuk om niet meer te kunnen spelen. Zeker in de winter is het heerlijk om avonden achter een sims te creëren en huizen te bouwen. En dan de laatste wens, ik wilde heel graag een laptop hebben, maar dan wel met een cijfertoetsenbord. Dus dat zou er een worden van minimaal 17 inch (wat ik al had). Nou daar vielen de Macbooks al af. Deze zijn allemaal kleiner en hebben geen nummertoetsenbord.

Vragen naar mijn volgers

Aangezien ik ook van plan ben om de filmpjes van Abby te gaan bewerken wilde ik heel graag weten met welke bewerkingsprogramma’s andere werken. Dit heb ik gevraagd op Instagram in een storie. Daarnaast heb ik ook de vraag gesteld of zij voor Apple of Windows zouden gaan. De bewerkingsprogramma’s die genoemd werden, konden alleen gebruikt worden op een Apple product. Hmm, oke, maar er zullen vast wel meer programma’s zijn die het kunnen en wel op Windows draaien. Ik was dus nog niet meteen overtuigd. Mijn volgers stemde ook redelijk gelijk qua Apple of Windows. En dat is natuurlijk ook een persoonlijke keuze. Je hebt echte Apple liefhebbers, maar ook haters.

En toen, reageerde een vriendin van mij, dat ik echt voor Apple moest gaan! Daar wilde ik het fijne van weten, is zij altijd al Apple fan geweest of is zij ook eens van Windows overgestapt naar Apple. Zij is vorig jaar overstapt naar een iMac, vooral omdat zij fotografie als hobby heeft en de grafische voordelen van een Apple veel groter vond dan die van Windows. Kijk zij heeft wat dat betreft een beetje dezelfde eis/wens als mij. En toen ben ik dus gaan kijken naar een iMac, want ja hoevaak neem ik mijn laptop überhaupt mee? Niet super vaak! Zo bedacht ik mij ook dat als ik een iMac zou gaan kopen, mijn oude laptop altijd nog mee kan nemen als we bijvoorbeeld een weekendje weg gaan. Video bewerken komt dan thuis op de iMac wel weer.

Kopen of niet? 

Gezien dit een grote uitgave is, en ik niet houd van grote uitgaves ben ik wel 3 of 4 keer naar de mediamarkt geweest om te gaan kijken naar de iMac. Ook daar heb ik elke keer medewerkers om hulp gevraagd en zo ontstond de liefde voor de iMac. Totdat ik enkele weken geleden tegen Vincent zei, kom we gaan nu naar de mediamarkt, ik ga hem halen. Ik kan wel blijven denken, maar ik wil hem gewoon en geld gaat het sowieso kosten. Wij naar de mediamarkt, wat denk je… Niet op voorraad hahaha, dit kan ook echt alleen mij maar overkomen. Dus met lege handen naar huis, o nee, dat is niet waar! Vin wil al heel lang een nieuwe televisie en deze zag hij dus juist nu staan dus die ging wel mee naar huis!

Welkom iMac!

Gelukkig kon ik twee dagen later de iMac op halen. Ik ben gegaan voor de 21,5 Inch en dan natuurlijk (leer mij kennen) meteen ook de duurste versie. Als ik het doe, doe ik het meteen goed. ’s Avonds heb ik hem op mijn gemak uitgepakt (zo blij als een kind) en ik ben op mijn gemak de iMac gaan instellen. Alle instellingen een voor een langs gegaan om ook meteen te kunnen zien wat het inhield. Zo kon ik het systeem meteen beter leren kennen en werd ik er al een beetje handig in. Wennen? Ja tuuriljk, maar na 4 dagen was ik al wel redelijk gewend. Het scheelt dat mijn telefoon natuurlijk ook al Apple is, dan weet je al een beetje hoe en wat.

iMac

Voor mijn verjaardag heb ik de muismat gekregen van Abby, ons mooie gezin! Deze foto is gemaakt tijdens het weekje in Landal en kon meteen worden vereeuwigd op een muismat! Heb ik al iets als nadeel ervaren in de tijd dat ik hem heb? Nadeel? Niet echt, wel wat dingen waar ik even wat tijd in gestoken heb om het voor elkaar te krijgen. Zo kon mijn harde schijf niet op een iMac aangesloten worden, omdat deze niet goed was geformatteerd. Dus alle documenten op mijn laptop geplaatst, harde schijf leeg gemaakt, formatteren en alles weer terug plaatsen. Nu doet die het ook op de iMac. Nog 1 ding wat ik wel heel erg mis, maar wat ik krijg voor mijn verjaardag nog, is een toetsenbord met cijfers. En als het goed is… (dat heb ik gevraagd tenminste) krijg ik ook nog een hoes welke ik om het scherm heen kan doen als die niet gebruikt wordt. Hierin kan ik dan ook het toetsenbord en de muis opbergen. De iMac staat immers in het zicht in de woonkamer.

Ik ben echt super blij met de keuze die ik heb gemaakt. Sinds hij in huis is heb ik er al zoveel tijd op doorgebracht. En ja ik denk dat ik om ben, van mij hoeft er niks anders meer in huis te komen. De koppeling tussen mijn telefoon en de iMac vind ik ook echt super handig! Meteen je foto’s op de computer, zodat ik die bijvoorbeeld meteen in Abby haar foto album kan plaatsen. Geen geklooi meer met snoertjes etc! Ik ben wel benieuwd, zijn jullie Apple fan? Hebben jullie nog tips voor mij, denk aan sneltoetsen bijvoorbeeld? 

Liefs Jessica, Life by Jess