Nadelen Gastric Sleeve

Nadelen Gastric Sleeve

Zoals de meeste van jullie wel weten of hebben gelezen op mijn site, heb ik in januari een Gastric Sleeve gekregen. Dit is een maagverkleining en ik ben echt ontzettend blij dat ik dit heb gedaan. Ik wil graag mijn positieve verhaal delen, omdat er heel veel negatieve verhalen staan op internet. Ondanks dat ik er heel positief over ben, zitten er wel enkele nadelen aan een Gastric Sleeve. Voor mij geen nadelen welke mij tegen zouden houden om een operatie aan te gaan, maar ik wil ze toch met jullie delen.

Nadelen van een Gastric Sleeve

Haaruitval Dit is echt heel erg bij mij op dit moment. Ik kan mijn haar niet normaal in een staart doen, wassen of kammen. Er komen flinke plukken haar mee. Ik had denk al wel 10 pruiken kunnen maken van alle haren die ik ondertussen kwijt geraakt ben. Het hoort wel bij het herstel van deze operatie. Je lijf gaat namelijk de energie steken in het afvallen en niet in het gezond houden van je haar. Negen maanden na de operatie schijnt dit langzaam aan weer weg te gaan. Ik zit inmiddels op zeven maanden, dus nog even volhouden.

Koud Jess heb jij het koud? Ja met deze warme dagen uiteraard niet, maar ik merk wel dat ik het sneller koud heb dan normaal. Ook dat is iets wat je lijf nu even uitgeschakeld heeft, de temperatuur van je lijf goed regelen. Dit schijnt ook zeker te maken te hebben met hoeveel vet je op je lijf hebt zitten en dat is niet heel veel meer tegenwoordig.

Fashion nadelen

Nieuwe kleding kopen het shoppen van nieuwe kleding is niet perse een nadeel van een gastric sleeve, maar de kosten die eraan zitten. Dat is wel een nadeel. Ik heb nog niet heel veel geld nog uitgegeven aan nieuwe kleding. Uiteraard tussendoor wel wat nieuwe broeken (van de Primark) en enkele nieuw shirts. Dit was ook echt wel nodig om je überhaupt fijn te voelen in je kleding. Om te grote kleding te dragen, zit niet lekker, maar je voelt je er ook niet slanker van. Met mijn kledingkast uitbreiden wacht ik een beetje totdat ik redelijk stabiel sta in gewicht.

Wat staat mij? Geen idee meer! Ik was altijd al heel blij als ik een lange broek en wat t-shirts kon vinden in mijn maat. Dus of een jurkje mij staat? Een shirt in mijn broek? Een blouse? Een rok? Ik heb echt geen flauw idee! Als ik stabiel sta qua gewicht, wil ik eens goed gaan shoppen, ik wil dan de kleding gaan passen die de paspoppen aan hebben. Gewoon maar kijken waar het schip strand. Ook heb ik een VIP night gewonnen bij Shoeby, dus ik hoop dat zij mij dan ook kunnen helpen met mij opnieuw leren aankleden!

Nog meer nadelen Gastric Sleeve

Mindfuck dit was bij mij voornamelijk in het begin heel erg. Jezelf nog steeds als dik zien en het ook niet anders kan zien dan dik. Inmiddels is dat zeker niet meer zo! Ik zie dat ik onwijs veel ben afgevallen en zie de slanke Jess op de foto’s. Ik ben echt ontzettend tevreden met het resultaat wat ik behaald heb tot nu toe. Wel heb ik af en toe nog last van de mindfuck omtrent eten. Als het me soms lukt om meer te eten dan ik gewend ben (dus bijvoorbeeld 1 hele boterham ipv driekwart) dan kan ik wel eens denken, hmmmm… Hoe zit dat?! Ook merk ik dat ik tijdens mijn menstruatie veel meer kan/wil eten dan in de andere weken. Dit is soms best wel lastig, maar ik probeer het wel bij de gezonde dingen te houden dan.

Lactose intolerantie Dit is nog niet officieel vastgesteld bij mij, maar ik merk dat ik bij heel veel zuivel producten een soort van allergische reactie krijg. Ik word na het eten van een schaaltje yoghurt/kwark bijvoorbeeld binnen enkele minuten ontzettend moe. Echt heel erg moe, niet zomaar een beetje. Het zweet breekt mij uit op zo’n moment. Is dit een dumping? Hmmmm weet niet of je het zo kan noemen, ik heb verder geen pijn. Het is puur die hitte aanval en de vermoeidheid die toeslaat op zo een moment. Ik probeer dus zelf al op te letten met zuivelproducten eten. (Wat jammer is, gezien ik het erg lekker vind en het mij op een makkelijke manier helpt om aan mijn eiwitten te komen.)

Zes nadelen aan een Gastric Sleeve, vanuit mij. Ik kan natuurlijk niet spreken over andere. Gelukkig gaan heel veel nadelen van de Gastric sleeve wel weg met enkele maanden/weken. Dit houdt in dat alleen de lactose intolerantie over zal blijven. En daar kan ik echt prima mee leven! Kennen jullie mensen met een maagverkleining? Hoe zijn zij hierover te spreken?

Liefs Jessica, Life by Jess