Nadelen als je linkshandig bent

Linkshandig

Deze blogpost heb ik samen met Vincent, mijn man, bedacht en geschreven. Ik ben namelijk niet degene die linkshandig is, maar Vincent is wel linkshandig. Geregeld komen we situaties tegen dat Vincent tegen mij zegt, kijk weer iets wat linkshandige niet kunnen. En het leek mij leuk om hier een artikel over te schrijven.

Lastig als je linkshandig bent

Het plastic snackvorkje

Voor rechtshandige de normaalste zaak van de wereld om in de snackbar bijvoorbeeld een frikadel te eten met een snackvork. De kartels zijn zo geplaatst dat een rechtshandige zo kan snijden, maar voor iemand die linkshandig is, is dit een stuk lastiger.

linkshandig

Een schaar

Stel je koopt een schaar in de winkel zonder te kijken, dan heb je een schaar gekocht die alleen door rechtshandige te gebruiken is. Gelukkig is er al iemand geweest die een schaar heeft gemaakt voor linkshandige. Probleem opgelost.

Eten en snijden

Vincent eet en snijdt met links. Hij vind het dus heel vervelend om vlees te moeten snijden, omdat hij dan elke keer zijn bestek aan het wisselen is, snijden doet hij met zijn mes in zijn linkerhand, maar ook eten met de vork dat hij met links. Vincent eet het liefste ook vlees dat hij niet hoeft te snijden, maar die hij door kan hakken met zijn vork, zodat deze gewoon in zijn linkerhand kan blijven.

Kop en schotel

Ken je dat?  Je zit in een restaurant, besteld een kop koffie en de ober zet het kopje zo neer dat jij de reclame ziet van het bedrijf. Dat betekend ook, dat het oortje van het kopje altijd aan de rechterkant zit. Er staat bijna altijd maar aan één kant reclame. Dus in dat opzicht kan de ober het ook niet omdraaien. Zo gaan bedrijven er maar vanuit dat je rechtshandig bent.

linkshandig

 

Schrijven

Een standaard situatie dat genoemd wordt door een linkshandige. Schrijven zelf is het probleem niet, maar dat je over je geschreven tekst heen gaat met je linkerhand en je dus allemaal vegen in je tekst hebt zitten. Dat is wel echt een nadeel van linkshandig zijn.

Ken jij iemand die linkshandig is en herkent diegene deze situaties?

Liefs Jessica, Life by Jess