Month by Jess – Oktober DRUK

Month by Jess oktober, druk druk druk

Elke maand kijk ik terug naar wat ik heb gedaan, en zo doe ik dat natuurlijk ook weer voor de maand oktober. Als ik terugdenk aan de maand oktober komt er maar een woord bij mij naar boven… druk! Soms heb je van die maanden/weken dat als je in je agenda kijkt en dat je denkt, hoe heb ik dit in hemelsnaam zo kunnen plannen. Nou dat was oktober voor mij…

Ontspanning, een nieuw begin 

Voordat ik jullie laat lezen hoe druk afgelopen maand was, kan ik al wel vertellen dat ik een massage heb gehad bij mijn tante. Zij geeft ayurvedische massages, dit is heel erg gericht op de energiebanen in je lichaam en heeft ook te maken met alle drukpunten in je lijf. Ze heeft aan het einde van de massage mijn chakra’s hersteld en weer in balans gebracht. Even een avondje ontspannen voordat alle drukte zou gaan beginnen. Ik kon het ook zeker wel even gebruiken gezien er het een en ander speelt in mijn privéleven. Even terug in balans en even relaxen.

Een nieuw begin slaat op het feit dat ik naar een introductieochtend ben geweest voor een eventuele maagverkleining. Wat houdt dit in, wanneer kom je in aanmerking, hoe werkt het traject waar je dan in gaat en nog veel meer vragen welke beantwoord werden. Binnenkort heb ik een screening en dan krijg ik te horen of ik groen licht krijg voor een maagverkleining of niet.

Druk, druk, veel uitstapjes

Als ik mijn lijstje zie (want ik schrijf altijd alles wat ik gedaan heb even in steekwoorden op voordat ik aan dit artikel begin), dan krijg ik het bijna alweer benauwd. Wat is het druk geweest. Deze maand had ik ook veel uitstapjes, zoals het teamuitje met mijn werk. We hebben een escape room gedaan en daarna hebben we nog een hapje gegeten. De escape room was voor mij voor het eerst en ik denk ook wel voor het laatst, dat is toch niet echt mijn ding.

Samen met mijn moeder en zusje ben ik naar het “in de wolken festival” geweest, hier in de EXPO Haarlemmermeer. Een festival/beurs met allemaal kraampjes met baby gerelateerde spullen. Het was wel grappig om er even te zijn geweest, maar ik denk niet dat we volgend jaar nog een keer zouden gaan als het er weer is. Wat dat betreft ben ik ook wel een klein beetje krenterig, maar er zijn veel handgemaakte spullen (en ik snap dat die duurder zijn) maar ik vind €20-€25,- voor een broekje voor Abby echt veel te veel geld. Als ik zie dat er de afgelopen 7 maanden alweer 4 maten in de opbergbakken liggen, vind ik dat echt zo zonde van het geld. Sommige dingetjes heeft ze maar 2 keer aan gehad.

Month by Jess oktober, druk druk druk

Een spontaan uitstapje, op een dinsdagavond vroeg mijn moeder of ik mee wilde naar een theatervoorstelling van “The Choir of man”? Ik heb even wat filmpjes gekeken en dat leek me heel erg leuk. Negen mannen die A Capelle zongen, echt supergaaf was het! Goede keuze geweest om mee te gaan.

Ook heb ik een workshop paardenfotografie gevolgd, deze stond al enige tijd op mijn lijstje om te volgen. Volgende week deel ik een artikel hierover met de door mij gemaakte foto’s.

Afspraakjes met vrienden

Deze maand stond op de een of andere manier ook bomvol met afspraakjes met vrienden. Vaak gezellig samen eten en daarna een spelletje spelen. Altijd gezellig dit soort avondjes. Zo heb ik op een maandag een keer afgesproken met I. (onze vakantievriendin uit Amerika), heel gezellig en dit was de eerste keer sinds een jaar dat we samen eens afgesproken hadden zonder de mannen erbij! Voor herhaling vatbaar.

Samen met de vriendin van mijn neef ben ik naar mijn oma toe gegaan met de kindjes. Zo zagen we elkaar weer, de kindjes weer en zo had oma een hele leuke ochtend. Alle drie haar achterkleinkinderen bij elkaar. Dat vond ze wel speciaal.

Natuurlijk hebben we ook deze maand nog het Keezenspel gedaan met andere vrienden van ons. Eindelijk! We zijn namelijk de afgelopen maand elke keer een smoes geweest voor een afspraak, maar nu kwam het er eindelijk van. Zij zijn namelijk getrouwd eind augustus en de afspraak met ons was een smoes voor zijn vrijgezellenfeest en daarna weer voor zijn surpriseparty. Voorlopig kunnen wij bij hen niet meer gebruikt worden als smoes, want dat gaat opvallen haha…

Ook zijn we nog op kraamvisite geweest bij vrienden van ons. Een beetje aan de late kant (kindje was 11 weken op dat moment), maar helaas door alle omstandigheden bij ons, was het eerder niet gelukt. Wat is Abby dan alweer groot en wat vergeet je snel dingen, zoals dat wiebelige nekje.

En nog meer uitstapjes

Zo had ik 20 oktober weer een meeting staan met de “viva meiden” zoals ik ze noem hier thuis. Ik heb deze meiden leren kennen op het viva forum en allen hebben ze ook de hormoonstoornis PCOS. We kennen elkaar nu 5 jaar en delen onwijs veel samen. Van het hele ziekenhuistraject, tot zwanger worden, tot bevallen en de opvoeding. Wij spreken elkaar eigenlijk wel elke dag, als het een dag stil is in de app is dat heel erg gek en dan gaat het ’s avonds los.

Month by Jess oktober, druk druk druk

Ook hadden we deze maand nog de filmavond van het kinderdagverblijf in de agenda staan. Af en toe filmen zijn wat op de groep van Abby en daar maken ze dan een film van om te laten zien aan de ouders. Heel erg leuk gedaan en zo kan je ook eens bewegende beelden zien van de kindjes daar doen de hele dag.

Ik ben ook nog naar de film geweest, Wat is dan liefde?! En we waren ook uitgenodigd om mee uiteten te gaan voor het houten huwelijk (5 jaar) van vrienden van ons. Na de bruiloft hebben we toen gegeten met een groep en diezelfde groep was nu weer uitgenodigd om mee uiteten te gaan.

Samen met mijn moeder ben ik naar een wijnproeverij geweest. Dit is van een vriend van ons en hij heeft inmiddels vijf jaar zijn wijnhandel. Daarna hebben we lekker gegeten bij Loetje.

Month by Jess oktober, druk druk druk

En het laatste uitstapje dat ik jullie wil vertellen is het “Klim naar het licht” uitstapje. Samen met mijn moeder ben ik hierheen geweest. Dat is bij de kathedraal in Haarlem en daar hebben ze een brug gemaakt tussen de twee torens in waar je overheen kan lopen. Heel erg vet om vanaf die hoogte heel Haarlem en omstreken te kunnen zien.

Drukke maand

Afgelopen weekend zijn we met het hele gezin nog naar mijn zusje gegaan, zij woont bij Emmen in de buurt, en hebben haar geholpen met opruimen. Er komt in maart een neefje of nichtje bij voor ons en die moet wel ergens kunnen slapen. Dus we hebben hen met z’n alle geholpen om het kamertje in orde te maken! Toch wel heel erg lekker hoor als je zo kan opruimen en het resultaat ziet. De gehele zaterdag zijn we daar bezig geweest om alles aan kant te krijgen. Zondag wilde we eigenlijk nog doorgaan, maar helaas heb ik het hele gezin aangestoken met een buikgriepvirus. Fijn ziek zijn als je een weekend weg bent.

Wat was deze maand druk, maar toch ook wel een gezellig. Hopelijk is november wel iets rustiger, maar voor nu ziet de agenda er wel heel rustig uit! Dit komt mede doordat ik 10 dagen op vakantie ga! Heerlijk.

Al met al het was druk! En dat zeggen de 1300 woorden ook wel die in dit artikel staan. Ik hoop dat jullie het wel leuk vonden om mee te kijken/lezen in mijn maand oktober van 2019. Op naar de laatste twee maanden van 2019. Wat een gek idee, ik weet nog goed dat ik vorig jaar met dikke buik vuurwerk aan het afsteken was en nu is Abby er gewoon bij. Eerst maar eens heerlijk gaan genieten van de vakantie op Gran Canaria in Novermber! Uiteraard zien jullie daar een los vakantie verslag van. Met heel veel zomerse foto’s!

Liefs Jessica, Life by Jess