Month by Jess – mei, hoi kinderdagverblijf

Month by Jess mei 2020

Mei is ten einde en dat betekend op Life by Jess weer tijd voor een maandoverzicht. Het is de maand dat de eerste maatregelen tegen het corona virus wat versoepelt werden en dat hield voor ons in dat Abby weer 2 dagen per week naar de kinderopvang mocht en ging. Mijn werkdagen werden hierdoor weer echte werkdagen, maar waren ook saai en duurde ontzettend lang. Abby heeft het echt heel erg naar haar zin weer bij de kindjes en dat is het allerbelangrijkste! Kijken jullie mee naar de rest van mei?

Weer afspreken?!

De afgelopen maand heb ik voor het eerst weer met wat vriendinnen afgesproken. Wel op anderhalve meter afstand, niet elkaar een knuffel geven of 3 kussen. Best gek, maar wel heel fijn om weer even face to face bij te kletsen. Met een vriendin ben ik lekker gaan wandelen in de duinen van Heemskerk en met een andere vriendin heb ik een spelletje gespeeld. Verder heb ik nog met twee andere mama’s afgesproken met hun kindjes, zodat zij lekker konden gaan spelen bij het meertje bij ons in de buurt. Het was prachtig weer dus we hebben er van genoten! Verder werd er nog een familie lid van ons 60 jaar en er was geregeld dat we konden feliciteren vanuit de auto. Dat hebben we natuurlijk gedaan, want hoe bijzonder is het om 60 te worden. Zo kon het toch nog een beetje gevierd worden.

Month by Jess mei 2020

Paardenmeisje en meer

Afgelopen maand heb ik ook een aantal dagen voor het paard van een vriendin van mij gezorgd. 4x die week ben ik naar stal gegaan om te poetsen, te knuffelen en hem lekker te longeren. Dan is het toch wel weer heel fijn om even een paardenmeisje te zijn. Ook de me-time die hieruit voort kwam was erg fijn.

Ook heb ik afgelopen zondag gewerkt. Er werd een nieuwe versie van ons systeem geïnstalleerd en er moest getest worden of alle functies nog werken. Samen met een collega heb ik dit getest. Daarna snel weer genoten van het lange weekend.

Bij onze auto heb ik ook de winterbanden nog laten vervangen voor de zomerbanden. Ja is dat niet wat laat Jess? Ja dat klopt dat is een beetje te laat eigenlijk, maar elke keer vergat ik het, tot ik ineens dacht he, volgens mij zitten de winterbanden er nog onder. Oeps! Volgende keer maar sneller regelen.

Deze maand heb ik ook al onze kosten weer eens bekeken, kan ons bedrag lager per maand of kan ik wat dingen opzeggen? Ik heb een verzekering opgezegd en ik heb voor onze autoverzekering het online berekening autoverzekering gebruikt.

Moederdag en Landal

Mei staat ook in het teken van moederdag. Er stond ’s ochtends een lekker ontbijtje klaar, inclusief een cadeautje. Ik heb een hele mooie ring gehad van Buddha to Buddha. De volgende dag mocht Abby voor het eerst weer naar het kinderdagverblijf en zij hadden ook nog iets geknutseld met haar. Echt super lief!

Verder ben ik, samen met Abby en met mijn ouders op woensdag voor Hemelvaart naar Landal Miggelenberg gereden. Heerlijk een lang weekend weg. Fietsen achterop de auto en gaan. Woensdag hebben we lekker rustig aan gedaan verder in het huisje (was er tegen 16:00uur ongeveer). Donderdag ben ik ’s ochtends met mijn moeder en Abby gaan fietsen. 27 kilometer asfalt ging er aan ons voorbij. Wat was het heerlijk om te fietsen. Die middag kwamen mijn zusje, haar man en hun dochtertje ook naar het huisje. Abby heeft lekker in een bak met water gezeten en gespeeld met zand. Vrijdag ben ik ook ’s ochtends met mijn moeder en Abby weer gaan fietsen. Het doel was een klein rondje, maar dat werd ook 26 kilometer. Ineens zaten we in Apeldoorn, oeps!

Month by Jess mei 2020

Zaterdag ben ik met mijn ouders en Abby naar de Loenense Waterval gegaan. De hoogste waterval van Nederland (15 meter). Daar hebben we nog een stuk gewandeld en toen weer naar het huisje. Zondag was het helaas vies weer en hebben we voornamelijk doorgebracht in het huisje. Abby was niet in haar hum vanwege doorkomende kiezen en om er toch even uit te zijn, zijn we een rondje gaan rijden in de auto. Helaas is ze niet in slaap gevallen, maar kon ze wel even chillen.

Maandagochtend heb ik alle spullen in de auto gedaan en zijn we weer naar huis gereden. Jammer dat zo een weekend altijd zo snel voorbij is. Hopelijk kunnen we snel weer een keer een weekend/week weg. Voelt toch als vakantie.

Dit was in het kort de maand mei bij mij. Hoe was jullie maand? Zijn jullie kindjes ook weer naar school of naar het dagverblijf? Hoe vinden jullie dit? Tot volgende maand. Uiteraard komen er deze maand nog wel artikelen online op Life by Jess, dus kom gerust eens langs op de site.

Liefs Jessica, Life by Jess