Month by Jess Juli – Laatste verlofdagen

Daar waren ze zijn, mijn laatste verlofdagen waren ingegaan in de maand juli. Wat iets was waar ik onwijs tegen op zag en waar ik ook liever niet aan wilde denken. Het werken kwam steeds dichterbij en ik kon er maar moeilijk iets positiefs van denken. Toch was het echt waar, eind juli gingen mijn laatste verlofdagen in en nu ben ik weer aan het werk. Gelukkig hebben we nog veel leuke dingen gedaan in de maand juli, voordat ik weer aan het werk moest.

Lichamelijke (on)gemakken

Begin juli ben ik naar de huisarts geweest, omdat mijn duim voor mijn gevoel af en toe uit de kom schoot. Door de pijn hiervan kon ik Abby bijna niet meer verzorgen en dat is toch wel het laatste wat je wilt als mama zijnde. De dokter stelde de diagnose: Syndroom van De Quervain. Het is een irritatie/zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols.

Top wat nu? Ja of je kan een brace gaan dragen voor de rust en dan moet het overgaan of we kunnen er een injectie in zetten. Doe dan dat laatste maar! Een kindje verzorgen met maar 1 hand lukt gewoon niet. Gelukkig werkte de injectie super snel en had ik met 2/3 dagen al geen last meer van de pijn. Wel heb ik nog anderhalve week ongeveer met mijn hand in een brace gezeten, om die pezen nog wat extra rust te geven.

Daarbij heb ik afgelopen weekend met ontzettend veel pijn in mijn rug weer op bed gelegen. Men wat had ik daar zaterdag veel last van. Huilend de huisartsenpost gebeld of ze iets voor mij konden betekenen. Ik kreeg diazepam voorgeschreven en na een dutje (want wat wordt je daar suf van) ging het al ietsje beter. Vandaag ga ik naar de huisarts om eens te bespreken wat er nog mogelijk is, eventueel een doorverwijzing. Sinds mijn hernia operatie gaat de pijn in mijn rug nog steeds met ups en downs. Ben er wel eens klaar mee, hopelijk kan er nog een oplossing komen.

De week voordat ik ben gaan werken, ben ik gestart met Weight Watchers! Binnenkort ga ik jullie in dit avontuur meenemen. Eerst even opstarten en een ritme vinden.

Hoera!

Begin van de maand mocht ik er weer een jaartje bij op tellen. 28 jaar ben ik geworden. We hebben deze dag met vrienden doorgebracht op Texel, ons eilandje. Wat een heerlijke dag hebben we gehad, met prachtig weer. Om 10:30 uur hadden we de boot naar Texel en om 21:00 uur de boot weer terug naar het vaste land. We zijn van terras naar terras gehopt, heerlijk! Echt zo genoten, deze dag heeft me voor de komende tijd weer opgeladen en ik kan er weer tegenaan.

Juli 2019 * Laatste verlofdagen

Ook waren twee andere vrienden van ons nog jarig en daar zijn we op verjaardag geweest. Leuk, veel jonge kindjes en Abby keek haar ogen uit.

Abby uitjes

Deze maand kreeg Abby voor het eerst haar inentingen. Awh zo zielig! Ben echt slappe hap geworden sinds ik moeder ben haha. Nu ze haar prikjes heeft gehad, mochten we ook gaan zwemmen met haar! Iets waar ik al een tijdje naar uit keek, want ik was zo benieuwd of ze dit net zo leuk zou vinden als badderen en douche. Ja hoor! Ze vond het heerlijk! Ze heeft echt lekker in het water liggen dobberen en daarna heerlijk liggen slapen zo moe dat ze was.

Ik ben met haar ook al een paar keer naar babymassage geweest. Dat vind je ook zo lekker en daarna is ze volledig ontspannen en slaapt ze voor een paar uurtjes.

Juli 2019 * Laatste verlofdagen

Aangezien mama moet gaan werken deze maand, was het voor Abby ook tijd om te gaan wennen op het kinderdagverblijf. Wennen betekend bij ons op het kinderdagverblijf een ochtendje twee uurtjes. That’s it. Prima brengen we haar toch voor die twee uurtjes. Ze had meteen oog voor alle kindjes die er waren, zo leuk. Ze had goed gedronken en geslapen daar. Vandaag gaat ze er voor het eerst de hele dag naartoe, ben heel benieuwd hoe ik haar vanavond ophaal en hoe ze is.

Gezelligheid – Laatste verlofdagen

Afgelopen maand heb ik ook nog wat gezellige uitstapjes gedaan. Zo ben ik met een vriendin gaan lunchen bij Bagels en Beans. Samen met haar ben ik ook nog naar de bioscoop geweest. Hopelijk kunnen we dat voor augustus ook nog eens plannen! Ook ben ik samen met mijn moeder Sushi gaan eten. Vin zou eigenlijk ook mee gaan, maar die had vorige week een zonnesteek dus die lag ziek op bed.

Toen ik vroeger nog op paardrijden zat, hadden we een hele hechte groep. Nu zag ik laatst bij eentje dat ze nog steeds aan paardrijden doet en ik ben toen langs gegaan op de stal. Leuk weer even onder de paarden en even te kijken naar haar les. Mis ik het niet? Nee absoluut niet. Het enige wanneer ik weer zou willen beginnen, is dat als ik hoger op kan komen met rijden d.m.v. wedstrijden. Daar is toch alleen wel echt een eigen paard voor nodig of een verzorgpaard waar je veel op rijdt en waar je dus veel tijd aan kwijt bent. En dat is iets waar ik nu mijn tijd niet aan wil besteden.

Landal 't Loo, Juli 2019 * Laatste verlofdagen

Natuurlijk hebben we deze maand ook nog diverse gezellig avonden/middagen gehad met vrienden en zijn de gezelschapsspellen weer op tafel gekomen. Uiteraard was keezen daar weer!

Ik heb er weer een heerlijke maand op zitten, ondanks dat mijn laatste verlofdagen waren in gegaan heb ik genoten van alles wat we hebben gedaan! Hopelijk mag augustus net zo een mooie maand worden.

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

  • Manon

    Fijn dat je ondanks de zere duim en rug toch je maand afsluit als een positieve maand met veel leuke dingen 🙂

  • Nicole Orriëns

    Fijn dat je een goede maand hebt gehad, en hopelijk heb je het op je werk ook weer goed naar je zin.

  • Mandy

    Fijn dat je duim zo snel over is gegaan na de injectie, verder op de verlofdagen na klinkt het als een hele leuke maand! Super om met haar te kunnen zwemmen, fijne maand gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge