Month by Jess – Januari 2021

Month by Jess januari 2021

De eerste 31 dagen van 2021 zitten erop. En wat voor een eerste maand wat dit. De maand waarin de lockdown nog even aangescherpt werd met de avondklok, voor 21:00 uur moet iedereen binnen zijn. Heel eerlijk, ik vond hem wel even heftig toen die aangekondigd werd. Nu was ik die dag ook ontzettend moe en kon ik hem niet zo goed hebben. Inmiddels is het oké. We hebben het ermee te doen en hopelijk krijgen we over een paar weken weer wat meer vrijheid terug. Afgelopen maand was dus ook niet een hele spannende maand maar ik neem jullie alsnog in het kort even mee. Voor mij ook leuk om later weer terug te lezen. Januari 2021 dus!

Month by Jess – Januari 2021

Vriendinnen

Afgelopen maand heb ik met enkele vriendinnen afgesproken. Vaak even een spelletje spelen of een wandeling maken. Heerlijk om op die manier toch nog wat contact te hebben met elkaar. Zo heb ik met een vriendin het spel Wingspan gespeeld en ook Machi Koro. Beide hele leuke spellen en Machi Koro gaat ook op mijn lijstje voor mijn verjaardag.

Met een andere vriendin hadden we de traditie in het leven geroepen om elke woensdag avond samen naar de aflevering van Prince Charming te gaan kijken op Videoland. Laten we eerlijk wezen, wat een knappe mannen lopen er op deze aardbol rond! En dan nog wel in ons kikkerlandje. Jammer dat deze op het andere geslacht vallen, maar een lust voor het oog was het zeker. Jammer dat het afgelopen is, hopelijk komt er nog een nieuw seizoen van!

Ook heeft Abby voor het eerst sinds tijden weer een kindje gezien. Mijn leidinggevende is even bij mij thuis langs geweest. Naar mijn nieuwe huis kijken, even praten over het werk en zij had haar zoontje meegenomen, zodat de kids even konden spelen samen. Abby vond het maar gek hoor dat ze haar speelgoed moest delen ineens. Dat wordt nog wat als ze weer naar de kinderopvang mag.

Gadgets…

Afgelopen maand kwam ook eindelijk mijn nieuwe iPhone 12 pro binnen. Deze had ik half november al besteld en nu is die daar eindelijk! Wauw wat een mooi toestel. Hij was zo geïnstalleerd en ik gebruik hem nu al weer een paar weken. De foto’s die hij maakt zijn zo mooi! Echt heel erg blij mee. Ook heb ik nieuwe AirPods binnen gekregen. Mijn oordopjes met draad begaven het en toen maar meteen AirPods besteld, want ik kan niet meer zonder oortjes tegenwoordig. Daar bel ik heel veel mee en ook muziek luisteren doe ik heel vaak met mijn oortjes in.

Ook voor Abby heb ik wat nieuws gekocht. Voor haar verjaardag (2 april) wilde ik heel graag een trampoline gaan kopen voor in de tuin. Aangezien ze nu heel veel thuis is en ook het goede weer er hopelijk straks weer aan gaat komen, heb ik besloten deze nu al aan te schaffen voor Abby. Afgelopen weekend kwam die binnen en heb ik hem in elkaar gezet voor haar. Ze heeft er al wat mooie sprongen op gemaakt! Ik vind het soms fascinerend om te zien hoe snel ze iets snappen en leren. Er zit namelijk een rits in het net om de trampoline heen en ik heb haar geleerd deze dicht te doen als ze binnen is. Elke keer gaat netjes de rits dicht als ze op de trampoline staat. Zo knap! Kleine slimme meid is het.

Klussen in huis

Ook in januari zijn er weer wat klusjes gedaan in huis. Zo zijn er traphekjes geplaatst voor Abby, aangezien wij nu fulltime boven gaan leven is het wel zo fijn dat deze er hangen en dat ik niet constant op hoef te letten als ze hier rond loopt en ik aan de telefoon ben voor mijn werk bijvoorbeeld. Daarnaast heb ik een nieuwe groepenkast, is er een deel van het toilet beneden alvast in elkaar gezet en is in de keuken het een en ander gedaan qua leidingen/elektra zodat de nieuwe keuken eind februari geplaatst kan gaan worden. Komende maand staat er nog veel meer te gebeuren in huis. Hopelijk kan ik jullie in het volgende overzicht vertellen dat er flinke stappen gezet zijn!

Wandelen

In het artikel over mijn doelen voor 2021 vertelde ik over mijn wandel uitdaging. Inmiddels is de eerste maand voorbij en staat de teller op 66,17 bewust gelopen kilometers! Heel erg trots en het is zo fijn om te wandelen. Even het hoofd leeg en gaan. Vaak zet ik muziek op, maar ik ben tegenwoordig ook aan het luisteren naar podcasts. Vaak luister ik deze maar een helft van de wandeling, want ik merk dat ik daarna niet meer goed luister. Dan zet ik hem liever de volgende keer weer aan. Nu moet ik ook wel zeggen dat ik redelijk heftige podcasts luister over beleggen dus dat je daar je hoofd echt wel bij moet houden.

Ik probeer vaak wel ergens een rondje om heen te lopen zodat ik een doel heb. In de wijk lopen motiveert mij niet zo erg, dus dan maar een rondje om het meer naast mijn huis of in het bos. Dan vind ik het bos nog fijner gezien je daar de mogelijkheid hebt het rondje uit te breiden. Laatst heb ik ook weer eens geskatet! Dat is echt zo lang geleden. Ik stond vanuit de auto op om te gaan skaten en dacht echt, je gaat zo flink op je bek Jess. Maar gelukkig is dat niet gebeurd en had ik de slag zo weer te pakken. Leuk om vaker eens te doen.

Toch nog 950 woorden kunnen schrijven over mijn maand januari van 2021! Hoe was jullie maand? Vonden jullie de ingang van de avondklok heftig of vond je het prima? Hopelijk krijgen we in februari weer iets meer vrijheid.

Liefs Jessica, Life by Jess