Month by Jess # Augustus Eten & Festivals

Month by Jess augustus

Het is weer tijd om terug te kijken naar een maand die geweest is. De maand augustus ligt alweer achter ons, vele van jullie zullen nog op vakantie geweest zijn en voor sommige zijn de scholen alweer begonnen in augustus. Zelf heb ik geen vakantie gehad, maar ik heb wel veel leuke dingen mee mogen maken.

Eten

In de maand augustus had ik even een flinke terugval wat betreft eten. Ik heb één week flink lopen snaaien en me nergens meer aan gehouden (achteraf kwam ook de menstruatie eraan), maar ik was niet meer te houden. Kan me er ontzettend schuldig over voelen, maar dat is klaar, het is gebeurd en we gaan nu gewoon weer op de gezonde tour verder.

Wel heb ik een paar leuke uitstapjes wat betreft eten gehad. Zo zijn Vincent en ik bij zijn moeder en haar man, mosselen gaan eten. Dit proberen we standaard elk jaar wel een keer te doen.

Maar ik ben ook naar iets geweest, waar ik nog nooit was geweest, maar wat wel ontzettend leuk was om eens naar toe te gaan, namelijk de Foodhallen in Amsterdam. Zoveel keuze aan eten, en het is daar zo gezellig. Ik ga er zeker nog eens naartoe.

Foodhallen in Amsterdam, Month by Jess Augustus

Ook ben ik met twee vriendinnen (apart van elkaar) gaan lunchen. Allebei van de basisschool, best bijzonder toch! Met de ene vriendin ben ik ergens gaan lunchen en bij de andere hebben we de lunch tezamen gedaan met een housewarming van haar huis. Ik was nog niet bij haar thuis geweest, en we hadden afgesproken dat we dan daar ook zouden gaan lunchen. Super leuk en net zo gezellig!

Tesla Model X

Voor wie al mijn artikelen leest, heeft vast het artikel van de Tesla Model X voorbij zien komen! Deze mocht ik namelijk voor een avond/nacht mee naar huis nemen van het werk. De avond was geblokkeerd in de agenda en we hebben die avond natuurlijk even flink gereden met de auto. Wat een gave bak is dit zeg, wauw! Lees het artikel voor een uitgebreidere ervaring van mijn kant.

Dutch Valley

Augustus was voor mij de maand waarin ik 2 festivals gepland had staan (3 dagen totaal) en wat had ik er een zin in. Zaterdag 19 augustus ben ik samen met mijn moeder, zusje, beste vriendin en Vincent naar Dutch Valley geweest. Voor ons allen de eerste keer op dit festival, maar wat heb ik genoten! Het was prachtig weer (op de bui om 20:00uur ’s avonds na), en er waren veel leuke artiesten. Wel jammer dat het drinken en eten echt slecht geregeld was, wachtrijen waar je u tegen zegt en iedereen die je gewoon omver loopt of duwt omdat ze denken dat ze daarmee een stap naar voren kunnen zetten. Hopelijk doen ze daar volgend jaar iets mee.

Month by Jess Augustus

Het festival van het jaar

En ja, dan was afgelopen weekend, het weekend waar ik al een jaar naar uit heb gekeken. Vorig jaar stond ik met heel veel pijn aan de zijlijn te kijken, vanwege mijn hernia en eigenlijk werd ik daar heel erg verdrietig van. Wat heb ik me slecht gevoeld die dag. Het stond voor mij dus ook vast dat ik dit jaar wel zou gaan en ook gewoon “Die Hard” twee dagen! Even inhalen wat vorig jaar niet kon.

Waar heb ik het over? MYSTERYLAND! Het festival wat gegeven wordt in (praktisch) onze achtertuin, waar we met de fiets binnen 5 minuten thuis zijn. Mysteryland, mijn feestje noem ik het altijd, omdat dit het enige festival is waar ik echt, echt echt heel erg naar uitkijk!

Month by Jess Augustus

Op zaterdag ben ik met mijn beste vriendin gegaan en toen zijn we een vriendenstel tegen gekomen waar we mee op getrokken zijn. De afsluiter stonden we bij Q-Dance en ja ik ga de eindshow met jullie delen, want die was gewoon te gaaf om onder woorden te brengen. Zo een ultiem gevoel van blijdschap ging er toen door mij heen dat ik wel kon janken… Maar ik heb me groot gehouden, totdat ik dus die eindshow thuis weer zag op youtube.

Zondag ben ik samen met Vincent gegaan. Later die dag kwam mijn zusje ook nog (die ook het hele weekend op Mysteryland was) en mijn moeder had ook nog een kaartje kunnen scoren.

Month by Jess Augustus

Al jaren staat Mysteryland op haar bucketlist om eens mee te maken, en dit jaar was alles zo mooi, het weer was perfect, de artiesten waren gaaf, de dag daarna zat ze toch lang in de trein naar een stedentrip toe, dus daarvoor hoefde ze het ook niet te laten, alleen was het nog even spannend om een kaartje te krijgen, maar toch om 17:00uur kwamen mijn moeder en zusje samen binnenwandelen!

Month by Jess Augustus

Vincent en ik hebben afgesloten op Main stage bij Armin van Buuren, want hoe vaak zie je Armin van Buuren in je eigen woonplaats een festival afsluiten?! Mijn moeder en zusje hebben afgesloten op Q-Dance, wat naar zeggen van mijn zusje een stuk minder mooi was dan zaterdag.

Ik klets alweer 360 woorden vol over Mysteryland, zo enthousiast ben ik, maar even over wat ik nog meer heb gedaan in Augustus.

Wat nog meer in augustus?

Zo ben ik eindelijk sinds tijden weer eens naar de kapper geweest. Ik heb sinds een jaar ontzettende last van klitten om niet goed van te worden. Soms denk ik echt haal er allemaal maar vanaf, want hier kan ik echt niks mee. Ik had gehoopt dat de kapper het wat minder kon krijgen door te knippen en wat uit te dunnen, maar helaas…. Achja het zit nu wel weer mooi als de klitten eruit zijn en ik kan er weer even tegenaan.

Iets anders voor het uiterlijk, ik mocht ook weer mijn nagels laten doen. Elke keer denk ik ja, zo leuk!!! Ik krijg daar toch wel meer zelfvertrouwen van. Herkent iemand dat?

nagels zelfvertrouwen, Month by Jess Augustus

Ken jij de oppascavia? Wij wel! Al sinds ik bij Vincent woon, hebben wij elke zomer de cavia’s van mijn oude buurjongetje. Tot 2 jaar geleden waren ze met z’n tweetjes, maar de laatste twee jaar is Silver alleen komen logeren bij ons. Die drie weken gingen zo ontzettend snel voorbij, dat hij half augustus weer opgehaald werd. Tot verdriet van Cedric (onze witte kat) want die vond hem heel lief en leuk om naar te kijken.

Zoals je kan lezen, is Augustus echt een hele mooie maand geweest voor mij. Ik heb ontzettend genoten van deze maand. Hoe was jullie afgelopen maand? Heb je mooie dingen mee gemaakt, dingen die je nooit meer zal vergeten? Of juist dingen die je het liefste wel vergeet?

Liefs Jessica, Life by Jess

5 comments

 • Samantha

  Ziet er super uit, ik ben gek op festivals. Ik ben dit jaar niet op vakantie geweest dus 2 extra festivals meegepakt!

 • Joella

  Ah het ziet er zo vet uit!
  Ik was dit jaar ook op Mysteryland, was voor mij alweer 5 jaar geleden dat ik daar was. Het was weer een leuk feestje. Verder ook nog op Pussylounge wintergames, Pussylounge at the park en in oktober weer naar Pussylounge indoor.

  Daarna pas weer in februari naar H4L!!

  • Jessica (author)

   Wat leuk dat je er ook was, waar heb jij het meeste gestaan? Veel plezier op H4L in februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge