Month by Jess – April 2020

Month by Jess april 2020

April 2020, een maand om nooit te vergeten. De eerste volledige maand quarantaine door het corona virus dat wereldwijs nieuws en een zorg is. We zitten al vanaf half maart thuis, ik ben wel nog gewoon drie dagen per week aan het werk. Abby mag ook niet naar het kinderdagverblijf dus ook zij is thuis. Heel eerlijk? Ik geniet van de tijd die ik extra met haar heb. Het was voordat ik mama mocht worden een droom om fulltime voor mijn kindje te kunnen zorgen. Helaas is dat financieel niet haalbaar en moest ik 3 dagen per week blijven werken. Des te meer reden voor mij om van deze tijd zo hard te genieten. Nu ze volgende week weer naar het Kinderdagverblijf mag, voelt het ook echt alsof ik mijn tweede verlof heb gehad. Al met al was april een mooie maand.

Abby jarig

De tweede dag van april, was een hele bijzondere dag! Het was namelijk Abby haar eerste verjaardag. Een verjaardag die we graag anders hadden gevierd, maar wat helaas niet mogelijk was. Ondanks dat hebben we een hele leuke dag gehad. We hebben gezongen, taart gegeten, cadeautjes uitgepakt en alle kaarten gelezen welke binnen waren gekomen voor Abby. 36 stuks maar liefst! Ook zijn er nog een paar vrienden langs geweest om toch nog een cadeautje af te geven voor Abby. Bijzonder dat ze echt niet vergeten is.

Spullen aanschaffen

Aangezien er steeds meer speelgoed in huis komt, vraag me niet hoe, want wij kopen eigenlijk geen speelgoed voor haar, was het tijd om een plek te maken voor speelgoed. Gelukkig kon je bij de Ikea gewoon bestellen en het dan ophalen op locatie. Zo hebben wij een kast besteld met bakken erin, zodat deze in de woonkamer neergezet kon worden met al haar speelgoed erin. Inmiddels heb ik deze ook alweer uitgezocht, want de bakken puilden uit. Ze wist bijna niet eens waar ze mee moest spelen. Er staat daarom dan ook een verhuisdoos vol boven op zolder met allemaal speelgoed waar ze later mee kan spelen.

We merken tijdens het auto rijden aan Abby dat ze het steeds minder naar haar zin had in de Maxi-cosi. Tijd om op zoek te gaan naar een autostoel. Waarom moeten ze dit zo lastig maken? Waarom bestaan er 100 autostoelen, de ene net iets anders dan de andere. Op Instagram had ik gevraagd naar welke stoelen mijn mama volgers gebruiken bij hun kinderen en daar kwam er een echt stipt op nummer 1 uit. Namelijk de Axissfix van Maxi-cosi. Na het bekijken in de winkel hebben wij deze aangeschaft. Ze zit nu zoveel fijner in de auto en slaapt er ook heerlijk in.

Tijdens het zoeken naar een autostoel, heb ik ook gekeken naar een buggy. Dit zodat ik deze op de fiets mee kan nemen, zodat ik wel ergens heen kan met Abby en haar op locatie niet hoef te tillen. In de winkel had ik een mooie gezien en via marktplaats ben ik eens gaan zoeken. Daar kwam ik een heel mooi exemplaar tegen welke ik voor weinig kon overnemen. Prima voor die paar keer dat ik hem ga gebruiken! Deze hebben we ook meteen opgehaald.

Onze witte kat, Cedric

Witte is een heel lief beestje, maar heeft ons al het nodige geld gekost. Dat doe je met liefde, maar zodra er weer iets met hem is, maak je je zorgen. Hij is toen hij net bij ons kwam wonen bekend geweest met blaasgruis en dat zal altijd in ons achterhoofd zitten als hij niet lekker is. Zo ook begin april, hij at al een paar dagen niet en hebben toen de huisarts gebeld. We mochten langskomen gezien zijn verleden. Gelukkig geen gruis, maar hij had wel koorts. Toen heeft die van de dierenarts een shot aan pijnstilling en antibiotica gekregen. Morgen moet het echt beter gaan werd ons gezegd. Helaas ging het niet veel beter en heb ik weer de dierenarts gebeld. Witte is niet de liefste kat bij de dierenarts, dus als ze iets van hem willen, moet hij onder zeil. Dat was wat ze probeerde tegen te houden.

Maarja zoals gezegd hij voelde zich niet beter, dus mocht ik hem brengen en achterlaten, zodat ze bloed konden prikken. Alles is door de molen heen geweest, maar er kwam niks uit. Hij heeft nog een shot pijnstilling gehad, een vochtinfuus en toen mocht hij s avonds weer mee naar huis. Dwangvoeding mee in de hoop dat die daarna het eten weer lekker zou gaan vinden. En gelukkig, de volgende dag at meneer weer normaal. Wat er aan de hand is geweest? Geen idee, misschien een virus/bacterie, maar hij is weer beter.

Veel vrij/thuis zijn

Ik vind het eerste halfjaar van het nieuwe jaar altijd zo fijn. Al die extra vrije dagen! Ik werk sinds begin dit jaar ook weer op maandag, dus ik viel dik in de vrije dagen dit jaar. Zo was Vin ook vrij op goede vrijdag en zijn we naar mijn zusje gereden. Weer even een dagje daar, met hun kletsen en uiteraard met mijn kleine nichtje knuffelen. Wat groeit zo een klein mensje dan weer hard. We hebben een heerlijke dag gehad daar, lekker in de tuin in het zonnetje. En ik heb genoten van het knuffelen met mijn nichtje Kate. In de auto naar huis kregen we de vraag in de groepsapp van mijn moeder of we nog een foto hadden van Abby en Kate. Oeps vergeten, we hebben zo fijn zitten kletsen dat we niet eens met onze telefoons hebben gezeten. Volgende keer weer! Sowieso deze maand er weer een keer heen.

Verder heb ik nog met een vriendin en haar dochter gewandeld. Even een rondje buiten, gezellig bijkletsen en naar haar nieuwe auto kijken. Met een andere vriendin heb ik samen met de kindjes nog even gefacetimed. Haar zoontje is bijna 3 maanden nu en door alles hebben we hem pas 1x gezien. Hoe leuk is het dan dat je hem toch op deze manier nog even kan zien.

Al met al, ik heb echt een heerlijke maand gehad. Hoe hebben jullie het gehad in April? Wat is je het meeste bij gebleven?

Liefs Jessica, Life by Jess

 

 

One comment

  • doreen

    He skattie,
    Ik heb veeeeel van de zon genoten…maar hoop toch gauw dat ik weer mag gaan werken.

    Ik begin een beetje lui te worden. Hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge