Moederschap is leuk!

Moederschap is leuk

Met een vriendin had ik het laatst over onderwerpen om over te kunnen bloggen. We hadden het over het moederschap en over het feit dat dit is wat ik altijd heb gewild. Hoe ervaar jij het moederschap Jess vroeg ze aan mij? Dat was voor mij een heel mooi onderwerp om eens over te bloggen. Moederschap is leuk! Soms voel ik mij wel eens bezwaard om aan te geven hoe ik over iets denk als andere net hebben “geklaagd” hoe zwaar alles is. Dit artikel online zetten vind ik dus ook best wel spannend, maar ik vind het moederschap leuk en ervaar het niet als zwaar/pittig.

Fulltime moederschap

Iemand vroeg laatste ook aan mij wat mijn mooiste herinnering was van de afgelopen tijd? Het eerste wat ik kon bedenken is het fulltime samen zijn met Abby tijdens de corona lockdown. Mijn grootste wens was, dat als ik mama zou mogen worden, de eerste jaren thuis zijn bij mijn kindje. Fulltime thuis zijn, fulltime zorgen. Helaas was dit financieel niet mogelijk en ben ik parttime blijven werken. Die acht weken fulltime thuis met Abby was echt een droom, toen ze ook weer naar de kinderdagverblijf kon was het net of ik afscheid nam van mijn tweede keer bevallingsverlof.

In de 16 maanden dat ik mijzelf nu mama mag noemen, ben ik alleen maar aan het genieten. Die roze wolk is nog steeds niet weg en het wordt alleen maar leuker. Ik kan mij ook echt niet vinden in al die quotes over hoe zwaar het moederschap is, want het moederschap is leuk!

Waarom ik het moeilijk vind om dit artikel online te zetten is het feit hoe andere kunnen reageren. De moedermaffia om ze maar zo even te noemen. Vaak heb ik wel gehoord, maar Jess hoe vind je dat dan, en heb je dat niet ervaren dan? Hoe kijk jij daar tegen aan? Hoe ga je hiermee om dan? Herken je dat echt niet wat ik je nu allemaal vertel Jess? Allemaal vragen die mij bijna laten twijfelen aan mijn eigen positieve gevoel over het moederschap.

Moederschap is leuk

Ja ik vind het moederschap echt heel leuk! Hebben we dan mazzel met Abby? Ja misschien wel, het is geen huilbaby geweest, ze is redelijk snel gaan doorslapen en ze deed alles goed volgens de zogeheten boekjes. Ze is nu 16 maanden en er zit op een kop op. Honderd procent zeker dat we met haar nog wat te stellen krijgen en dat consequent zijn de oplossing is om hier mee om te gaan. Het zou zomaar nog eens zwaar kunnen gaan worden, maar voor nu kijk ik alleen maar heel positief naar het moederschap.

Moederschap, hoe ervaar ik het?

De tijd gaat zo razend snel, met elk stapje dat ze zet, met elk nieuw ding dat zij ontdekt ben ik super trots. Elke keer als ze iets doet denk ik waar is mijn baby gebleven? Ik kijk altijd uit naar de tijd dat ik haar weer van het kinderdagverblijf mag ophalen. Woensdag en vrijdag zijn mijn vrije dagen met Abby samen, altijd fijn de hele dag samen.

Jess is wel meer dan het moederschap en daar probeer ik ook echt heel erg rekening mee te houden. Ik ga zelf niet zo goed tegen moeders die alleen maar over hun kind praten. Dit is iets wat ik zelf echt niet probeer te doen, tuurlijk deel ik iets over haar en ben ik trots, maar ik ben ook gewoon Jess en maak zelf dingen ook mee.

Het moederschap is leuk en ik hoop dat ik mijzelf ook niet ga herkennen in al die teksten die online staan over het moederschap. Wel ben ik heel benieuwd hoe jullie over het moederschap denken? Vinden jullie het moederschap ook leuk of vind je het echt zwaar?! Waarom vind je het dan voornamelijk zwaar? Benieuwd naar jullie reacties.

Wil jij lezen hoe wat ik schreef op het moment dat ik 1 jaar mama was? Kijk dan snel in dit artikel.

Liefs Jessica, Life by Jess