Mijn favoriete kinderboeken van vroeger

Vroeger werd ik vaak voorgelezen, al ingestopt in bed en nog even luisteren naar dat laatste verhaaltje voor het slapen gaan. Welke kinderboeken van vroeger zijn mijn bijgebleven? Wat zijn mijn favoriete kinderboeken van vroeger, die voorgelezen werden of die ik zelf kon lezen? Uit al deze boeken zou ik onze toekomstige kindjes heel graag willen voorlezen, of ze aanraden om de boeken te lezen.

Rupsje Nooitgenoeg

In dit boek zie je hoe een rupsje door het eten groot groeit. Vele mooie kleuren zitten er in het boek en ook is er nu een voelboek waarin kindjes al kennis kunnen maken met het gevoel van een glimmende appel en de zachte manen van een leeuw. Ook staan er veel woorden, cijfers en kleuren in dit boek.

Jip en Janneke

Een boek wat naar mijn mening bij iedereen in zijn collectie kinderboeken thuis hoort. Jip en Janneke. Annie M.G. Schmidt neemt je mee in het leven van de twee kleuters Jip en Janneke, die hele gewone, dagelijkse dingen meemaken. Ook de tekeningen die erin staan zijn super leuk om naar te kijken.

Dribbel – Waar is Dribbel?

De boeken van Dribbel, ook echt een aanrader. Dribbel is een jong hondje die allemaal avonturen mee maakt, zo gaat hij logeren, is hij een keer op de boerderij en is Dribbel jarig en viert hij zijn verjaardag, maar op zijn verjaardag spelen ze verstoppertje en jij als lezers moet zoeken waar Dribbel is, door alle flapjes aan de kant te vouwen.

Pluk van de Petteflet

Ook zo een klassieker die iedereen in zijn collectie moet hebben. Pluk van de Petteflet, ook van Annie M.G. Schmidt en ook weer met mooie tekeningen van Fiep Westendorp. Pluk rijdt door de hele stad in zijn rode kraanwagentje, hij is op zoek naar een huisje en uiteindelijk komt hij terecht in het torentje van de Petteflet. Samen met de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje en Zaza maakt hij de leukste avonturen mee.

Hoe overleef ik….. ?

De Hoe overleef ik serie van Francine Oomen, een hele populaire als je het mij vraagt. De hele serie had ik toen compleet en ze staan nog steeds in mijn kast.  Hele leuke boeken die je meenemen met de verhalen van Rosa. Bijvoorbeeld hoe Overleef ik de brugklas of de puberteit? Rosa verteld in het boek wat ze meemaakt en hoe ze daarmee om gaat en geeft tips.

Welke kinderboeken van vroeger heb jij veel gelezen of welke werden er veel voorgelezen aan je? Lees je deze boeken ook voor aan jou kindjes of wil je dit later gaan doen ?

Liefs Jessica, Life by Jess

9 comments

  • Jessica (author)

   Ja hoe overleef is zo leuk! Leuk he dat je de boeken van vroeger nu aan Emily kan voorlezen.

 • Roxanne

  Dat waren leuke boeken ja al was Hoe overleef ik wel na mijn tijd denk ik? Ik verslond alles maar andere favorieten waren Minoes, Maaike & Kwispel en alles van Thea Beckman.
  Roxanne heeft recent gepubliceerd…Een kus in de brievenbusMy Profile

  • Jessica (author)

   Ik ben uit 1991, en toen ik naar de middelbare school ging kwamen de hoe overleef ik boeken een beetje uit ☺️

 • Volgmama

  Leuke boeken. Dribbel hebben wij ook in de kast. Ik was vroeger als tiener ook gek op de boeken van Paul van Loon, serie Kippenvel en dat soort dingen haha.

  • Jessica (author)

   Ja Paul van Loon idd! Hele goede schrijver ook. Dolfje Weerwolfje haha

 • Karin

  Jip en Janneke, Dikkie Dik en een verhaal met een grote beer en een kleine beer. Toen ik zelf ging lezen: Romana & Ragebol (paarden!), Floortje, Kippenvel en Paul van Loon. Ik fietste elke week naar de bieb voor vijf nieuwe boeken, was echt een boekenwurm! Leuke blog 😀

  • Jessica (author)

   Jaaa Romana en Ragebol! En Floortje! Leuk dat je die noemt die heb ik ook verslonden inderdaad, heerlijke boeken waren dat.

 • roelina

  Super leuke boeken, velen aan mij voorgelezen en inmiddels ook door mij voorgelezen. Ik ben gek op die nostalgische dingen. Ik heb ‘waar is dribbel, rupsje nooit genoeg en jip en janneke’ dan ook al tig keer voorgelezen aan mijn kroost… Ik lees hierboven ook ‘grote en kleine beer’, die verhaaltjes zijn ook fantastisch!
  roelina heeft recent gepubliceerd…Hoe doen ze dat toch…?: power mom Patricia aan het woordMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge