Mijn ervaring met de “Fitbit charge HR”

Ervaring Fitbit charge hr

Sinds ik ben begonnen met de 60 day challenge is daar ook een doel om de stappen bij te houden en natuurlijk om als team uiteindelijk de meeste stappen te zetten. Ik had al vaker gekeken naar een stappenteller, maar eigenlijk nooit een aangeschaft. Tot 5 weken geleden, de challenge begon en het in team verband helpt mij heel goed om door te gaan en niet te falen. Iedereen ziet hoeveel stappen jij loopt en als je dus geen moeite ervoor doet, geeft dat mij persoonlijk geen goed gevoel als ik de “boosdoener” zou zijn van ons team.

Stappenteller kiezen

En dan, ga je op een markt zoeken waar heel veel stappentellers te verkrijgen zijn. Van een druppel aan je broek, tot een horloge die alleen de stappen bijhoud, of een horloge die bijna supersonisch diverse punten bijhoud. Na vele reviews te hebben gelezen heb ik een keuze gemaakt om voor Fitbit te gaan. Ook daar zijn verschillende modellen en maten. Persoonlijke vind ik het fijn om wel een horloge om mijn pols te hebben, en ik ben niet van de smalle bandjes. Vandaar dat mijn keuze kwam op de Fitbit Charge HR en ik vind het ook wel heel erg leuk dat dit horloge mijn hartslag meet, mijn verbranden calorieën en de afgelegde kilometers aangeeft.

Fitbit Charge HR stappenteller

Hoe werkt de Fitbit Charge HR?

De Fitbit is een activitytracker die je als druppel aan je broek draagt of als horloge om je pols. Deze activitytracker analyseert je lichaamsbeweging en slaap aan de hand van beweging en je hartslag. Via het horloge kan je zien wat de tijd is, het aantal stappen, je hartslag, aantal kilometers, het aantal calorieën en het aantal trappen.

Fitbit Charge HR stappenteller

Op bovenstaande foto kan je zien dat ik tot op dat moment 1.146 stappen heb gelopen. (deze foto is ’s morgens vroeg gemaakt.)

Ook heeft Fitbit een speciale app. Zo kan je je eigen account creëren en via bluetooth de app met je Fitbit Charge HR horloge laten synchroniseren. Super handig, zo laden alle gegevens op je app en kan je ook heel makkelijk in een overzicht zien hoeveel stappen je in een week tijd hebt gelopen, of hoe je geslapen hebt afgelopen nacht/week. Als je een goede dag hebt qua stappen is alles groen, is het gemiddeld dan worden de balkjes oranje en is het echt slecht dan is het rood en dan moet je toch even nog even een rondje gaan lopen!

Mijn ervaring met de Fitbit Charge HR

Allereerst vind ik het echt heel fijn dat de batterij ongeveer 4 dagen mee gaat. Ik laad hem dan ’s nachts op zodat ik de volgende dag weer goed kan tracken! Ik heb de Fitbit nog geen enkele dag afgelaten in de afgelopen 5 weken. Zo leuk vind ik het! Het horloge motiveert mij echt om meer te bewegen op een dag. Soms heb ik nog wel eens een “normale” dag ertussen zitten, daarmee bedoel ik een dag zoals ik hem doorbracht voor ik het horloge had, maar dan kom ik echt amper aan de 4000-5000 stappen. Nu ga ik nog een rondje wandelen, of ik zorg ervoor dat ik wandelen combineer met een afspraak die ik heb (bijv. naar de tandarts). De app is zeer duidelijk en het leuke daaraan vind ik dat je ook vrienden kan uitdagen!

Fitbit app printscreen

Ik ben super tevreden over het horloge, hij zit fijn en de gesp is goed te verstellen. Ik zelf heb een maatje Large genomen, waarbij hij nu op het 5e gaatje van onderen zit. Dus hij kan nog flink wat losser, maar ook nog 5 gaatjes strakker!

Wat ik ook heel erg fijn vind aan het horloge, hij trilt bij mij zodra ik de 10.000 stappen heb gehaald!  Zo weet je gelijk dat je je doel gehaald hebt!

Nog een tip, waar ik laatst achter kwam is dat je op het knopje naast het schermpje kan drukken om alle gegevens te zien, maar ook door met je vingers onder het schermpje te tikken, soort van touchscreen, handig!

Mocht je zin hebben om een challenge aan te gaan, laat het even weten dan kunnen we elkaar uitdagen via de Fitbit app?!

Liefs Jessica

9 comments

 • Mèlanie

  Wat wen ideaal ding. Ik denk dat ik gelijk een vaderdag kadootje weet haha… Die ik natuurlijk ook zelf regelmatig in bruikleen neem;)
  Mèlanie heeft recent gepubliceerd…Eindelijk tijd voor een ladies night…My Profile

  • Jessica (author)

   Het is zo een handig ding! Heb hem gisteren voor het eerst niet om gehad, ben zo moe de laatste tijd, dus heb lekker in mijn bed gelegen zonder dat ding om… Vandaag wel weer om gehad en vannacht mag die mijn slaap weer gaan meten!

 • Shannon Sheila

  Tof! Die wil ik ook wel! Ik had zo’n stappenteller in de vorm van een soort doosje, dat ik trouwens ook allang kwijt ben. Een horloge lijkt me zoveel handiger en mooier 😉

  • Jessica (author)

   Hij is super! Ook fijn om je arm heen. Ik draag er zelf geen horloge meer naast…

  • Jessica (author)

   Leuk ik ga zo je gelijk toevoegen, kunnen we challengen!

  • Jessica (author)

   Ja he! Zin in een challenge?

 • Pingback: Vriendenboekje by Jess | Life by Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge