Mijn ervaring met C9 van Forever Living

Ervaring met C9 Forever Living

Via Facebook kwam ik in contact met Cisca. Zij zocht een persoon die voor haar de C9 wilde gaan reviewen. Al eerder heb ik wel eens gekeken naar dit pakket, maar ik heb nooit de knoop doorgehakt om dit te gaan doen. Toen Cisca mij berichtte dat ik de gelukkige was en het pakket mocht gaan proberen, vond ik dat helemaal fantastisch! Wat C9 is en hoe ik het vond, dat ga ik jullie nu vertellen.

Wat is C9 van Forever Living?

C9 (Clean9) is een onderdeel van het F.I.T. Programma van Forever Living. De C9 is een cleansing voor een gezondere versie van jezelf. Met deze reinigingskuur kan je een goede start maken naar een gezondere/betere levensstijl.

Dit programma belooft je dat je er beter uit gaat zien en je je beter zal gaan voelen. Je zal je energieker gaan voelen en je honger-gevoel wordt minder.

Wat is de inhoud van het pakket?

 • Aloë Vera Gel (2x 1 liter)
 • 1 zak poeder voor de shakes
 • Voedingssupplementen tegen het hongergevoel
 • Multivitamine
 • Fiber sticks
 • Meetlint
 • Shakebeker
 • Informatieboekje

Ervaring met C9 Forever Living

Wat is mijn doel met C9?

Mijn doel met de C9 is het resetten van mijn lijf. De afgelopen maanden zijn niet mijn beste maanden geweest qua voeding en dat is te zien op de weegschaal ook. Daarbij gaan mijn broeken weer strakker zitten en ik wil gewoon geen nieuwe broeken gaan kopen!

Ik hoop dat deze detox mij weer even een reset geeft, mij weer een frisse start kan bieden om na het programma door te gaan met de juiste voeding! Ook zal ik liegen als ik zou zeggen dat het mij niet fijn lijkt om meteen al wat kilootjes kwijt te raken.

Ik ben heel benieuwd wat dit programma voor mij gaat doen en ik heb voordat ik eraan begin ook ontzettend veel zin om te starten! Klaar voor de start zullen we maar zeggen.

Wat is mijn ervaring met C9?

Dinsdag 20 februari

Dinsdag 20 februari ben ik begonnen met C9. Ik ben die ochtend meteen gaan zwemmen op een nuchtere maag en daarna pas heb ik mij gemeten. Misschien niet helemaal de juiste volgorde, maar ik twijfelde nog heel erg of ik vandaag of morgen zou gaan beginnen. Dit gezien vandaag mijn vrije dag is. Maar na het zwemmen voelde ik mij zo goed dat ik toch besloot vandaag te beginnen.

Ik ga er niet omheen draaien, maar die Aloë Vera is echt niet te drinken. Blegh wat is dat smerig. Na een paar dagen kwam ik erachter waar het naar proeft. Ken je dat gevoel dat je neusspray indoet en dat het in je keel terecht komt? Nou die smaak is het! En drink daar dan maar een 120 ml per keer van weg. Dat was echt achterover gooien en snel wat anders drinken.

Zo snugger als ik ben, had ik het boekje op de verkeerde bladzijde open liggen en heb ik ’s ochtends ook een shake genomen. Stom, want dat mocht dus niet in de ochtend de eerste twee dagen.

Verder ging het die dag wel goed. ’s Avonds had ik een ontzettende vieze smaak in mijn mond en een beetje een flauw gevoel. Ik heb toen een stukje komkommer gegeten (dat mag gewoon, je heb namelijk in het boekje een lijst staan met groente/fruit die je mag eten tijdens de C9. Alleen ik wilde die hard zijn door niks te nemen, maar niet gelukt!)

Woensdag, de tweede dag

De tweede dag ging verder ook goed, ik was aan het werk, maar had wel het idee dat ik de hele dag met de C9 bezig was. Pillen hier, even wachten, drankje daar, weer even wachten, oowh het is alweer tijd voor de fiber stick, weer wachten…. Zo ging mijn hele dag, maar ik vond het super goed vol te houden. Op de tweede dag begon mijn buik al wat te rommelen en was ik wel wat winderig, maar verder nog geen speciale dingen die ik opgemerkt heb.

Donderdag, dag 3 ik mag eten!

Doordat je maar twee dagen echt niks met eten (op wat groente/fruit na) verlangde ik echt wel naar de derde dag. ’s Avonds mag je dan een lichte maaltijd van maximaal 600 kcal. De hele dag zat ik te hopen dat de tijd wat sneller ging, zodat ik sneller mocht eten. Helaas, maar toen ik eenmaal mocht eten, hmmmmm heerlijk. Ik had een bord vol snijbonen, champignons, een stukje kipfilet en wat rijst.

Ervaring met C9 Forever Living

Vrijdag, dag 4 hoi griep

Daar is die, de griep. Helaas slaat die mij niet over. Ik heb niet het idee dat ik ziek ben geworden van de C9, maar ik denk zeker dat dit een zetje heeft gegeven om wat afval, dus de griep, eruit te krijgen. Hopelijk ben ik er voor lange tijd weer vanaf. Deze dag heb ik wat extra plakjes kalkoenfilet gegeten, ik voelde mij zo beroerd, dat ik het idee had dit het niet eten mij echt niet ging helpen om mij beter te voelen. ’s Avonds heb ik courgetti met kip, paprika en champignons gegeten.

Ervaring met C9 Forever Living

Dag 5 t/m dag 9

Deze laatste dagen van de C9 ben ik nog steeds aan het kwakkelen qua gezondheid, maar het wordt per dag wel iets beter gelukkig. Op dag 5 ben ik naar het toilet geweest voor de grote boodschap, daarna helaas niet meer. Deze laatste dagen van de C9 kom ik makkelijk door. Ik heb niet het idee dat ik nog zo erg bezig met het “eten”, het innemen van de supplementen, het wachten gaat eigenlijk een beetje vanzelf. Het eten is heerlijk elke avond. Zo heb ik een avond een bloemkoolpizza voor mijzelf gemaakt, dat ga ik vaker doen! Te lekker en zo makkelijk.

Ervaring met C9 Forever Living

De resultaten

Ja daar is het moment! Ik denk dat het resultaat misschien wel meer had kunnen zijn als ik had gesport, maar goed wie gaat er sporten met de griep?! Ik niet! Aan het begin van de C9 heb ik diverse delen van mijn lijf gemeten en uiteraard heb ik ook op de weegschaal gestaan.

Het resultaat qua kilo’s is voor nu -3,1 kilo! Yes! Dat is een leuk resultaat.

De centimeters hebben iets minder gedaan voor mij, maar alsnog een super mooi resultaat voor deze 9 dagen!  Mijn borst en heupen zijn hetzelfde gebleven. Bij mijn taille ben ik wel 5cm kwijt! Mijn armen zijn een centimeter smaller, net als mijn bovenbenen en kuiten. Alles bij elkaar ben ik 13,5cm kwijt!

Al met al ben ik echt super tevreden met het programma C9. Het is mij goed gevallen, de eerste twee dagen zijn eventjes bikkelen, omdat je dan heel weinig tot je neemt. Ook dag 3 vond ik nog wel heel erg pittig gezien je dan “pas” ’s avonds mag eten hahaha. Of ik hoofdpijn heb gehad? De eerste dagen niet, dit kwam er op dag 4 met de griep waarschijnlijk uit, dus daar kan ik niet echt een goed oordeel over geven. Of ik mij energieker voel? Nee nog niet echt, maar dat is niet zo gek met een griep die mijn lijf aan het verlaten is!

Wil jij dit programma ook gaan doen? Dat kan natuurlijk! Je kan het programma bestellen voor €120,-. Of wil jij meer gezonde recepten vinden? Kijk dan eens bij het recept van de Gevulde courgettes of die van de Risotto met garnalen.

Als jij de C9 ook gaat doen, laat je weten wat je ervan vond?! 

Nu twee jaar later (Lente 2020), is het mij niet gelukt om af te vallen wat ik af wilde vallen. Hierdoor ben ik mij gaan oriënteren in het traject van een Gastric Sleeve. Dit is uiteraard niet voor iedereen een mogelijkheid en/of oplossing, maar ik kwam alleen niet meer verder met afvallen. Ik heb diverse artikelen geschreven hierover en als je het leuk vind om te lezen dan kan je doorklikken. De operatie en de dagen erna6 weken na de gastric sleeve operatie en 3 maanden na de gastric sleeve operatie.

Liefs Jessica, Life by Jess

12 comments

 • Nicole Orriëns

  Leuk om je review te lezen, en fijn dat je ook echt resultaat ziet. Zelf zou ik dit soort producten niet gauw gebruiken.

 • Judith

  Ik hoor hier zoveel goeds over, echt zo jammer dat ik mega allergisch ben!

 • Fleur

  Mooi resultaat. Ik heb ooit ook zo’n soort kuur gevolgd en ben daarna ook heel ziek geworden. Ik denk toch dat je immuumsysteem bij dit soort kuren verlaagd is

 • Patricia

  Super fijn dat je resultaat ziet en ik geloof ook wel dat het op korte termijn werkt, maar ik moet er zelf niet aan denken om die Aloë Vera weg te werken hahaha

 • Marion

  Fijn dat het een positief resultaat oplevert. Maar het geld heb ik er niet voor over. Ook ben ik benieuwd naar het effect op de langere termijn.

 • Claudia Struijck

  Wat fijn dat de C9 jou zo geholpen heeft, ik ben ook benieuwd naar de resultaten op de lange termijn.

 • Madelon - Meer met mama

  Leuke review. Vervelend dat je de griep tussendoor tepakken hebt gehad zeg. Ben benieuwd of je je nog energieker gaat voelen.

 • Melanie Bakker

  Ik heb vorig jaar ook deze kuur gedaan! Ik was 5 kilo kwijt en dat hield lang stand. Pas na drie kwart jaar kwam er pas weer wat bij! Deze kuur is zeker goed om te resetten. Ik heb overigens geen last gehad van een verlaagd immuunsysteem.

 • Verena

  Ik heb zelf ook de C9 gedaan, ben benieuwd hoe het je vergaat nu je weer ‘normaal’ gaat eten. Bij mij zat mijn verloren 2 kilo er helaas zo weer aan. Qua centimeters ben ik wel ongeveer hetzelfde gebleven, mede omdat ik tijdens de C9 zoveel heb gesport. Dat heeft veel geholpen!

 • Dhini

  Wat fijn dat dit goed geholpen. Zelf heb ik nog nooit kuur gedaan

 • Mieke | mieksmind

  Ik heb het ook ooit gedaan. Die aloe vera drank is inderdaad zooooo vies. Voor even resetten is het prima maar voor blijvend gewichtsverlies helpt het niet

 • anne

  nu voor de 2e keer de C9-kuur. De eerste keer in juni 3.2 kg en 13.5cm kwijtgeraakt in 9 dagen. Na de kuur doorgegaan met de vanilleshakes in de middag ipv 3 boterhammen. Met een beetje sporten erbij naar -4.4kg en -24,5cm in 32 dagen. Tuurlijk kom je weer wat aan als je af en toe wat calorierijkere maaltijden eet maar met een beetje opletten, kleinere porties!!, sporten, maar ook af en toe een heerlijk wijntje moet dit zeker te doen zijn. Nu 3 maanden later is er nog steeds 4 kg af. Aangezien het een erg makkelijk programma is om te volgen (mits je houdt van veel groenten en fruit), heb ik besloten nogmaals een reset-week te houden. Ow ja en de aloe-vera is inderdaad heel erg vies. Gewoon niet nadenken, achterover kiepen en een glas water er achteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge