Mijn babyshower

Babyshower Jessica

10 maart 2019, de dag dat ik verrast werd met een babyshower. Ik ga jullie vandaag vertellen of ik een babyshower verwacht had en natuurlijk ga ik met veel foto’s laten zien hoe mijn middag was. Ik heb in ieder geval echt een super leuke middag gehad en wil mijn moeder nogmaals heel erg bedanken voor het regelen! Echt top gedaan!

Voordat ik überhaupt zwanger was heb ik volgens mij al wel een paar keer aangegeven dat ik het leuk zou vinden om zelf ook een babyshower te krijgen. Niet om de cadeaus, maar voor het samen zijn met alle vriendinnen die ik eigenlijk nooit samen zie. Ik heb dit met mijn vrijgezellenfeest ook gehad en vond dit echt een super gezellige dag.

Babyshower Jessica

Aan het begin van de zwangerschap heb ik volgens mij ook wel eens wat hints gegeven dat ik het leuk zou vinden. Zo had ik zelf nog roze en blauwe bordjes in de kast liggen en heb deze aan mijn moeder meegegeven, evenals de roze en blauwe slingers. Verder heb ik er naar mijn idee nooit geen aanwijzingen/hints meer naar gegeven.

Verrassing

Had ik het verwacht? Laat ik zeggen, nee ik had hem niet meer verwacht, maar dacht wel in de dagen ervoor dat als er nog een geregeld is, dan moet die zondag 10 maart zijn. Waarom? Omdat ik op dat moment al 36 weken zwanger was. Het weekend erna met mijn moeder op zaterdag al een hele dag weg zou zijn en mijn moeder kennende plant ze dan voor zichzelf en voor mij niet de dag erna nog zoiets waarvoor veel geregeld moet worden.

Zaterdag zei Vincent tegen mij, schat morgen gaan we met F. lunchen bij het Pannenkoeken Paviljoen, we halen hem om 12 uur op. Oké prima schat gezellig. Op zich niet heel vreemd dat wij gaan lunchen met F., maar de communicatie was niet echt hoe wij normaal iets plannen haha. Normaal is het meer in overleg, maar hier was weinig overleg mogelijk.

Toen we zondags zijn gaan lunchen, had ik het eigenlijk al wel een beetje los gelaten. We kwamen daar en toen zat er ook een vriendin van mij welke echt wel aanwezig zou zijn op mijn babyshower als die georganiseerd werd. Ook hebben we heel relaxt gezeten en was er absoluut geen haast met weggaan, dus ik dacht dan zal het niet zo zijn.

Babyshower Jessica

Totdat we de straat in reden en de auto zijn gaan draaien, daar zag ik de auto van mijn zusje staan en van een vriendin en ja toen begon er wel weer wat te kriebelen. En ja hoor, een hele woonkamer vol met mijn lieve vriendinnen! Alsnog een echte verrassing, omdat je toch niet weet dat je aan gaat treffen.

Babyshower spelletjes/bezigheden

Voor mijn moeder was het de eerste babyshower welke ze geregeld had, maar dit heeft ze top gedaan! Alles was zoals mijn moeder is, tot in de puntjes geregeld. Er waren rompertjes gekocht, iedereen kon deze zelf met een tekst of tekening versieren.

Babyshower Jessica

Ook had mijn moeder invulkaartjes gekocht. Hierop kon iedereen raden wat het geslacht wordt van de baby en welke naam ze denken dat wij de kleine gaan geven. Onze meisjesnaam is niet geraden, maar de jongensnaam wel. Die past dan goed bij ons zullen we maar zeggen haha.

Babyshower Jessica

Ook had iedereen een foto meegenomen van vroeger. We hadden iedereen laten raden, wie wie was en uiteindelijk degene die de meeste goed had zou een oppasdag “winnen”… Ik had eigenlijk niet mee mogen doen, want ik mag zelf een dag oppassen op de kleine. Ik had alleen mijn moeder en nep mama omgedraaid en de rest had ik allemaal goed. Gelukkig ken ik mijn vriendinnen toch wel goed door iedereen goed te hebben geraden.

Babyshower Jessica

Cadeautjes

Naast dat het super gezellig was met iedereen die middag ben ik ook nog eens super verwend, echt niet normaal! Nogmaals bedankt lieverds. Kan er nog steeds niet over uit hoe verwend we zijn.

Babyshower Jessica

Ik heb diverse gezamenlijke cadeaus gehad, maar een paar meiden hadden ook zelf iets gekocht. Heel lief. Zo heb ik een cadeaubon gehad voor 4 lessen babymassage. Ook gaat de fotografe van onze zwangerschapsfotoshoot ook een newbornshoot doen met ons. Daarnaast heb ik nog een box mobiel gehad en een speelkleed voor de kleine. Een maxicosi hoes van Koeka heb ik ook gekregen! Een hele mooie in de kleur waar ik ook al meer spullen van heb gekocht. Om na de bevalling even aan mijzelf te denken, heb ik een cadeaubon gehad voor de schoonheidsspecialiste, heerlijk!

Ik heb nog wat kleertjes gehad, en super schattige Nike schoenen! Ik had ze bijna niet gekregen, zo leuk vond mijn vriendin ze zelf haha… Begrijpelijk, want ze zijn ook echt super schattig.

Babyshower Jessica

Al met al was het dus echt nog een verrassing en wat voor een! Een super leuke verrassing en wat heb ik een leuke dag gehad met al die lieve meiden om mij heen. Allemaal nogmaals bedankt!

Heb jij een babyshower gehad tijdens je zwangerschap? Of zou je er graag een willen krijgen als je zwanger bent? Ben benieuwd naar jullie reacties, waarom wel of waarom niet.

Liefs Jessica, Life by Jess