Met Jess op naaicursus

Naaicursus

Creatief zoals ik ben, wilde ik weer een nieuwe uitdaging vinden. Een nieuwe cursus om iets te leren en om mijn creativiteit weer op los te laten. Al een tijd roep ik dat ik op naaicursus wil om te leren hoe ik bepaalde kledingstukken moet repareren, maar ook om zelf kledingstukken echt te kunnen maken vanuit een lap stof. Tijd om hier eens wat mee te gaan doen!

Naaistudio 6

Begin oktober 2016 ben ik gaan zoeken naar een locatie waar ik een cursus kon gaan volgen. Zo kwam ik uit bij Naaistudio 6 in Nieuw-Vennep. De site ziet er echt overzichtelijk uit en het is duidelijk wat er mogelijk is. Ook de recensies waren heel positief en ik besloot om een e-mail te sturen voor een proefles.

Jess op naaicursus

Samantha, de eigenaresse van Naaistudio 6, had snel terug gereageerd en ik kon op 21 oktober een proefles krijgen. Die les had ik keuze uit het maken van drie dingen, een tas, een speldenkussen of een etui. Ik had voor de tas gekozen. Het leuke is dat het allemaal dingen waren die je in één les af kon maken, dus je ook echt met iets naar huis ging. Alles is die les aan bod gekomen, van patroontekenen tot het naaien zelf.

Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik besloot om een 8 lessenkaart aan te schaffen. Wel moest ik nog even wachten op een plekje op de maandagavond, zo leuk vindt iedereen de naaicursus dat er nog even geen plek was!

 

Jess op naaicursus

Maandagavond 7 november was het zover, ik mocht beginnen! Bij Samantha is het zo dat iedereen zelf mag kiezen wat je wilt maken, ze kan je echt overal mee helpen. En of ze het een keer moet uitleggen of 10x dat maakt niet uit! Het is ook heel persoonlijk bij Naaistudio 6, Samantha onthoud wat je voorheen hebt gemaakt en ze is ook echt heel enthousiast als ze ziet dat jij het leuk vind en er wat van leert!

Een babybroekje zelf maken, dat was echt iets wat ik heel graag wilde leren. Het leuke is, als ik dit kan, kan ik mooie zelfgemaakte, originele broekjes maken en eventueel cadeau geven. Tijdens de cursus ben ik op zoek gegaan naar een patroon en heb deze vervolgens getekend op patroonpapier. In de lessen erna ben ik aan de slag gegaan met het uitknippen van de stof en het naaien van het broekje. Hier moet je toch best nog wel even bij nadenken, maar wat is het leuk om te doen!

Jess op naaicursus

Mijn vriendin hoopt dit jaar op zichzelf te gaan wonen en voor haar heb ik een kussenhoes gemaakt met rits erin, zodat ze deze in haar nieuwe huis op de bank of op een stoel kan leggen. Het leuke is dat die rits weer iets nieuws was wat ik heb geleerd, en dat is best nog lastig kan ik je vertellen. Haha maar bloed, zweet en tranen heb ik over voor mijn vriendin.

In de laatste 3 lessen ben ik bezig geweest met een joggingbroek voor mijzelf. En wat is die leuk geworden, ik ben er zo blij mee!

Bye bye naaicursus

Afgelopen maandag was mijn laatste les, helaas! Maar ik heb zelf besloten om ermee te stoppen, voorlopig. Ik heb de afgelopen lessen heel veel geleerd en wil nu proberen thuis aan de slag te gaan. Ook had ik geen echte projecten meer voor ogen om nu te maken en ik vind het zonde om iets te maken, alleen maar voor het maken. Maar Samantha zal me vast nog een keer terug zien!

Heb jij wel eens een naaicursus gevolgd, wat heb je toen gemaakt en doe je er nu nog veel mee? Of staat een naaicursus nog op je lijstje om een keer te volgen?

Liefs Jessica, Life by Jess

13 comments

 • Marsha

  Ik heb z’n opleiding gedaan. Vond het echt tof om te doen, maar helaas doe ik er nu niets meer mee.

 • Inge

  Dit zou ik ook nog zo graag leren, maar helaas geen tijd… momenteel toch nog niet
  Maar haken, dat lukt wel, ergens na 9u savonds 🙂

  • Jessica (author)

   Het is echt heel leuk! Zeker als je ooit de tijd ervoor hebt doen!

  • Jessica (author)

   Haha dat is om het spannend te houden.. 🙂

  • Jessica (author)

   Als je een keer de rust/tijd hebt zeker doen! Het is erg leuk.

 • Lin

  Leuk! Ik kan echt nog geen knoop normaal vastzetten haha dus dit zou eigenlijk ook voor mij wel wat zijn, maar ik kom al amper toe aan bloggen dus ik laat het mijn mams altijd maar doen 😉

  • Jessica (author)

   Haha, knoop vastzetten/opzetten zat niet in een van mijn projecten dus dat weet ik ook nog niet haha..

 • Liselotte

  Leuk! Ik naai best veel, maar heb nooit een cursus gevolgd. Soms baal ik wel eens dat ik niet weet hoe het precies moet, maar gewoon maar wat aan klooi. Maar ja, da’s echt wat voor mij.
  Liselotte heeft recent gepubliceerd…Ben jij een Bakfietsmoeder?My Profile

 • Liselotte

  Leuk! Ik naai best veel, maar heb nooit een cursus gevolgd. Soms baal ik wel eens dat ik niet weet hoe het precies moet, maar gewoon maar wat aan klooi. Maar ja, da’s echt wat voor mij.
  Liselotte heeft recent gepubliceerd…Ben jij een Bakfietsmoeder?My Profile

 • Samantha

  Wat een super mooi blog! Ik vond het leuk om je in de lessen te hebben. Je bent erg handig en vaardig en pikte alle instructies fijnloos op. Heel veel succes met je andere creatieve uitingen en mocht je weer nieuwe projecten hebben dan ben je natuurlijk weer van harte welkom!

  • Jessica (author)

   Dank je wel Samantha voor je lieve reactie! Ik vond het echt super leuk en je zal me zeker nog een keer terug zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge