Medische molen; hoofdstuk is afgesloten

Medische molen afsluiten

Abby is inmiddels 15 weken in ons leven en wauw wat is dat geweldig! Je vergeet bijna wat er allemaal aan vooraf is gegaan en wat er allemaal voor nodig is geweest om dit wonder te mogen verwelkomen. Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al wel eens hebben gelezen is dat ik PCOS heb en het daardoor voor ons niet gemakkelijk was om zwanger te mogen raken. Wij hebben hiervoor in de medische molen gezeten en dit hoofdstuk kunnen we nu echt helemaal afsluiten!

Start van het traject

Volgens mij heb ik nooit echt een volledig artikel geschreven over het traject wat we hebben belopen in het ziekenhuis. Bij deze en dat is voor mij ook meteen een hele mooie manier om het hoofdstuk; de medische molen volledig achter me te laten.

Vrijdag 22 augustus 2014 hadden we onze eerste afspraak staan in het ziekenhuis. Wij hadden samen besloten naar het VU in Amsterdam te gaan. Dit voornamelijk omdat zij daar een speciale IVF kliniek hebben en ik vond het een heel fijn idee om in hetzelfde ziekenhuis te kunnen blijven, mocht onze behandeling tot IVF zou komen. Geen overstap, dezelfde doktoren en dezelfde werkwijze.

Voordat zo een traject start moet je eerst diverse onderzoeken ondergaan. Het kwam er dus op neer dat we pas eind oktober een behandelplan hadden. Starten met Clomid om een eitje te laten groeien. Dit heb ik 6 rondes gedaan en toen zijn wij gestopt met de behandelingen in het ziekenhuis (juli 2015). Vin en ik zaten beide niet lekker in ons vel en we liepen meer langs elkaar heen dan dat we samen leefde. Eerst dit weer goed krijgen!

Weer oppakken van de behandelingen

Juni 2016, we waren weer helemaal waar we zijn moesten en wilde weer de medische molen in. We zijn terug gegaan naar het ziekenhuis, ik begon over mijn mogelijke hernia… Jammer geen medicatie mee, als ik weer goed ter been ben, mag ik terug komen.

Begin september 2016 ben ik geopereerd aan mijn hernia en eind oktober 2016 zijn we terug gegaan naar het ziekenhuis. Ik kreeg de medicatie mee en mocht beginnen zodra ik ongesteld werd. Begin december 2016 werd ik pas ongesteld en toen met ronde 7 climid gestart. Daarna heb ik nog een HSG onderzoek gehad (zo kunnen ze zien of je eierstokken vrij zijn en niet verstopt). En ook heb ik nog een GIS onderzoek gehad. Hiermee bekijken ze de vorm van je baarmoeder. Tot ronde 10 heb ik clomid gebruikt en daarna zijn we overgestapt naar injecties.

Injecties

Inmiddels was het alweer juli 2017 voordat ik mocht beginnen met de injecties. 14 juli was de eerste dag om een prik te zetten. Vin heeft deze toen bij mij gezet, want ik vond het toch wel wat spannend. Uiteindelijk viel het me 100% mee. Uiteindelijk heb ik 6 rondes gehad waarin ik mijzelf moest prikken, maar wij het zelf nog “gezellig” moesten hebben…

Januari 2018, tijd om eindelijk met IUI te beginnen. Dit houd voor mij in dat ik de hormonen moet blijven spuiten en zodra ik een eisprong heb ik een inseminatie krijg. Na de tweede ronde ben ik gaan testen en wat denk je?  ZWANGER! Yes! Helaas liep deze zwangerschap uit op een miskraam.

Ik heb een miskraam gehad, medische molen (1)

Begin juni mochten we weer starten met een nieuwe ronde, helaas geen zwangerschap en toen kwam daar IUI ronde nummer 4. Half juli heb ik de inseminatie gehad en twee weken later had ik twee strepen staan op de test!  Yes weer zwanger en dat is Abby geworden.

Medische molen afsluiten

Nu Abby in ons leven is, is dit voor mij tijd om het hoofdstuk de medische molen af te sluiten. Alle naaldjes en prikpennen heb ik tot afgelopen week bewaard. Het was tijd om afscheid te nemen van dit hoofdstuk.

Voordat ik alle gebruikte spullen naar de apotheek bracht, heb ik er een voor mij hele mooie waardevolle foto van gemaakt. Alle pennen en naaldjes in een hartvorm met Abby haar echo foto erbij.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij wij zijn met Abby en met hoeveel liefde ik de afgelopen jaren alles heb ondergaan om deze wens uit te mogen laten komen. En ja, alles is vergeten zodra je haar in je armen hebt. Dag medische molen, maar wel heel erg bedankt dat jij in mijn leven was en jij ons het mooiste wonder hebt gegeven!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica (@lifebyjessblog) op

Liefs Jessica, Life by Jess

7 comments

 • Anita

  Wat een mooie blog, in een notendop heb je een zwaar traject neergezet.
  Maar met gelukkig als eindresultaat een hele mooie dochter Abby.
  Blog van een dappere doorzetter, een lieve mooie vrouw !

  • Jessica (author)

   Dat was voor mij de beste afsluiter die ik dit traject kon geven. Niet om te vergeten maar het hoeft niet meer op de voorgrond te staan. Dankbaar dat de techniek zo ver was dat wij nu onze lieve Abby hebben.

 • Maxime

  Wauw Jess, wat was het een avontuur en wat zijn jullie doorzetters! Trots op jullie .
  Nu genieten van die prachtige meid!

  • Jessica (author)

   Dank je wel meis! Met de volle 100% genieten van onze meid inderdaad. Zo blij dat deze wens heeft mogen uitkomen!

 • Alexandra

  Gefeliciteerd. Ik heb het traject ook doorlopen zonder resultaat. Ik snap hoe bijzonder jullie dochter is. Heel veel geluk, gezondheid en liefde.

 • Melissa

  Zo heftig lijkt mij deze medische molen om te ondergaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge