Leuke tips voor een kraamcadeau

Kraamcadeau tips

In de komende weken gaan wij bij verschillende vrienden op kraamvisite en natuurlijk kan dit niet zonder kraamcadeau. Het liefste koop ik iets voor de newborn ouders/baby wat ze nog nodig hebben. Maar wat als de ouders het niet zo goed weten en je zelf iets mag gaan uitzoeken? 

De afgelopen weken heb ik al lekker zitten snuffelen op internet naar leuke kraamcadeau’s. Ik vind het leuk om iets te geven wat persoonlijk is of iets wat leerzaam is voor de baby. 

Mijn tips voor een kraamcadeau

 • Persoonlijk voorleesboek, je hebt diverse voorleesboeken die gepersonaliseerd kunnen worden met de naam van de baby. Leerzaam, leuk en persoonlijk! Laatst heb ik 2 boekjes van Dikkie Dik besteld waar op de naam Ian staat, maar het allerleukste, Ian is ook verwerkt in het verhaal. 

kraamcadeau  IMG_0556

 • Als je iets meer geld wilt besteden is een tafel en stoel set leuk. Dit kan je laten bedrukken met verschillende afbeeldingen, waaronder ook de afbeelding van het geboortekaartje! Je kan er ook nog voor kiezen om de naam van de baby op de stoel/tafel te laten zetten. 
 • Een kraammand of een kraamkist. Deze kan je vullen met diverse cadeau’s (luiers, kleding, speelgoed, boekjes, zwitsal etc.) Als je er meer dan 7 cadeautjes in doet kunnen de ouders een hele week, elke dag één cadeautje open maken. kraamcadeau
 • Zie je het voor je dat de ouders elke keer iets in een boek schrijven of een dagboek van hun newborn bijhouden? Dan is een invulboeken van Pauline Oud heel erg leuk. Bijvoorbeeld: Baby’s eerste jaar of mijn opgroeiboek.
 • Is één of beide ouders gek van paardrijden dan kan je een hoefijzer (roze/blauw) laten graveren met de naam/geboortedatum van de baby. 
 • Zelf ben ik een creatief iemand en heb ook allemaal spullen voor Hotfix in huis. Het is heel leuk om zelf een rompertje/shirtje te hotfixen met de naam van de baby of een afbeelding wat de ouders aan het kindje hebben gekoppeld. kraamcadeau
 • Geef een gepersonaliseerde spaarpot cadeau met natuurlijk de eerste centjes erin voor de baby. 

Er zijn nog veel meer leuke cadeau’s te bedenken. Als je inspiratie zocht hoop ik dat je hier wel iets aan hebt gehad. Heb je zelf al een kindje, wat vond jij de leukste kraamcadeau’s? 

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin

4 comments

 • Aukjeswereld

  Dat hoefijzer is een leuk idee! Zelf ben ik ook dol op kraammanden, lekker spulletjes verzamelen, leuk inpakken, zo leuk om te doen!

  • Jesje91

   Ja heerlijk om veel spulletjes te kopen en zelf in te pakken. Soort van swap maar dan anders …

  • Jesje91

   Goede tip! Helpt dat ook bij vrouwen die geen bevalling achter de rug hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge