Plog; week naar Landal ’t Loo

Landal 't Loo

Wat was het een heerlijke week in Landal ’t Loo. Van dinsdag tot gisteren ben ik de eerste dagen samen met mijn ouders en Abby daar geweest. Vincent, mijn zusje en haar vriend kwamen afgelopen weekend ook naar het huisje. Super gezellig zo’n week met mijn ouders en een weekend met het hele gezin. Ik heb afgelopen week veel foto’s gemaakt om jullie mee te nemen in ons weekje Landal ’t Loo.

Met mijn ouders naar Landal ’t Loo

Dinsdag 11 juni

Dinsdag vertrok ik samen met Abby naar het huisje op Landal ’t Loo. Mijn ouders rijden apart van mij, want jeetje het is niet normaal wat je meesleept voor een baby. Nou nu is dat niet helemaal waar want ik had echt heel minimalistisch ingepakt voor Abby, maar die kinderwagen neemt zo veel ruimte in beslag! Niet te doen! Rond 16:00 uur waren we op het park en in ons huisje. Alles uitgepakt en even een rondje over het park gaan lopen, meteen even wat gedronken bij het restaurant en er ook maar blijven eten. Eenmaal in het huisje hebben we nog een spelletje Triominos gedaan en daarna zijn we lekker gaan slapen.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Woensdag 12 juni

Alle ochtenden hebben we rustig aan gedaan, geen wekker (ik heb Abby die vaak tegen 8:00uur wakker wordt) en als we wakker waren, is een van ons verse broodjes gaan halen en daarna konden we heerlijk ontbijten.

Na het ontbijt zijn we naar Zwolle gegaan. Jammer van de regen, maar we hebben wel lekker kunnen winkelen. Twee shirts voor mijzelf, wat kleding voor Abby en nieuwe schoenen voor Vincent. We zijn ook nog naar de bekende boekenhandel in Zwolle geweest. Deze is gevestigd in een kerk. Heel bijzonder, maar wel super mooi.Weekje weg naar Landal ‘t LooWe hadden besloten dat ik vanavond zou gaan koken, dus de boodschapjes moesten ook nog gehaald worden. Gevulde courgette stond er op het menu. (Klik hier voor het recept!) Vin en ik eten dit geregeld thuis en ik had al een tijd geleden beloofd die ooit eens voor mijn ouders te maken. De uitgelezen kans nu we een weekje weg zijn samen. Na het eten hebben we weer een spelletje Triominos gedaan en daarna richting bed.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Donderdag 13 juni

Na het ontbijt zijn we naar de tuinen geweest van A. Vogel, het geneesmiddelen merk. Het was niet heel groot, maar wel leuk om te zien. Er was daar ook een voel- en smultuin. Hier stonden allemaal kruiden en fruitsoorten welke je zelf mocht plukken en proeven. Zo heb ik het blad van een steviaplant, zoethoutplant en oregano geproefd. Super leuk om dat eens te proeven! Echt de pure smaak.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Na het bezoek aan de A. Vogeltuinen zijn we doorgereden naar Elburg. Een klein schattig dorpje, met veel oude kenmerken. Zo kan je op een gegeven moment door de poort heen lopen en was er een heel mooi gemeentehuis.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Vrijdag 14 juni

Vandaag komen Vincent, mijn zusje en haar vriend ook naar Landal ’t Loo. Een weekend samen doorbrengen hier in het huisje. Voordat zij kwamen ben ik met mijn ouders nog naar de fruittuinen geweest. Hier hebben we lekkere verse kersen gekocht en hebben we de appelbomen in bloei zien staan.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

In een streekkrant had mijn moeder iets gelezen over een ijszaak welke heel erg goed staat aangeschreven in die omgeving. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer vertellen. Onderstaand ijsje was van daar. Lekker, maar niks overtreft Luciano! (Welke naar Hoofddorp komt en dat is echt rete “slecht” omdat we er dan lopend heen kunnen.)

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Eenmaal terug op het park hebben we nog een rondje gelopen. Van de week hadden we al een bordje gezien naar een tropische fantasietuin en dit had onze nieuwsgierigheid gewekt. Het is een tuin van particulieren, waarvan het huis grenst aan het park. Zij stellen hun tuin open voor bezoekers. Het was echt super mooi om te zien, zeker nu alles in volle bloei staat.

Weekje weg naar Landal ‘t LooWeekje weg naar Landal ‘t Loo

Na het eten (broodje hamburger) kwamen mijn zusje en haar vriend aan bij het huisje op Landal ’t Loo. En weg was Abby, haha grapje, maar mijn zusje heeft het hele weekend lekker veel met haar geknuffeld. Ze woont op twee uur afstand van ons, dus ze ziet Abby niet heel vaak. En als ze haar dan ziet wordt ze helemaal plat geknuffeld! Super lief om te zien. Ook Vincent kwam even later aan bij het huisje. We hebben gezellig zitten kletsen en zijn daarna naar bed gegaan.

Zaterdag 15 juni

Het was niet echt lekker weer deze ochtend hebben we na het ontbijt een spelletje Hobbit monopoly gedaan. Mijn zusje had dit meegenomen. Wat was het lang geleden dat ik monopoly had gespeeld. De Hobbit heb ik nooit gezien, dus ik had geen voorstelling bij de dingen die erop stonden. Misschien hoorde dit bij “beginnersgeluk”? Want wie had er gewonnen? Yes it’s me! Ik had iets van ruim €7700,- aan monopoly geld.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Aan het einde van de middag zijn we nog even een rondje gaan lopen en hebben we nog wat boodschapjes gedaan. Mijn zusje bleef bij Abby (natuurlijk) zodat ze nog even ongestoord kon knuffelen met haar. Aan liefde niks te kort deze week voor Abby.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Met z’n alle zijn we ’s avonds uiteten geweest in het restaurant op het park. En daarna moest er natuurlijk nog een spelletje Keezen gedaan worden!

Zondag 16 juni

Vaderdag! De eerst vaderdag voor Vincent nu Abby in ons leven is. Abby had een mooi setje gekocht voor papa zijn baard zodat die niet meer zo prikkelt als die haar kust en knuffelt. Voordat mijn zusje en haar vriend weer naar huis gingen, hebben we nog een spelletje Keezen gedaan om het af te leren.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Toen zij weg waren, hebben wij nog een boodschap gedaan en moesten we natuurlijk nog even op de foto als gezin met Bollo. Abby haar eerste vakantie moest natuurlijk wel vast gelegd worden met de mascotte van het vakantiepark Landal ’t Loo.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Na het eten heb ik alvast wat spullen gepakt, zodat ik dat morgenochtend niet allemaal moest doen. Nog even tv kijken daarna en lekker naar bed toe. Morgen naar huis, maar met nog wel een leuke activiteit op het programma.

Maandag 17 juni

De dag om te vertrekken. Vincent was vandaag nog vrij, zodat we nog wat gezelligs met mijn ouders konden gaan doen. We hadden besloten om naar het dolfinarium te gaan. Dat was lang geleden voor iedereen van ons. Het was leuk om er weer een keer geweest te zijn! Het is best een klein park (zo kon ik me dit helemaal niet meer herinneren) en de entreeprijs vond ik dan ook best wel aan de hoge kant! We hebben wel alle shows kunnen zien, de walrussen, zeeleeuwen en natuurlijk die met de dolfijnen. Wat zijn het toch een prachtige dieren.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Vroeger stond ik als klein meisje op de foto met deze walrus. Nu sta ik als mama, met mijn dochter, op de foto bij diezelfde walrus. Wat speciaal dat ik dit mag meemaken. Het is zo bijzonder om mama te mogen zijn van dit mooie meisje! Rond 16:00 uur zijn we naar een restaurant in de buurt van ons huis gereden om daar de vakantie nog af te sluiten met een lekkere pannenkoek.

Weekje weg naar Landal ‘t Loo

Landal ’t Loo ik heb genoten! 

Nu thuis heb ik dit verslag verder af gemaakt en ingepland om online te komen. Ik wilde de was nog doen, maar daar is op de een of andere manier weer niks van terecht gekomen haha. Morgen een nieuwe dag!

Pap en mam bedankt voor deze fijne, leuke, gezellige week samen! Het was fijn om met jullie mee te mogen en weer samen te zijn met jullie. Hopelijk voor herhaling vatbaar?! Wat mij betreft wel!

Ik hoop dat jullie het allemaal leuk vonden om te lezen en te zien wat ik deze week gedaan heb. Zelf vond ik het een heerlijke week en heb ik weer mooie herinneringen gemaakt.

Liefs Jessica, Life by Jess