Kookclub #2 Zoete aardappel & Brownie

Kookclub 2 zoete aardappel en brownie

Kookclub #2 is geweest en wat was het lekker en gezellig. Afgelopen dinsdag (24 mei 2016) was het zover. We waren uitgenodigd bij vriendin S. om te genieten van haar kookkunsten. Van haar weet ik dat ze van koken en bakken houdt en dit ook goed kan, erg op verheugd om haar kunsten te proeven.

De avond begon om 17:45 uur. Samen met vriendin M. staken we de straat over om bij vriendin S. in huis te stappen waar de heerlijke geuren al hingen. We mochten plaats nemen aan de eettafel om vervolgens te worden geserveerd.

Rock 'n Rolle wijn, Gerard Eckdom, kookclub

Een heerlijke fles wijn kwam op tafel, Rock ’n Rolle.

Leuk om bij deze wijn te vermelden is dat deze is gelanceerd door Gerard Ekdom, de radio dj van Radio 2. Deze avond hebben wij de Classic mogen proeven. “Rock ‘n Rolle Classic is een wijn uit een authentiek “mediterrane” terroir. Deze speciale blend levert mooie frisse zuren, is sappig en soepel met een klein “crispy” bittertje van de Rolle met aroma’s van rijpe perziken en wilde bloemen” .   Deze wijn is te verkrijgen bij o.a. http://wijnhandelvanzoolingen.nl

Het diner

Allereerst stond er lekker een stokbrood op tafel. Met balsamico en ham met roomkaas. Mooi serveert op een houten plank.

Broodplank met ham en roomkaas kookclub

Daarna moest vriendin S. terug de keuken in om het hoofdgerecht voor te bereiden. Het rook erg lekker en we konden al een klein beetje zien wat ze aan het maken was. We zagen groene asperges die gekookt werden, leuk want één van ons had deze nog nooit gegeten! Dat vind ik persoonlijk leuk aan een kookclub, dat je andere dingen proeft dan je normaal zelf zou proeven. De asperges waren de groente van het hoofdgerecht, geserveerd met een kipfilet uit de oven met ui en kaas en een puree van zoete aardappel. En dat had ik nog nooit gegeten! Heel veel over gelezen, maar nog nooit wat mee gekookt en dus gegeten. Erg lekker!

Asperges met zoete aardappel puree kookclub

Het was erg lekker, nadat dit even de tijd had gehad om te zakken, kregen we een dessert. Hmmm, als ik er nog aan denk loopt het water me nog in de mond. Een zelfgemaakte brownie met een bolletje citroen ijs.

Brownie, kookclub

Heerlijk gegeten hebben we deze avond, en nog steeds ben ik ontzettend blij dat ik bij een kookclub mag horen! Volgende keer ben ik aan de beurt, ik ga de komende weken lekker veel recepten zoeken en alvast uitproberen om het lekkerste op tafel te kunnen zetten half juli.

Om elkaar wat beter te leren kennen ben ik na het eten een kaartset gaan halen met allemaal vragen. Vragen van hoe zagen jou verjaardagen eruit, tot wie was je eerste vriendje? En van wat is je mooiste herinnering en wat is een gebeurtenis waar je van geleerd hebt? Sommige waren zijn erg diepgaand, maar wel heel mooi dat je het vertrouwen hebt om dit met elkaar te delen.

Bedankt meiden voor de ontzettend leuke en lekkere avond. Tot de volgende keer bij mij!

Liefs Jessica