Kookclub #7 Vegetarisch

Kookclub vegetarisch

Van de zomer hadden we onze laatste kookclub. We hadden toen allemaal wat gemaakt voor op de BBQ en hebben heerlijk buiten gegeten. En de zomer is zeker alweer enkele maanden geleden en nu was het tijd voor een nieuwe afspraak met de kookclub. Met deze keer het thema vegetarisch.

Kookclub met het thema Vegetarisch!

Om 19:00 uur werden we verwacht bij gastvrouw S. Iedereen was redelijk op tijd en toen vriendin A binnen was met het voorgerecht, werd dit opgewarmd. Ondertussen konden we aan de mooi gedekte tafel gaan zitten en wat daar toch op ons bord lag. Sinterklaas was langs geweest omdat we zo lief zijn geweest.

Kookclub vegetarisch

Dank u wel Sinterklaas en zwarte piet! Het voorgerecht werd opgediend, een heerlijke pompoensoep, hoofdingrediënt een fles pompoen. Er zaten ook nog enkele champignons in, een klein beetje bite, lekker!

Kookclub vegetarisch

Natuurlijk werd en veel gekletst, want we hadden elkaar lang niet gezien. In de tussentijd kon het hoofdgerecht de oven in. De gastvrouw is degene die het hoofdgerecht maakte, dat leek ons het handigst gezien daar vaak het meeste werk in zit en dat fijn bij haar thuis zelf kon.

Kookclub vegetarisch

Een warme quiche met broccoli en blauwe kaas werd geserveerd. Daarbij ook nog een salade met tuinkruiden en komkommer. Zo leuk dat je op deze manier dingen eet die je zelf niet maakt. Wij eten hier thuis eigenlijk nooit een quiche. Jullie?

Kookclub vegetarisch

Even uitbuiken voordat het toetje geserveerd wordt. Deze had ik gemaakt, voor het eerst dus geen idee hoe die ging smaken! De ijstaart met framboos en pistache nootjes viel in de smaak. Er was nog een stukje over en deze hebben we bewaard voor de huisgenoot van de gastvrouw.

Kookclub vegetarisch

Na het eten zaten we lekker te kletsen en kwamen we op het idee om elkaar muziek te laten horen en te laten raden! Degene die het had geraden mocht het volgende nummer uitzoeken. Zo hoor je nummers die je lang niet meer hebt gehoord of die je nog niet kon! Zo leuk.

Kookclub vegetarisch

En toen was het tijd om naar huis te gaan. Tegen 23:15 uur was ik thuis en ben ik direct door naar bed gegaan. Binnenkort hebben we weer een nieuwe kookclub, maar wat het thema dan is moeten we nog even bedenken!? Hebben jullie tips? 

Liefs Jessica, Life by Jess

14 comments

 • sophia

  Wat een leuke avond! Dat soepje ziet er geweldig uit, ik ben echt een soep-persoon in de winter 😀 xx

 • Sofie Katelijne

  Bewijs dat vegetarisch en lekker prima samengaan, ziet er allemaal heerlijk uit zeg!

 • Debbythechocoholic

  Mmm het water loopt me in de mond bij het zien van al dat lekkers. Quiche vind ik normaal gezien niet zo lekker, maar damn.. deze ziet er echt goed uit!
  En mijn oog viel ook op de Tony’s chocolade, jummie!

  • Jessica (author)

   En die tony staat nog steeds hier te staan! ( Scheelt dat ik wel van chocolade houd maar niet van Tony haha )

 • Patricia

  Ik ben zelf nog niet zo lang vegetarisch en het is nog zoeken naar lekkere dingen om te eten. Die quiche ziet er echter wel geweldig uit 🙂

  • Jessica (author)

   Die quiche was echt heel lekker! Kan met verschillende soorten kaas ook.

 • Fleur

  Kookclubs zijn altijd zo gezellig! Misschien is een keertje alleen maar toetjes te maken 😉

  • Jessica (author)

   Oeh dat is wel een goede tip! Dank je, dan zullen we de week ervoor wel streng op ons eten moeten letten om al die calorieën aan te kunnen, maar ik ga hem zeker in de groep gooien!

  • Jessica (author)

   Het past nu niet inderdaad maar wel erg lekker.

 • Natalie

  Lijkt me leuk zo’n kookclub! Ik ben zelf niet veggie, maar ziet er allemaal wel erg lekker uit!

 • Florentine

  Hmm heerlijk! Deze gerechten zien er zo goed uit. En die box op de foto is zo gaaf! Die wilde ik een tijdje geleden zelf ook bijna kopen 🙂
  Ik ga je opzoeken op Insta! Liefs Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge