Kookclub #8 Rens Kroes

Kookclub Rens Kroes

In december is het laatste artikel van de kookclub online gekomen. In de tussentijd hebben we nog wel al een keer kookclub gehad, maar vergat ik goede foto’s te maken dus heb ik deze ook niet gepubliceerd op mijn blog. Afgelopen donderdag hadden we weer een kookclub en ik had mijzelf van te voren helpen herinneren dat ik goede foto’s moest maken van de gerechten zodat ik ze nog kon gaan delen hier op Life by Jess. Deze keer hadden we het thema Rens Kroes.

Thema Rens Kroes

We hadden afgesproken dat we allemaal een gerecht zouden maken uit een van de boeken van Rens Kroes. Super leuk, want we hadden allemaal deze boeken in huis dus dat was prima te doen! De afspraak was dat de kookclub gehouden zou worden bij vriendin M., maar dat ging door haar werktijd niet lukken. Zo verschoof de kookclub naar mij toe en zou ik ook het hoofdgerecht gaan maken. Prima, ik ben op dit moment toch thuis en het was geen probleem voor Vincent. Vriendin M. appte ook of ik misschien ook het voorgerecht kon doen, gezien haar werktijd (ik had dit eerder al aangegeven dat ik het ook zou kunnen doen.).

Dus zo had ik een voorgerecht en hoofdgerecht uitgekozen. Woensdag heb ik alle boodschappen gedaan ala Rens Kroes en donderdagochtend ben ik al wat voor gaan bereiden. En toen het appje van vriendin A. dat ze niet lekker was en niet kon komen vanavond. Daar ging ons nagerecht, en een kookclub zonder nagerecht is eigenlijk geen kookclub als je het mij vraagt. Dus ik heb een recept opgezocht voor een nagerecht en heb hier nog de boodschappen voor gedaan. Daarna ben ik aan de slag gegaan om alles klaar te zetten en klaar te maken.

Achteraf gezien was het een beetje teveel van het goede voor mijzelf haha, maar goed het was wel erg gezellig en lekker. Als voorgerecht had ik een Gazpacho gemaakt. Nog nooit gegeten en door de korte tijd heb ik deze ook nog nooit van te voren gemaakt dus het was een gokje.

Kookclub Rens Kroes

Als hoofdgerecht had ik gevulde courgette gemaakt. Dit met gehakt, champignons, mais, paprika en mozzarella. Wij eten dit vaker dus ik had aan dit recept van Rens Kroes mijn eigen draai gegeven. Erg lekker en gezond!

Kookclub Rens Kroes

En dan het nagerecht, de topper van de avond al zeg ik het zelf. De oranjetaart ala Rens Kroes, dus gewoon een worteltaart alleen dan de healthy vorm! Een topping van cashewnoten en citroen, hij was echt heel lekker. Ik heb een stuk ingevroren en die kan ik tot 3 maanden bewaren stond er in het boek. De andere twee stukken die ik over had, heb ik in de koelkast gezet. Een stuk is inmiddels op en de andere zal vandaag of morgen wel op gaan haha.

Kookclub Rens Kroes

Kookclub Rens Kroes

Dit was onze kookclub. De gerechten waren erg lekker al zeg ik het zelf en de volgende keer doe ik niks haha dan mogen de andere meiden het allemaal doen. Hebben jullie wel eens iets van Rens Kroes gemaakt? Wat was dit en heb je dit vaker gemaakt? 

Liefs Jessica, Life by Jess