Kookclub #6 Tapas

kookclub tapas

Vorige week hadden we alweer de zesde bijeenkomst van de kookclub! De zesde alweer wat is het snel gegaan en wat vind ik het bijzonder en leuk dat deze droom eindelijk uit is gekomen. De titel zegt het al, dit keer was het thema Tapas!

Tapas… Kleine hapjes….

We moesten weer een thema bedenken en dat werd deze keer Tapas! Normaal verdelen we het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht onder elkaar, maar dat gaat met dit thema een beetje lastig.

We hadden besloten om het anders te verdelen, vriendin S. maakte 3 koude gerechten (uiteindelijk 2 koude en 1 warm gerecht, want ze was even vergeten dat ze 1 gerecht moest bakken.. 😉 Geeft niet hoor schatje!)

Vriendin M. had de “taak” om 3 warme gerechtjes te maken en aan mij de schone taak om 3 toetjes te maken, welke natuurlijk niet te machtig konden zijn, omdat we al aardig vol zouden zitten, na al die lekkere hapjes…

Op de foto hierboven zie je wat vriendin S. en M. hadden gemaakt en het was echt heerlijk en alles was op! Dat zegt genoeg toch… Wat was er gemaakt: Kipspiesjes met Honing/Mosterd marinade, zelfgemaakte serranoham kroketten, en aardappeltjes met een heerlijk pittig sausje. Garnalen in een pikant sausje, Spaanse ham rolletjes met daarin kruidenkaas en een heerlijke tomaat/mozzarella salade met een stokbroodje… HEERLIJK!

kookclub tapas

Toetjes…

En dan de toetjes… Waar heb ik de inspiratie vandaan? Pinterest! Je al kan deze pins vinden op mijn bord. Zoals je kan zien bij het toetje links boven zit de drilpudding scheef in het glas, ik vond het echt een super leuk effect! Links onder is een cakeje met ananas en framboos en rechts in het groot, de knaller onder de tapas toetjes…. Kinderbueno Mousse… (binnenkort het recept hier online!)

Lieve meiden ik heb weer genoten van deze gezellig avond en van het lekkere eten. Tot begin juni bij mij (hopelijk kan de BBQ dan aan!) Dank jullie wel.

Liefs Jessica, Life by Jess