Kookclub #5 Aziatisch

Afgelopen donderdag was het weer zover, eindelijk na 3 maanden hadden we weer een kookclub georganiseerd. Waarom duurde het zolang? Eerst even alle drukte van de feestdagen achter ons laten, weer even normaal eten en ook een van de dames is moeder geworden in de tussentijd. Dit keer hebben we gekookt met het thema Aziatisch.

Over een andere boeg

De vorige 4 keren van de kookclub was het één iemand die alle gerechten maakte, zonder specifiek thema. Dat wilde we nu anders gaan doen. We zouden in thema’s gaan koken.

Kookclub #5 Aziatisch

Het idee is om degene bij wie het gehouden wordt het hoofdgerecht te laten koken en een ander het voorgerecht en de ander het nagerecht en een van de dames heeft een avond vrij. Dit keer dus het thema Aziatisch en het werd bij mij gehouden, dus ik mocht het hoofdgerecht maken.

Thema: Aziatisch

Het thema voor deze kookclub was Aziatisch. Vriendin M. maakte het voorgerecht een lekkere Chinese kippensoep. Het was een heerlijke pittige soep met veel groente en kip.

Kookclub #5 Aziatisch

Daarna was ik aan de beurt om te gaan koken, veel had ik al voorbereid, zo stond het vlees al in de marinade en zat de kip al op de stokjes voor het maken van de kipsaté. Voor vanavond stond Kantonese kip met Bimi op het menu. Iets wat ik nog nooit gemaakt had, dus het was echt een gok.

Kookclub #5 Aziatisch

Maar het was echt heerlijk! Alles is op gegaan, zo lekker vonden ze het! Even uitbuiken voordat we verder zouden gaan met eten.

Vriendin S. was dit keer de kok voor het nagerecht. Ze had zelf ananas ijs gemaakt met een crunch van pistache noten en een stuk spekkoek.

Kookclub #5 Aziatisch

Wat hebben we deze avond lekker gegeten en dat allemaal in het thema Aziatisch! We hebben het ook ontzettend gezellig gehad en deze nieuwe aanpak van het kookclubje is heel goed bevallen, dit gaan we voortzetten.

Hebben jullie wel eens mee gedaan aan het kookclub? Hoe vonden jullie dit?  Of zouden jullie ook wel een kookclub willen, maar waarom is deze er niet? Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhalen!

Liefs Jessica, Life by Jess

Volg je mij al op Facebook en Instagram?