Kookclub #3 Courgetti en Mango ijs

Kookclub 3 courgetti en mango ijs

Dinsdag was de derde keer dat wij een kookclub hadden en wat is het toch leuk om dit met deze meiden te doen! Deze keer was ik aan de beurt om te koken en waren we voor het eerst compleet met z’n vieren. Vanaf 18:00 uur kwamen de meiden één voor één aan. Gezien ik dinsdag ben begonnen met afvallen door gezond te eten, moest deze kookclub avond wel in het teken staan van gezond eten.

Courgetti en Mango ijs

Het ijsje had ik maandag al gemaakt, omdat de afspraak is om twee gerechten te maken hoefde ik alleen nog het hoofdgerecht te bedenken en te maken. Om vooraf wel even gezellig te kunnen zitten en kletsen had ik een stokbroodje warm gemaakt met Aioli en tapenade.

Kookclub courgetti

Als hoofdgerecht had ik al in mijn hoofd dat ik Courgetti wilde gaan maken, maar wel met een gezonde saus en niet zoals ik hem normaal maak (zie recept). Zo ben ik gaan googlen en heb ik een gezonde bolognese saus gevonden, met alleen maar groente en mager gehakt. Dinsdagochtend had ik deze al klaar gemaakt, als het niet smaakte kon ik altijd nog wat anders maken haha..

Kookclub courgetti

Van het hoofdgerecht met Courgetti ben ik vergeten een foto te maken toen het op mijn bord lag.

Kookclub courgetti

Maar woensdag hebben Vincent en ik hier ook nog van gegeten. Dit keer met pasta, wat ik zelf wel iets lekkerder vond dan met Courgetti. Ik denk dat dit komt omdat de saus al veel structuur had en courgetti ook en met Courgetti vond ik hem toch wel “teveel” groente bevatten.

Kookclub courgetti

En dan het ijsje dat sinds maandag al in de vriezer stond, een zelf gemaakte mango ijs. Het was echt ontzettend lekker. Later komt het recept online hier op lifebyjess.nl

Tussendoor hebben we heerlijk zitten kletsen en elke vragen van Dilemma’s op Dinsdag beantwoord. Te grappige vragen, waar je soms niet tussen kan kiezen! De meiden zijn rond 21:30 uur naar huis gegaan en heb ik alles opgeruimd. Bedankt lieve meiden voor deze leuke avond en tot over een maand!

Liefs Jessica