Koningsdag tag

Koningsdag tag

Nog een paar dagen dan is het Koningsdag 2018! Voor mij een dag waarvan ik nog niet kan wennen aan de naam, zelfs na een jaar of vijf nog niet (want zolang vieren wij dit al toch?). Door Malou werd ik getagd in deze Koningsdag tag. Vragen over hoe ik het vier en wat ik er leuk aan vind. Ik ga ze nu beantwoorden!

Koningsdag tag

Wat is je leukste herinnering aan Koningsdag?

Als we het echt alleen maar hebben over Koningsdag, dan is dat de eerste keer dat wij gingen helpen bij een vriend van ons. Hij heeft een eigen zaak en stond met een bar buiten in de winkelstraat. Een super gezellige dag hebben we toen gehad!

Als ik denk ik Koninginnedag dan is het toch wel dat we altijd met mijn ouders even over de vrijmarkt liep in ons centrum en dat we eigenlijk altijd wel een Oranje Tompouce aten.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Dat ik een vrije dag van het werk heb als het op een doordeweekse dag valt? Haha, flauw, maar echt heel veel heb ik niet met Koningsdag. Ik vind het wel even leuk om rond te slenteren langs alle mensen die dingen verkopen, maar ga dan ook snel weer naar huis.

Kleed jij jezelf in het oranje of rood-wit-blauw?

Vaak niet, behalve als ik ga helpen bij die vriend van ons. Dan is het natuurlijk wel een leuke aankleding voor de bar zelf, om de mensen ook in het oranje te kleden! Dus ook dit jaar trek ik weer mijn oranje shirt uit de kast en maken we er weer een gezellige dag van.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Dan verkopen. Ja je moet vroeg op, maar hopelijk kan je wel veel spullen verkopen. Vaak is het ook wel heel gezellig met de andere verkopende mensen om je heen. Ik ben zelf niet heel erg van het kopen op rommelmarkten/vrijmarkten dus dat antwoord had al helemaal niks geweest voor mij.

Oranjebitter of een Oranje tompouce?

Die heb je al gelezen denk! De tompouce natuurlijk! Dat hoort wel echt bij Koningsdag vind ik haha, wel de echte van de Hema !

Hoe zou jij je dag indelen als het regent op Koningsdag?

Als het dit jaar regent dan hebben we pech, maar de bar blijft toch open. Tenzij er niemand is natuurlijk, maar dat geloof ik niet. Had ik een Koningsdag gehad waarop we niks gepland hadden, was het waarschijnlijk een dag geworden met televisie kijken en spelletjes spelen.

Het leukste oud Hollandse spelletje?

Spijkerpoepen!

Koop jij een staatslot voor de Koningsdagtrekking?

Nee dat vind ik zonde. Sowieso ben ik in huis niet degene die staatsloten koopt. Als we het doen is Vin dat, dus als hij het dit jaar nog wilt doen, zal die het vast wel kopen.

Wat zou je doen als je voor één dag Koning of Koningin mocht zijn?

De laatste vraag alweer voor deze Koningsdag tag. Hij kon niet ontbreken natuurlijk. Wat zou je doen als je voor één dag Koningin mocht zijn? Ik wil wel eens zien hoe hun leven eruit ziet. Hoe het werk is, maar ook hoe het gezinsleven is. Ze zijn tenslotte ook maar mensen. En misschien zou ik ook wel aan iemand bijzonders een lintje willen uitreiken, dat lijkt me wel heel mooi om te doen.

Wat vinden jullie leuk aan Koningsdag? Gaan jullie dit jaar verkopen of niet? Dit was mijn Koningsdag tag voor 2018. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en wat jullie gaan doen. Mocht je deze Koningsdag tag willen overnemen dan mag dat natuurlijk! Noem jij mij wel even?

Liefs Jessica, Life by Jess