Klusweek voor de woonkamer

Nieuwe woonkamer, klusweek

Alle knopen zijn doorgehakt, alle meubels zijn besteld, maar dan! Dan staat er nog een heel mooi to-do lijstje op ons te wachten. Dingen wie we nog willen doen in de woonkamer voordat de meubels komen. Begin oktober waren we beide een week vrij en die hadden we gedoopt tot onze klusweek. We hadden een klein beetje een planning gemaakt om aan de slag te gaan in de woonkamer.

Klusweek met Vin en Jess

Het weekend voorafgaand aan onze klusweek, hadden we al heel veel gedaan. In het verleden heb ik de kozijnen al eens in de grondverf gezet, maar eigenlijk nooit in de lak. Nu hoefden we de kozijnen dus allemaal op even licht op te schuren en kon de lak eroverheen. Zo gezegd zo gedaan. Zaterdag alles geschuurd en ook meteen in de lak gezet. Vin is normaal helemaal niet van het schilderen, maar heeft nu wel geholpen.

Zondag hebben we onze oude tv kast van de muur afgehaald, zodat Vincent zijn neef de gaten kon komen dichten die daardoor in de muur zijn gekomen. Ook hebben we zondagochtend de achterdeur meteen in de lak gezet zodat deze de hele dag de tijd had om te drogen. Terwijl Vincent de deur deed, heb ik de radiatorombouw in de lak gezet. Top team al zeg ik het zelf.

Verkopen & klacht

In onze klusweek heb ik ook alle meubels die weg moesten te koop gezet. Alles is weg behalve onze bank. Dus mocht iemand nog interesse hebben in onze bank, laat het mij weten!

Klusweek

Nu we alle spullen verkocht hebben en die weg zijn uit de woonkamer, hebben we de woonkamer al wat omgegooid qua indeling. Zo kwamen wij er ook achter dat onze pvc vloer, die wij 5 jaar geleden hebben laten leggen, ontzettend verkleurd is op de plek waar de bank heeft gestaan. Bizar hoeveel, dus ben even naar de winkel gegaan waar we hem gekocht hebben om een klacht in te dienen. Nou ze zagen daar het verschil niet op de foto.  Bril nodig?

Klusweek

Verder met to-do lijst

We hadden wel een idee welke kleur we op de muur wilde, maar die knoop was nog niet doorgehakt. Gezien ik echt die week wilde gaan schilderen moest die knoop ook doorgehakt worden. En ik ben echt super blij met het resultaat. De eerste laag hebben we samen gedaan, en toen dacht ik dat we klaar waren, maar ik ergerde me toch wel aan wat puntjes die niet goed waren gegaan. Nieuwe pot verf gehaald en nog een laag aangebracht op de muur. Super mooi nu!

Klusweek

Donderdags hebben we alle meubelen opgehaald die binnen waren. Samen hebben we deze in elkaar gezet, al moeten de meeste credits naar Vin gaan gezien hij alles geschroefd heeft en ik de aangever alleen maar was. Twee boekenkasten, een dressoir, een eettafel en een salontafel.

Alle meubels hebben we op de plek gezet waar we die straks ook willen hebben, de bank hebben we gedraaid en nu 3 weken later, heb ik het idee alsof het al jaren zo staat! Het voelt al zoveel anders als je in huis komt, veel warmer al.

Klusweek

Over 2 weken komt als het goed is de bank en dan zal het helemaal nog wel meer af voelen. Wel wil ik dan nog een afspraak maken met de interieurstyliste die ons geholpen heeft, om eens te horen wat er nog anders kan om nog meer sfeer te krijgen. Moet er nog een andere muur geverfd worden en staat alles goed?

Met de accessoires ben ik nog niet echt bezig geweest. Daar wil ik binnenkort even voor gaan shoppen, en wie weet kan ik ook wat leuke dingen vragen voor kerst. Aan de meiden van de PCOS heb ik al een lightbox gevraagd wat mij echt super leuk lijkt. Een super handig en echt nuttig cadeautje.

Wat nog te doen na de klusweek?

Zoals gezegd, ik wil dus de interieurstyliste nog even langs laten komen. Wie weet komt die nog met punten die we kunnen aanpakken. Tevens moeten we (nog steeds) plinten leggen, maar ook hier wil ik nog even mee wachten. Stel dat we nog een muur moeten verven, doe ik dat liever voordat de plinten liggen.

Ook moeten we nog een kleed gaan bestellen, maar voordat ik dat ga doen, wil ik de bank hebben. Dan kan ik echt goed opmeten hoelang en hoe breed het kleed moet zijn. Waarschijnlijk gaan we deze namelijk op maat laten maken bij de kwantum of karwei.

We willen ook nog nieuwe deuren bestellen, wat we deze week of uiterlijk volgende week gaan doen, gezien ze (toevallig) in de aanbieding zijn. Zal wel een heel ander gezicht zijn. Nu hebben we gewoon standaard woningbouw deuren nog erin zitten. Nieuwe deuren zal het huis ook meteen veel meer sfeer geven.

En natuurlijk shoppen voor accessoires! Haha het allerleukste, maar ook wel lastig. Als iemand tips heeft ze zijn welkom!

Zo dat was onze klusweek en we zijn er bijna. Zodra alles af is, ik hoop eind november wel echt klaar te zijn, ga ik jullie het eindresultaat laten zien!

 Liefs Jessica, Life by Jess