Klitten, ik word er knettergek van!

Klitten, ik word er gek van!

Nooit ben ik een kind/vrouw geweest die last had van vele klitten. Na het douche, hup kon zo de borstel er doorheen, hoe wild me haar ook had gezeten, nooit had ik of mijn moeder moeite om door mijn haar heen te komen. Tot ongeveer 3 á 4 maanden geleden. HELP!!!

Klitten, ga alsjeblieft weg!

Mijn haar is wel een beetje mijn alles, bij alle kappers waar ik kom, “jeetje wat heb jij een mooie dikke bos met haar”of “wauw meis wat heb jij een dik haar!”  Vroeger had ik hele lange haren. Toen ik een jaar of 8-9 was heb ik het laten knippen tot net boven mijn schouders, ik was klaar met dat lange en zware haar.

Het maakte niet uit hoelang, hoe kort of hoe dik mijn haar was, die borstel ging er altijd zo doorheen. Ook zonder crèmespoeling had ik er geen problemen mee. Tot 3 á 4 maanden geleden, ineens kreeg ik last van klitten en niet zomaar klitten, nee echt dat ik er gewoon bijna niet doorheen kwam! Net boven waar een elastiek zit als je een hoge paardenstaart draagt.

Het maakt niet uit hoe ik mijn haren was, of ik ze van te voren goed uitkam, of ik er eerst crèmespoeling in doe, of dat ik mijn haar heel voorzichtig was. De klitten kwamen er sowieso!

Tangle Teezer Klitten

En nu?

Ja een goede vraag, diverse shampoo’s en crèmespoelingen geprobeerd, haarmasker geprobeerd en speciaal zo een tangle teezer gekocht. NIKS HELPT! Heb zoveel medeleven naar meiden die wel last hebben van klitten. Het is soms zo erg dat ik maar denk om mijn haar kort te wieken, dan heb ik er geen last meer van.

Dus als jullie voor mij een tip hebben, ik hoor het heel graag! Ik wil er bijna een beloning aan vast hangen hahaha, wie mij de best werkende tip geeft krijgt…..

Hebben jullie ook last van klitten ? Hoe gaan jullie hiermee om ?

Liefs Jessica

18 comments

 • MetMirjam

  Wat rot zeg! Ik heb ook een dikke bos met haar en als ik het alleen met shampoo was, heb ik ook veel meer klitten. Maar zodra ik na het wassen cremespoeling heb gebruikt gaat het meestal gewoon goed.. misschien een anti-klit spray voor na het wassen?
  MetMirjam heeft recent gepubliceerd…Wist jij het al? Mama kijkt anders!My Profile

  • Jessica (author)

   Ja ik ga maar op zoek naar een goede anti klit spray…

  • Jessica (author)

   En je hebt zeker een prachtige bos met krullen die er goed verzorgd uit ziet! Fijn dat je geen last hebt van klitten, hoe is dat bij Aukje?

 • Mintha

  En heb je gewoon al een goeie anti-klitten spray geprobeerd ? Te vinden in de kruidvat oa .. Denk dat de mijne van Gliss Kur is, maar ik geloof dat L’Oréal ook goeie heeft.
  Ik heb er een hele goeie en doe die op men haren als ze halfnat zijn en dan eventjes “inwrijven”. Is het enige dat hier écht helpt. Heb er pas sinds een jaar of 2 echt veel last van 🙂
  succes er mee !

  • Jessica (author)

   Bedankt voor de tip, ik heb wel een verzorgende olie geprobeerd, maar nog niet een anti klitspray. Ga er van de week eens voor kijken!

  • Jessica (author)

   Ik ga morgen meteen even naar de winkel, kopen kopen en uitproberen!

 • Lydia

  Wat vervelend dat je haar zo snel klit! Ik zou ook zo snel niet weten wat de oorzaak is. Bij mij helpt het om ’s nachts een hele losse, schuine staart in te doen zodat mijn haar er de volgende ochtend niet te wild uit ziet.
  Het zou jammer zijn als je je lange lokken moet afknippen maar ik begrijp dat het geworstel met klittend haar ook niet fijn is. 🙁

  • Jessica (author)

   Bedankt voor de tip, slaap eigenlijk altijd met een staart in… En vaak op mijn buik dus op zich valt dat wel mee hoe warrig mijn haar zit, maar ik ga eens een schuine staart proberen!

 • Angélica

  Hoi ik vind je een erg leuke blog hebben en ik wil je graag volgen maar klopt het dat je (nog) geen bloglovin hebt?

 • Wendy Rotteveel

  Hey Jes, ook ik heb heel dik mega klittend haar. Als het droog is dan kan ik het ook echt niet borstelen, dus mijn haar moet sowieso nat zijn. Ik gebruik een kappers-olie. Verzorgend en anti-klit. Het is wel prijzig maar je kunt er heel lang mee doen en het werkt echt zonder dat je haar gaat afbreken. Ik zal er een foto van maken en stuur die naar je toe. Overigens kan onze dochter haar haar alleen borstelen als het juist droog is. Die komt er met geen mogelijkheid doorheen als het nat is …

 • Mèlanie

  Zelf gebruik ik heel graag de tangle tezeer in de kapsalon, ook de 25 benefits van redken is heel fijn. Een hoge knot of de beauty pillow kan helpen. Sorry verder weet ik als kapster het ook niet echt… succes ben benieuwd wat uiteindelijk van al de tips van iedereen werkt… dus een goede vervolg blog
  Mèlanie heeft recent gepubliceerd…Onze honeymoon naar Curaçao… #4My Profile

  • Jessica (author)

   Thanks voor je tips, mijn eigen kapster wist het ook allemaal niet zo goed haha. Ik ga alle tips eens proberen en gaan komt er zeker een vervolg.

 • Claudia Diependaal

  Ik heb hele dikke haren. ik moet veel in bed liggen voor mijn ziekte dan is het nog erger uiteraard. Ik weet me ook geen raad ermee. Ik zal de andere reacties eens lezen. Ik had n borstel met batterijen die hielp maar op de een of andere reden is hij spoorloos geraakt. Ik wordt verzorgd dus ja soms ligt niet alles waar ik dacht dat t was. Maar niemand kan hem vinden. En een nieuwe vind ik dus nergens. Je snapt wel dat ik precies dezelfde wil. Anders heb ik er nog niets aan. Ik heb ook zo’n borstel gekocht als hierboven op de foto. Maar nope is het ook niet. Ik snap helemaal dat je er gek van wordt hoor. S6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge