Kledingtips voor een fotoshoot

Kledingtips voor een fotoshoot

Eind augustus heb ik een fotoshoot gepland staan van mijzelf, waarom? Omdat ik trots ben op mijn lijf zoals die nu is! Na mijn maagverkleining ben ik zoveel afgevallen, dat ik dit wil laten vastleggen voor altijd, zodat ik ook nooit meer terug ga naar waar ik vandaan kom. Voor die tijd ga ik natuurlijk nog even shoppen, want de kleding moet tegen helemaal perfect zitten! Maar waar ga ik op letten tijdens het winkelen? Wat zijn mijn kledingtips voor een fotoshoot?

Kledingtips voor een fotoshoot

  • Ik bespreek eerst met de fotograaf sowieso even door waar we gaan shooten. Is dit in het bos of gaan we naar het strand? Ik weet wel dat het bij avondlicht gaat zijn. Ik vind het belangrijk om te weten naar welke omgeving wij gaan, hier kan ik mijn kleding op af stemmen. Stel wij gaan naar het bos voor de fotoshoot, dan zal ik niet iets groens aantrekken, omdat ik dan misschien verdwijn in de bomen. Op het strand zou ik het juist heel fleurig en licht willen houden met niet teveel donkere kleuren. Tip 1 dus, zorg dat je weet waar je de fotoshoot plaats vindt en met welk licht.
  • Zorg ervoor dat je kleding geen drukke opdrukken en teksten heeft. Dit zorgt voor een rustiger geheel.

  • Zorg ervoor dat je maximaal 3 tot 4 kleuren in het palet hebt zitten. Hoe rustiger, hoe mooier, althans dat vind ik persoonlijk. Als je met iemand anders shoot, zorg dan dat diegene ook dezelfde kleur aanheeft als jij. Bijvoorbeeld allebei iets wits of allebei iets blauws.
  • De belangrijkste tip als het gaat om kledingtips voor een fotoshoot, draag kleding waar jij je prettig in voelt! Zo draag ik eigenlijk nooit een rok (behalve vorige jaar op de bruiloft van vrienden van ons), dus daar zal je mij niet snel in zien voor de fotoshoot.
  • Neem eventueel nog wat extra shirts mee (als je een broek draagt) welke ook bij diezelfde broek passen, zodat je halverwege nog van shirt kan ruilen! Zo heb je een diversiteit in foto’s, maar wel van dezelfde dag!

Ik denk dat ik zelf ga voor een broek met een shirt/blouse. Of ik moet een heel leuk jurkje tegen gaan komen, welke ook echt heel fijn zit en waar ik mij prettig in voel. Dan gaat dat mijn outfit worden voor die ene avond in augustus. De foto’s zal ik uiteraard met jullie delen tegen die tijd! Dit waren mijn kledingtips voor een fotoshoot. Als jij nog meer tips hebt, laat het mij dan weten, want dan kan ik daar nog rekening mee houden tijdens het zoeken naar de perfecte outfit voor de fotoshoot eind augustus.

Liefs Jessica, Life by Jess