Kinderwens, mijn grootse droom en daarna?

Twijfels om dit artikel te plaatsen, is het gek dat ik mij dit afvraag, of zijn er meerdere vrouwen/mannen die dit zich afvragen? Toch komt deze vraag steeds bovendrijven. Als je op dit moment aan mij vraagt wat mijn grootste droom is, dan is mijn antwoord binnen een seconde:  Mama mogen worden. De allergrootste droom/wens die ik heb op dit moment. Maar wat ga ik hierop antwoorden als ik ooit mama mag zijn?

Mijn kinderwens met PCOS

Als sinds dat ik mij kan herinneren heb ik een kinderwens. Deze wens is zo groot dat ik er heel veel voor wil doen om zwanger te mogen/kunnen worden. Één tegenvaller, sinds mijn veertiende ongeveer weet ik dat ik PCOS heb. In dit artikel leg ik uit wat dit is en wat dit voor mij betekend. Door de PCOS zal het minder “makkelijk” gaan om zwanger te mogen worden.

grootste droom, week van de vruchtbaarheid PCOS, artikelen waar ik trots op ben

Om onze kinderwens uit te laten komen hebben wij de medische molen nodig, waarin wij op dit moment vol in zitten.  Hopelijk mag deze grootste droom werkelijkheid gaan worden binnen nu en zo snel mogelijk natuurlijk, maar dat is helaas niet de realiteit.

Wat na het uitkomen van mijn grootste droom?

Kindjes mogen krijgen is mijn grootste droom, stel dat dit lukt, wat ik hoop natuurlijk. Wat is dan mijn grootste droom? Op dit moment zou ik er alles voor opzij willen zetten om zwanger te mogen/kunnen worden. Alles heb ik ervoor over. En dat is waardoor ik de hoop houd dat het ons gegund mag zijn.

Stel dat wij straks zo een mooi klein wondertje in ons leven mogen verwelkomen, dan heb je daar natuurlijk alles voor over. Je leeft voor je kindjes en je wens is natuurlijk dat zij het goed hebben.

Maar is er ook nog zo een grote droom voor jezelf, net zoals de kinderwens bij mij nu is? Wat is dan mijn grootste droom, dat mij zoveel hoop en wilskracht geeft om daar helemaal voor te gaan?

Ik heb het idee dat ik warrig aan het schrijven ben, omdat ik niet goed weet hoe ik dit verder uit moet leggen. Ik ben benieuwd of jullie mijn gevoel snappen en hoe jullie hierover denken?! Laat je mij dit weten in de reacties?

Voor de mama’s onder ons, wat is voor jullie nu de grootste droom voor jezelf?

Liefs Jessica, Life by Jess

21 comments

  • Mathiske -gelukineenrompertje-

    Toen ik eindelijk zwanger was van Emily heb ik gewoon zo genoten. Het enige waar je dan van droomt is je kindje. En als hij/zij er eindelijk is dan hoop je dat je ze ziet opgroeien. Ontwikkelen. En vanuit daar misschien wel een broertje of een zusje, bij mij in ieder geval. Je dromen en wensen veranderen, maar zoiets sterks als een kinderwens heb ik nog niet ervaren
    Mathiske -gelukineenrompertje- heeft recent gepubliceerd…Shoplog: De nieuwe kleren van Emily voor de winter.My Profile

    • Jessica (author)

      Thanks meis voor je reactie. Fijn om te lezen dat je het wel een beetje snapt. Ik heb het idee dat nooit meer iets zo intens kan worden als mijn kinderwens/droom zeg maar.

  • Evelyne

    Ik hoop dat je droom ooit werkelijkheid word ondanks je ziekte. Ik heb zelf nog geen kinderen en momenteel ook geen uitgesproken kinderwens (daar moet je met 2 voor zijn 😉 ), maar ik denk mocht je ooit een kindje krijgen het je volgende droom is om dat kindje gelukkig te maken. Zo zullen je dromen steeds blijven groeien.

    • Jessica (author)

      Bedankt voor je lieve reactie. Dat denk ik ook zeker dat mijn dromen dan zijn voor het kindje..

  • Caroline

    Met tranen in mijn ogen gelezen, wat doet mijn hart zeer voor je. Ik wil je vertellen dat het goedkomt, maar weet zelf hoe ongelooflijk rot ik het vond om dat te horen toen wij in de molen zaten, dus bij deze zeg ik: ik hoop dat het goedkomt. En mocht je straks mama zijn, dan krijg je een nieuwe droom. Het is oké om meerdere dromen te hebben naast elkaar. Ik heb de droom ooit nog een keer mama te worden én de beste mama voor mijn zoon te zijn én zelfvoorzienend met mijn eigen bedrijf te zijn én … én…
    gun jezelf je dromen.

    • Jessica (author)

      Aawh lieverd! Dank je wel voor je lieve en meelevende reactie. Het komt ooit voor ons, die hoop heb ik en blijf ik houden. Ondanks dat de tijd wel steeds langer begint te duren. Maar het komt goed, zoals je zegt. xxx

  • Fleur

    Ik snap dat je droom naar een kindje groot is en ik hoop dat deze voor je uit mag komen Kinderen in je leven is fijn, maar goed dat je je ook afvraagd of je daarna nog eigen dromen. Deze liggen wel meer op de achtergrond en zijn minder belangrijk. Mijn droom is om mijzelf te blijven ontwikkelen en bij te leren. Dit geeft mij een gevoel van eigen waarden
    Fleur heeft recent gepubliceerd…Bloggerstour in Westland, de best bewaarde plekjesMy Profile

  • Eva

    Wat mooi dat je wens zo sterk is om een kindje te krijgen. Ik hoop oprecht dat het jullie lukt 🙂 Zelf ben ik nu 24 en ik heb helemaal (nog) geen kinderwens. Net klaar met studeren, klaar om de wereld te ontdekken haha. Mijn grootste droom nu is om in de mode aan het werk te gaan.

    Misschien dat als je kind wat groter is later je droom dan wel wordt een andere weg in te slaan qua werk of woonsituatie? 🙂

  • Britte

    Blijft een lastig onderwerp om over te bloggen! Goed dat je je gedachten zo op papier kunt zetten, maar drie dromen blijven er altijd wel denk ik. Als je een kindje mag krijgen, dan droom je ongetwijfeld over mooie dingen voor hem/haar. Veel sterkte en ik hoop dat je droom uitkomt!
    Britte heeft recent gepubliceerd…Onze bucketlist: mooie wandelroutes in EuropaMy Profile

    • Jessica (author)

      Dank je wel Britte voor je mooie antwoord.

  • priscilla

    Ik heb zelf ook PCOS en mijn grootste droom was ook om een kindje te mogen krijgen. Ik heb ook in de medische molen gezeten, maar heb nu wel een prachtdochter van bijna 2 jaar. Hopelijk mag jouw droom ook uitkomen! 🙂
    priscilla heeft recent gepubliceerd…Etos Botanical Boost Rosemary & FigMy Profile

    • Jessica (author)

      Jij en alle andere vrouwen met PCOS en een kindje zijn mijn grote voorbeeld. Dat geeft mij hoop dat het bij mij ook mag lukken. Mag ik vragen hoelang jullie bezig zijn geweest in de MM en welke stap?

  • Irma

    Ik moest even slikken toen ik jou droom las. Er ligt hier boven namelijk een heerlijk eigenwijs peuterpuber meisje te slapen. Daar ben ik erg dankbaar voor! Ik hoop dat jou droom heel snel mag uitkomen, liefs!

    • Jessica (author)

      Dank je wel Irma. Hopelijk mag ooit deze droom voor ons uitkomen, die hoop blijven we houden.

  • Cindy

    Ach lieverd, ik hoop zo dat je droom uit komt. Toen ik te horen kreeg 11 jaar geleden dat ik PCOS had, zat ik er niet mee. Pas toen ik een stabiele relatie kreeg, kwam de kinderwens weer naar boven. Die droom is uiteindelijk uitgekomen en de PCOS is niet uitgesproken meer aanwezig na afvallen. Stiekem droom ik weer over een broertje of zusje en dat we als gezin mooie momenten mogen mee maken. Verre reizen en vakanties doen me niets meer, als mijn zoon en als wij als gezin maar gelukkig zijn. Nogmaals: ik hoop dat het voor jullie uit mag komen, die droom.

    • Jessica (author)

      Dank je wel meis. Jij en alle andere vrouwen met PCOS die nu mama zijn, zijn grote voorbeelden voor mij. Jullie geven mij hoop dat het bij mij ook mag lukken.

  • Liset - Beautydagboek

    Ik snap je wel, want stel nu dat je mama wordt? Dat zou geweldig zijn! Ik denk dat je dan echt je kindje(s)/het mama zijn voorop stelt. Je wilt graag dat je kindje(s) goed opgroeien en fijne personen worden. Tenminste, ik vind dat heel belangrijk :). Natuurlijk heb je daarnaast ook nog dromen. Misschien wil je wel anders wonen, wil je graag groeien in je baan/carrière, wil je goed worden in een sport/hobby. Er zijn tal van die die er dan zijn lijkt me. Geen zorgen over maken. De mens is gemaakt om steeds zijn doelen te verschuiven en aan te passen. Maar ik denk dat jij bovenal heel gelukkig bent als je moeder bent geworden :).

    • Jessica (author)

      Wat een mooie woorden Liset, dank je wel hiervoor. Zeker dat het opgroeien van kindjes het belangrijkste is dan.

  • Verena

    Heftig dat het zo lastig gaat! Ik zou zelf over een aantal jaar ook graag een kindje krijgen, maar heb daarnaast ook nog genoeg andere dromen!
    Verena heeft recent gepubliceerd…Gezonde Thee #2My Profile

  • Fleur

    Hi!

    Ik kwam jouw blog via een oud-klasgenoot tegen.
    Ik heb ook PCOS en ik herken me helemaal in jouw gevoel. Vanaf 2012 proberen wij al een kindje te krijgen maar dit lukte alsmaar niet door de PCOS. Ik had ook nog eens fors overgewicht waardoor we niet geholpen werden in het ziekenhuis. Inmiddels heb ik een gezond BMI en afgelopen maand hadden we dan eindelijk de afspraak bij de fertiliteitsarts waarin we alles gingen bespreken qua opties. Één week voor de afspraak voelde ik mij anders, toch maar een test gedaan en ik bleek zwanger. Inmiddels 9 weken. Nu is mijn allergrootste droom dat ons kindje gezond ter wereld komt. Maar daarna? Ik heb werkelijk geen idee, de kinderwens was zo een groot innig verlangen dat ik mij op dit moment niet kan voorstellen dat er iets voor in de plaats komt, wat net zo groot en intens is. Maar wie weet!

    Ik wil jou heel veel succes en sterkte wensen in dit traject, ik weet hoe zwaar en pijnlijk het kan zijn.

    Succes!
    (PS: ik gebruik mijn eigen naam niet, aangezien de kans er is dat de klasgenoot dit leest. Ik wil nog niet dat iedereen weet dat wij een kindje verwachten.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge